onsdag 31 mars 2010

Dygnet 30 timmar, eller...?

Idag har jag jobbat och mannen har varit hemma och vabbat.

Packade med mig träningskläder med förhoppning att hinna med combaten efter jobbet, vilket jag hade gjort om...inte mannen hade fått jour precis då, så jag fick snällt åka hem.

Det dröjde inte länge innan han kom hem och vi passade på att åka och handla lite påskgotta då brorsan var hemma med lillasyster. Tänk att ibland är de såna vänner och ibland slår det blixtar så man tror taket ska lyfta. Nu är påskhandlingen avklarad så nu är påsken så välkommen så!

Sen skulle det poppas popcorn och strykas Findus kläder för imon är det påskfest på jobbet. Jag ska gästspela som katten Findus med överaskning och dans kring riset...

Undrar varför dygnet inte har fler timmar, ibland (oftast) känns det som tiden inte riktigt räcker till för allt som ska göras, roliga som tråkiga saker. En sak är säker: Nu blir det till att lägga lockarna på kudden för imon ringer kl 05.00. Tuuuuut!

tisdag 30 mars 2010

Doktorn, hästskit, hundskit, slask och asfalt

Dagen började med att dottern hade 39 gr feber och huvudvärk, igen. Nu tyckte jag verkligen synd om henne. Ringde Hc och fick en tid på fm.

Väl inne hos läkaren förklarade hon att hon var "trippelbokad", vilket resulterade i en snabb undersökning och snabbsänka. Resultatet, ett virus, otippat, hem och vila!
"Tror nog att du är frisk före påsk", klämde läkaren i som grädde på moset det sista hon sa. Och hur kan hon veta det, och hur förklarar man det för en 8-åring om hon nu mot förmodan inte skulle vara frisk!!!

Så dagen för min del har inneburit glass, Huset Anubis, Svamp Bob fyrkant, sune m fl i soffläge.

På em fick vi besök av kära mor och moster, som åker hem imorgon efter en veckas "semester" på orten.

Efter att tillbringat dagen inne nästan hela dagen var det skönt att ta sig en springtur i vårvädret och njuta av att det är ljust fast klockan är nästan 19 när man ger sig iväg, härligt!. Jo, faktiskt så kunde min känsliga nos, nosa sig till att det är vår i luften, det är liksom en speciell lukt. Det blev 5 km med ett litet stopp i stallet för att titta en sväng på Carmens duktiga stallkompisar som hopptränade. Stallvägen är undebar att springa alla årstider, men just nu lera, slask och hästskit i en blandning, en underbar lukt för en inbiten hästvän.

Klart slut!

måndag 29 mars 2010

Ny vecka

Hääärligt att de kom lite snö inatt, NOT NOT NOT!!!Brukar inte klaga på vädret, men nu är jag verkligen less på denna snö. Vore bättre att det kom regn istället så skiten försvann. Nog om detta!

Rusten av hallen har nu tagit fart. Vi har slitit, dragit och svurit över allt arbete som trappen medför. All gammal färg ska bort, 2 lager korkmatta från trappstegen ska bort, slipning av trappen, målning av trapp ggr flera. Det är ju så att trappen med slipning måste bli klart innan resterande målning av lister mm kan påbörjas i resten av hallen. Än så länge är mattorna och gammalfärg borta, slipning står på tur.

Åhh, denna väntan. Jag vill kunna knäppa med fingrarna eller leka trollkarl med en passande trollformel typ, Reparo, som används för att reparera objekt, iaf om man heter Harry Potter. Sen är hallen målad, möblerad, pyntad och...

...Klar!!!

lördag 27 mars 2010

Earth hour!

Dagen började idag med en tur till stallet för att pyssla och rida sötaste lilla Carmen. Och ja, hon e liten, endast 100 cm över marken och sååå sööööt så man dööör! Hon hade ett litet sår på ryggen idag så det blev barbackaridning.

Den lilla damen är uppfyllda 23 år, men pigg som en unghäst och det går fort när hon sätter fart, jättefort. Det har dottern fått erfara, för när det är hemväg kan Carmen galoppera fort, lika fort som Svarta hingsten!!! Dottern tyckte den gången att det gick lite väl fort och "hoppade" av i farten. Vettskrämda Mamman sprang fram och frågade hur gick det?
Dotterns svar: "Du mamma, det där gick alldeles för fort det, så jag hoppade av i farten"
Av Svarta Carmen såg man bara en svart skepnad galoppera över vidderna...
Idag var moster med och Carmen charmade naturligtvis även henne...ochså!

På em fick jag till ett löparpass runt sjön, 7,2 km! Har alltid radio eller musik på när jag springer och idag startade passet med Baltimoras "Tarzans boy". Vilken öppning, gick ju hur bra som helst att springa och tänka tillbaka på alla minnen som den låten ger!!! Me like!!!

