söndag 29 augusti 2010

Helg med Finnbastu och cirkus.

Igår badade jag faktiskt i sjön, jodå, helt säkert, lika säkert var det kallt ochså!!!

Vi började med en löptur upp till Finnbastun, 7 km blev det. En ny upplevelse var att springa på "tuben". En väg som Urban hade klurat ut, synd bara att man var tvungen att ta sig igenom sly, brännässlor, buskar, värsta urskogen för att komma dit. Och det såg ju lika ut när vi kom fram till tuben ochså, så det var bara att springa på den. Men shit, va jobbigt det var att springa på den. Det var bara att vara vaken och hålla balansen, lyfta på benen eftersom det var kanter typ var 4:e meter, ett litet skutt liksom.

Väl framme blev det att basta som "man gör i Finland" och för att orka med det var man ju tvungen att svalka sig i sjön, brrr kallt kallt! Emellan detta lite öl/longdrinks och korvgrillning. En underbar sensommardag/kväll med värme som avslutades med en cykeltur hem till oss för lite mat och dricka. Underbart härlig dag som vi gärna gör om. Thank you Kaskela för ni fixat och Virèn för galet sällskap.

Idag har vi varit på cirkus med den minsta i Olssons klanen, Casper. Tror att han gillade det mesta för han satt still mest hela tiden och hade inte ens tid att äta popcorn. Han fick även rida på en prickig liten ponny.

Nu blir det soffläge efter ett svettigt combatpass.

fredag 27 augusti 2010

Synundersökning

Idag på em drar jag iväg mot en förhoppningsvis klarare framtid. Äntligen dax för syn undersökning och nya glasögon. Har väl klarat mig relativt bra utan, men en ny värld kommer garanterat att öppna sig med nya bricks!

Ikväll blir det mysfredag med barnen med taccos. Känns som just mysfredag inte blivit direkt utnött precis i sommar då myset befinner sig på de flesta dagar. Sen märker man att just detta inte har exakt samma betydelse för det äldre barnet som förr, iaf inte i samma utsträckning, då det finns annat som hägrar. Men ikväll får han stå ut med sin mamma och pappa iaf en stund. Vi har ju varit borta 2 helger i rad nu ochså och mormor har fått rumstera med barnen. Vilken tur att hon och S-G finns, de är underbart snälla som ställer upp när vi är ute på andra äventyr :-)

Imon blir det finnbastu och troligtvis en träningsrunda, om jag känner finnkärringen rätt. Roligt blir det säkert iaf. Ha en underbar myyysfredag alla vänner.

Tjillevippen!

torsdag 26 augusti 2010

Pelargoner, ridskola och tips från coachen!

Har man gröna fingrar eller vad? Kolla mina pelargoner som var yttepyttesmå när jag köpte dom och nu är de mäkta skönheter. Riktigt stolt faktiskt! Nu till problemet, hösten kommer med vintern snabbt därefter. Hur ska jag få dessa att överleva vintern? Inget jag lyckats med tidigare, men kan ju liksom inte låta dom gå till spillo. Någon som har gröna tips kanske? Kanske får ta dom till jobbet där en massa barnprat kan få dom att må toppenbra.

Annars idag en regnig och grå dag med jobb i ottan, matlagning och ridskola för Ida. Hoppning stod på schemat idag och det gick bra. Dessa dagar kan tidningar som Topp Hälsa ge tips på att få vardag och träning att gå ihop. Coachen Mikael Södermalm tipsar om hur man blir mental stark i sin träning i olika lektioner:

1. Lär dig slappna av (Ja, låter som ett enkelt fenomen, men hur får man till det?)
2. Sätt upp mål och sätt igång (Det där med målsättning är här hemma en uttjatad diskussion)
3. Vänd motgång till framgång (Det är ju underbart att naturen kan ha sådana höjdskillnader och att man faktiskt kan besegra dom med ett par Asics fastsnörade, pust och stön)
4. Så blir du en vinnare (ingen kommentar...kanske återkommer)
5. Få lyckliga relationer (Många gånger kan löpning med äkta hälften vara allt annat än trevlig av olika anledningar, så varför inte träna med polarna istället och på samma gång genomföra terapisamtal om det behövs)
6. Coacha dig själv till topphälsa (Hejja Mallan, öka lite till och chokladkakan väntar därhemma, förena nytta med nöje...)
7. Bli hjärnstark och hitta fokus (Ibland kan det vara jobigare att motivera hjärnan under löpturen än benen och flåset. Fokusera på det positiva, du tog ju dig iaf ut idag Mallan)
8. Det sitter i huvudet (Helt rätt, det är inte tungt idag utan det är rödvinet sen igår som sitter i huvudet)

Tänk så enkelt det kan vara :-)

Tjillevippen!

onsdag 25 augusti 2010

Lååång början på veckan

Började denna vecka med 11,5 timmars jobb på måndagen och har sedan haft två långa dagar till. Det märks att barnen har varit lediga, det pratas, fnittras och testas nya saker hela tiden, det verkar vara lajbans att börja på förskolan igen :-) De har ju blivit lite "större"nu ochså genom att de bytt avdelning och nya utmaningar ska provas. Och det märks, vilket är roligt att se.

Igår sprang jag hem från jobbet, skönt att vädra tankarna på annat, blött väder, men jag var relativt överens med både benen och flåset, men så var det ju asfaltslöpning ochså. Ikväll tog jag mig en skymningstur runt stallet, tur som jag hade följde Ida med på cykel, riktigt läskigt att springa när det börja skymma och man inte riktigt har koll på vad som lurar i buskarna. Nej, inget för en mörkrädd hare som jag är.

Idag fick jag besök av bästa Fian. Mycket att prata om, som alltid. Allt från 14-åringens tonårsromans till rynkor lite här och där. Börjar vi bli gamla? I vissa avseenden kan tyckas, men unga i sinnet än iaf. En helg bestämdes för vår årliga träff i Skommarhyttan, jippie! Vi har haft sjukt roligt de gånger vi släppt loss där, jag , Fia och skogen utanför. Ok, ett gott sällskapsvin har ju ochså gjort oss sällskap.

Nu är det dax att lägga lockarna på kudden och sova en stund, klockan ringer 05, på tok för tidigt!!!

Tjillevippen!

måndag 23 augusti 2010

Vasastafettlaget

2o1o
På bilden fattas Fredrik K.
2009
Och här fattas Christer A

söndag 22 augusti 2010

Vasastafetten 2010

Så var den över för denna gång, Vasastafetten. I år förbättrade vi tiden med 37 min och gick i mål på 8.17 förra året 8.54.51. I klassen mixade lag kom 222 lag i mål och vi gick i mål som lag 147. Bra jobbat hela laget! Vädrets makter var detta år omväxlande, i Sälen 08 på morgonen var det 12 gr och duggregn när Urban stod på startlinjen för att senare skina upp och en fuktig värme gjorde att de senare löparna närmast gick upp i kok.

Hur är min sammanfattning detta år då? Jo, Tungt, tungt, tungt! Var väl sådär laddad i väntan på min tur, men när Fredrik som sprang före mig blev förvarnad på blocket ökade adrenalinet betydligt. Växlingen gick bra då det strulat lite på andra sträckor. Första 2 km gick bra, sen kändes benen som stockar och flåset mer eller mindre sprängde mina lungor. Varför?
Tycker jag har tränat betydligt mer detta år, men tränat betydligt för lite backe. Men vad vill jag med min träning, har jag egentligen något mål, och måste jag ha det??? Absolut, tycker Urban, det är målen som gör träningen möjlig och rolig. Iof har han ju rätt, jag kanske ska utesluta mina avkopplande löparturer och gå in stenhårt för att bli mer uthållig och snabbare, men är det verkligen det jag vill med träningen, ja, inte vet jag. Det enda braiga var väl att jag sprang in 4 min sen förra året fast jag i spåret var fastbeslutsam, att nästa år ska jag inte vara med. Vi får väl se hur det blir med den saken.