Ikväll blir det premiärgrillning och förhoppningsvis lite rött med goa vänner och mååånga tända ljus. För ikväll släcker vi ner Sverige i 1 timme och deltar i Earth hour!!!

fredag 26 mars 2010

Ändrade fredagsplaner

Planerna för denna fredagskväll var: Restaurangbesök med kära kollegor och avsluta kvällen med fredagsmys på badhuset, mmm, härligt! Vilken avslutning på arbetsveckan, en kall öl i bubbelpoolen!

Men, insåg sent igårkväll att mannen har jour och då måste det trixas med en "bakjour" som består av familjen eller bekanta som kan rycka in som barnvakt! Och det kändes lite tidspressat att fixa, så här sitter jag nu med en stor godisskål, cocacola och hockey (!!!!) på tv, YES, bra jobbat Mallan! Undrar om jag ska trösta mig med ett glas rött och ännu mera godis. Hoppas kollegorna får en skön och avslappnad kväll, de är dom värda!

Hade en jättetrevlig kväll igår med pensionärerna, förlåt, tjejerna. Mycket minnen, galenskaper och skratt och en hel del vin!!! Det är alltid roligt att träffas. Tack tack!

torsdag 25 mars 2010

Återfall!

Jaha, så var det dax, har varit duktig och hållt mig lääänge nu.

De som känner mig vet att jag har haft en svår last som jag jobbat hårt på för att sluta med. Ja, det kanske låter allvarligare än vad det är, jag vet, MEN ack så svårt att låta bli.

Nätterna var värst, vaknade och kände den obehagliga känslan måste ha, nu! Kämpade förvivlat för att hålla emot. Intalade mig själv att det blir inte bättre om du kliver upp, masar dig fram till trappan, håller dig i ledstången så knogarna vitnar för att inte ramla i mörkret, går på ena sidan av alla trappsteg för att motverka "knarret", smyga förbi sonens rum för att inte väcka honom och in i köket för att slutligen nå MÅLET!!! Som är...

...Bragopaketet!!! Dessa underbara, goda, spröda mördegskex som liksom smälter i munnen tillsammans med ett glas mjölk vid köksbordet i den mörka natten. MEN som jag, efter många möten och övervägningar med mig själv, valde att välja bort i mitt liv. Dessa tog idag överhanden och liksom bokstavligen brottade ner mig i soffan, tryckte ett glas mjölk i handen och slutligen "tvingade" mig att äta dom, fyy attan vad fult gjort!!!! MEN detta var bara en engångsföreteelse och kommer aldrig att hända igen! Eller hur!!!!

För övrigt idag ska jag till min goa mamma för lite tjejkväll. Min goa moster är här från västerås och vi och några fler ska träffas för lite tjejsnack eller tantsnack eller kärringsnack! Jag vet inte, i deras ålder kanske de vill att man kallar det tjejsnack, det låter liksom lite ungdomligare så. Japp, tjejsnack får det bli.

onsdag 24 mars 2010

Combat med Pirat influenser


Tillbaka till jobbet idag efter två vab-dagar. Fullfart från det man klev innanför dörren, härliga barn som man har förmånen att tillbringa sin arbetsvecka med, för att inte glömma goa kollegor!

Idag hann jag med Combatpasset. Ny release nr 43, säger bara: Vilket program, vilken fart, vilken action, vilken styrka...! Oj, vad jobbigt, svettigt och roligt det var och som pricken över i:et får man i detta program leka självaste Kapten Jack Sparrow. Denna lätt ohyfsade, ständigt romdrickande, trots allt tursamme och onekligen charmfulle kaptenen som svingar sitt svärd i luften på jakt efter ungdomens källa och evig ungdom ja, kanske inte allt stämde in på mig idag, men jag svängde iaf mitt svärd mååånga gånger, jihaa!

Här bjuder jag på den fartfyllda versionen: The black pearl

tisdag 23 mars 2010

Zumba

Jag och grannen har anmält oss till Zumbakurs eller rättare sagt vi har redan börjat. Idag var det 4:e gången, tror jag. Man kan ju tycka att då borde väl rörelserna i höfter, mage, bröst och axlar sitta någorlunda!

Jag vet ju sen tidigare att jag och koordination har nada gemensamt, men idag var det verkligen illa. Det var som om det var två motpoler som arbetade mot varandra hela tiden! Jag kämpade förgäves med armar och ben för att det skulle se så bra ut som möjligt och inte bara se bra ut, det vore ju roligt om det kändes bra ochså. Då vi skulle sparka med ett ben och samtidigt "rotera" med båda armarna brast det bara för mig. Såg mig själv typ i dolda kameran eller som Mrs. Schumacher i Dirty Dancing . Säger bara bättre lycka nästa gång :-)

En blogg!!!

Jahaja, nu har man startat upp något som förmodligen kommer att stjäla tid från mitt för övrigt ganska tajta tidschema, men vaddå, värt att prova!

Denna blogg kommer att handla om sådant jag kan tycka vara roligt att dela med sig av till er andra där ute, intressant, jao det väljer ni själva!