Min banprofil


Det roligaste citatet denna helg kommer från Erik, med en öl i handen softande efter mål säger han något i stil med:
"Nog måste det väl finnas enklare sätt att umgås på"

Ja, Erik, det finns det säkert. T ex ett sällskapsvin, men hur många behöver man vara för att det räknas som ett sällskapsvin då?
En rolig helg har vi haft med missförstånd, felaktiga sms, peppning, skratt och detta år även fest på kvällen. Tack till Therese och Niklas som delade med sig av sängplats!
Tjillevippen!

torsdag 19 augusti 2010

Grattis Pappa Leif!


Insåg idag att jag snart levt halva mitt liv utan min pappa i livet. Idag går tankarna till pappsen i himlen, då han idag skulle ha fyllt 68 år. Hoppas han blir ordentligt uppvaktad i himmelen med allt han önskar sig. Han har nu varit borta i 17 år i okt, jag var 21 år när han gick bort den 3:e okt 1993. Minns ganska tydligt de där sista dygnen i hans liv, när han kämpade för att hålla sig kvar på jorden. Tyvärr tog sjukdomen över och han förlorade kampen.

Människan står maktlös och ser på när kroppen bryts ner för att, allt för många gånger, förlora kampen mot denna hemska sjukdom! Alltför många människor drabbas i dagsläget och man kan ju be till gud att ett verksamt botemedel kan slå ut de elaka cancercellerna, bara bort, bort, bort FÖR ALLTID!

...så
grattis lilla pappsen!
Kram




söndag 15 augusti 2010

Weekend i stockholm med midnattsloppet

Hemma igen efter en fantastisk helg i huvudstaden. Jag och Urban firade vår 10-åriga bröllopsdag med en hotell weekend, vilket man borde göra oftare, alltså ta en helg alldeles för sig själva, det ger en lite extra energi :-)

På fredagen bestämde vi träff med min kusin med sambo, Max och Kevin. Vädret var underbart varmt och det kändes nästan som utomlands. Vi åt middag vid slussen på båten Patricia, vilket låter som nån strippclub eller nåt sånt, men det var trevligt att sitta ute på däck. Lite öl och drinkar och trevligt sällskap förgyllde kvällen.

Sovmorgon på lö och hotellfrukost, man mer eller mindre rullade därifrån, åhh, va jag gillar hotellfrukostar!!! Till kvällen väntade midnattsloppet, men vi hade fortfarande inte bestämt om vi skulle delta eller inte för jag hade ont i halsen och örat, vilket skit! Drinkarna kvällen före kändes ochså i kroppen, vilken URDÅLIG laddning, skämmes ta mig f-n. Vi tillbringade lö med strosande i affärer med god guidning av Kevin. Tack för det. Jag bestämde mig för att springa och laddade med vatten i mängder.

Det var inte så svårt att hitta till startplatsen eftersom alla hade lika neongula tröjjor som deltog.
Vi startade i näst sista ledet och när starten gick var det varmt och trångt vilket gjorde att det gick sakta de två första kilometrarna. Efter vi sprungit i kanske 1 km blir jag kissnödig, leta efter en lämplig plats och sen fortsätta. Efter 1,5 km in i en tunnel, mörkt med blinkande laserljus, trångt och varmt, där ramlar jag, skit, skit, skit upp igen och vågade knappt känna efter var det gjorde ont utan fortsattte haltande, men det onda gick över som tur var. Det var en rolig bana att springa med några tuffa stigningar. Jag och Urban sprang ihop hela tiden och det kändes riktigt bra med både flås och styrka vilket kändes skönt eftersom de känts sååå tungt att springa tidigare. Garanterat något vi kommer att göra om, vilken folkfest.

Sovmorgon sönd, frukost och lite strosande sen hem. Hemma iväg på möte med stafettgänget om de sista detaljerna för helgens vasastafett, bara att börja ladda om.

Imon börjar jag jobba och det känns väl sådär, hade gärna varit ledig nån vecka till!


Tjillevippen!

torsdag 12 augusti 2010

Grattis Ida 9 år

12 aug 2001
...16.46. Efter 2-3 krystvärkar. En flicka som skriker genast...
...Tösen ammat hela natten...

Ha ha, en flicka som skriker genast, jo, det var Ida Olsson det som kom till jorden, Lilla O:et som idag fyller 9 år. Sötaste lilla Ida, som Linus döpte henne till. Jag hade väl mer eller mindre bestämt mig för Ebba eller Thea. Det blev ändrade planer när Linus kom och tittade på henne, hon ska heta Ida, som Emils lillasyster. Och så blev det med det.

Idag är det kompisar som gäller och lite hästar ochså och nu börjar den "lilla" tjejen 3:an.

Idag firar vi henne med bravur!

Grattis sötaste Ida!
Jag önskar dig
Jag önskar dig inte guld, mitt barn
ej heller pengar eller makt
Jag önskar dig modet att vara dig själv
och stå för det du sagt.
Jag önskar dig inte en stenfri väg
men, kraften att vägen gå
Jag önskar dig kärlek i rikligt mått
och vänner att lita på
Jag älskar dig!




onsdag 11 augusti 2010

Lerig och tung löptur!


Fånga dagen...

Sitter på altanen och lyssnar på fåglarnas kvitter och lugnet innan allt vaknar till liv. En lugn och skön morgon. Det är väl sånna här stunder man ska ta tillvara på.

Carpe Diem

tisdag 10 augusti 2010

Många kända ansikten

Idag hade jag faktiskt klockan på ringning, det har ju inte hänt många gånger denna sommar, men är det semester så är det. Jag och Ida åkte på fm upp till mormor och Stig-gunnar för att träffa Jocke, Marcus, Sofie och William, Självklart ochså min moster som fortfarande var kvar i Hofors. Kusinerna träffade jag sist på kusinträffen och då även Sofie och William, som då inte hade lärt sig gå, men som nu mer sprang fram. Sötboll!

Väl hemma fick vi hit en sovande Alice som skulle vara här när hennes mamma och pappa tillbringade bröllopsdagen med en tur på motorcykeln. Grattis Ywonne och Janne på bröllopsdagen! När hon vaknade sken hon som en sol (som vanligt) och började genast leka med Ida och hennes kompis. Sen kom Alva och Sofie över och vi tittade på kort sen Alva, Linus och Sofie var små, roligt! De var såå gulliga ihop!

Senare på em tittade Rosa ner en sväng och nu har vi prelimenärbokat en helg för bara oss tjejer, det ser jag framemot, mycket! Girlpower kallas det väl för va! Min tredje kusin i fam Abrahamsson tittade ochså ner på em, det är inte alla dagar man träffar alla tre kusinerna på en och samma dag :-)

Nu har vi spenderat kvällen med fam Nilsson med promenad och allsång. Imorgon blir det bak med Ida som är helspänd för hennes födelsedag på torsdag, det är nog tur om hon överhuvudtaget får ihop någon sömn imorgonnatt.

Imon tänkte jag prova mig på en springtur efter några dagars vila när halsen har spökat igen. Jag vill verkligen inte gå med halsont i 10 veckor som jag hade förra gången så det blir väl att ligga lågt med träningen nu då, typiskt när satfetten närmar sig med stormsteg...

Tjillevippen!

söndag 8 augusti 2010

Corepass med Urban...

Vilken slapparhelg, aldrig varit med på maken. Blev en prommis med grannarna iaf på fm sen var tanken en båttur, men var lite för kallt eller så av ren slöhet blev vi hemma. Börjar känna av halsen ochså, attans, inte nu, eller aldrig!

Vilket gav mig lite tid att fortsätta läsa sagan om Edward och Bella och deras kärlekshistoria. Lätt att fastna i boken tur man har barnen som stojjar och även blir hungriga så man är tvungen att lätta på baken och göra lite nytta.

Kvällen avslutades med ett corepass och hör och häpna så följde Urban helt otippat med. Kul att träna tillsammans och han kunde även tänka sig att göra det fler gånger. Vilket kan behövas med tanke på tekniken och orken i vissa övningar, hö hö. Nu blir det mys i soffan och imorgon börjar sista sem veckan med Idas födelsedag och till helgen åker vi till huvudstaden och firar vår 10 åriga bröllopsdag.

Tjillevippen!

lördag 7 augusti 2010

Slödag

...minst sagt! Det var längesen jag hade en dag som denna. Inte gjort ett nada på hela dan. Legat ute på altanen i soffan och påbörjat Stephenie Meyer´s Så länge vi båda andas. Men det är ju jobbigt att läsa utan att ha något på näsan som förtydligar texten något! Gjorde ett rus ut i husvagenen idag igen, men hittade bara den trasiga skalmen. Det blir väl till och öppna plåtburken och bege sig till optikern för nya brillor.

Att man är seg idag kan ju bero på att det blev en sen natt igår. Moster Stina, mamma och S-G var här på mat och senare ramlade även Maarit och Fredrik in. Skönt väder var det så vi kunde sitta ute hela kvällen med infran på, jättehärligt. Nu suger man liksom ur det sista av sommaren och bara njuter.

Hann med en kort springtur runt stallet igår, tog i och sprang väl fortare än vanligt, men det går ju såååååå tungt. Jag är nog inte gjord för att springa. Jag har inte den motivationen att peppa mig själv, tänka framåt varje steg. Jag ser hela tiden slutet på springturen, ok, sätter väl upp små delmål efter vägen som att orka nu Mallan till nästa skylt så gör du det bra osv, men det saknas lite jävla anamma! Som tur är fick jag peppnning igår från maratonspringarna Maarit och Fredrik vilket tackar jag för.

Om två veckor är det Vasastafetten och jag hoppas jag är peppad och glatt motiverad för att ta itu med min sträcka och tänka som Nalle Puh

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre!
Om man tappar farten så får man väl helt enkelt "hänga" sig fast på någon annan som verkar ha betydligt mer fart och ork än mig :-)
Tjillevippen!

torsdag 5 augusti 2010

Bio Eclipse

Kan man bli förälskad i en filmskådis vid 38-års ålder? När skådisen inte är äldre än max 24! Svaret (enligt mig) JA!

Man kan ju inte annat än älska denne mystiske Edward som gör allt för att skydda sin Bella, vilken saga. Och äntligen kom det några kärleksscener dom emellan, yes, yes, men de varade ju inte förevigt så man fick väl nöja sig med det lilla.
Både Fia och jag log belåtet när vi lämnade filmsalen och kände oss upprymda av denna saga som ännu inte nått sitt slut...

K Ä R L E K!
Nu påbörjar jag slutet på denna saga i form av boken. Och titeln på boken:


Så länge vi båda andas!
Visst låter det
vackert!
Nu hoppas jag på ljuva drömmar, annars kommer väl Edward och skyddar även mig!
Natti natti!

onsdag 4 augusti 2010

Utvalnäs fiskerestaurang


Idag har jag varit vid havet i Gävle. Vi var till Utvalnäs till Wahlstöms fiskerestaurang. Ett urgulligt ställe precis vid havet och de serverade även kött. Vi hämtade upp Ann, Stig-Gunnars dotter vid hennes stuga först som ochså var en riktig sommarpärla vid havet.

Väl hemma var planeringen ett corepass, men huvudet värkte även ikväll så det blev en lur på sängen ist. Nu har jag inte haft huvudvärk på hela semestern så det hela beror väl på att mina glasögon först pajjade på semestern sedan helt plötsligt var borta. Hittar jag dem inte måste jag köpa nya. Jobbigt med nya, alltså att bestämma nya bågar och bli nöjd ochså!

Imon hoppas jag på bio med Fia och då hade det ju varit bra med ett par glasögon!!!

Tjillevippen!


tisdag 3 augusti 2010

Långpass

Efter en sen gårdagskväll/natt på Nilssons altan med mycket onyttigt på både tallriken och i glasen, vaknade jag 9.30, lite tung i huvudet, hääärligt med sovmorgon! Hade bestämt mig för ett långpass med Asicsen på idag så det var väl bara att snöra ihop skorna, svälja en ipren och bita ihop!

Det blev 13 km med solen gassande i pannan, de svala vindarna var verkligen välkomna, men annars skönt väder att springa i.

Hem, snabb dusch och iväg till Valbo för att handla de sista sakerna till Idas födelsedag. Vi började på min favvoaffär Madame Nyberg, hittade väl inget där till Ida, men dock till mig själv. En vinhållare, passande så här i semestertider. Så fin affär, men hade inte så mycket i min smak denna gång. Vidare in till köpcentret där det blev desstå mer inhandlat. Men ändå saknas vissa saker som verkar vara hopplöst att få tag i. Några saker som står på hennes önskelista är en häst och en biljett till Holland, där Huset Anubis spelas in.

Nu är det Allsång på skansen, men vad är detta? Finska skrikiga kören, Gösta Linderholm och någon skrikande rappare, hjälp hela säsongen verkar bara vara dålig och rörig. Nu slängde de in en bröllopsvisa och den var ju fin iaf.

Imorgon blir det en tur till Gävle och fiskerestaurang står på menyn, hoppas de har kött ochså, men det låter ju galet på en fiskerestaurang.

Tjillevippen på er!

söndag 1 augusti 2010

Mallan här och där...(Janne har döpt om bloggen...)

Hemma efter en minst sagt händelserik vecka på Gräddö tillsammans med Fam Nilsson.

Detta inlägg skulle helst ha skrivits av oss alla fyra vuxna på resan så att jag inte glömmer något, men ni får gärna lägga till på inlägg! Obs! Lååångt inlägg följer!

Resa till Mariehamn från Kappelskär
Vi hade förberett oss väl och bestämt att senast 08.15 måste vi åka. När vi kom iväg från campingen var kl 08.30. Jag och Ywonne hade i baktanke att vi skulle ta bussen hem på kvällen, och hämta bilarna dagen efter, för en lokal buss måste det väl gå! Lite sen anlände vi till Kappelskär och jag och Ywonne sprang och kollade busstider, hmm, de såg lite rörigt ut på tabellen, men det så ut som det skulle gå en buss kl 19.45 och 22.15, bra då kan ju vi ochså ta en öl eller två på båten, för det var tydligen vår tur att köra!. Vi hämtade ut biljetterna och för att vara säkra sprang jag och Urban och kollade busstiderna igen, vi blev inte klokare denna gång heller, men litade på att vi läst tabellen rätt! På väg mot båten ringer Ywonne med panik i rösten:
"Nu måste ni skynda er, för de drar bandet nu och båten ska gå!"
Vi sprang som galningar och när vi kom fram stod det en man med bestämd min och och sa bestämt:
"Nu stänger vi för landgången och det här var i sista minuten"

Vi hade ändå svårt att bestämma oss om vi skulle ta den där ölen eller inte för om det skulle kanon regna (Jannes uttryck) i Mariehamn så går vi inte iland utan åker med båten hem igen. Och då kör vi bilarna till campingen.

När vi kom fram så kanonregnade det minst sagt, det stod som spön i backen. Jaha, nu stod vi på landgången och velade om vi skulle gå iland eller inte. Urban hade redan gått på båten igen för det regnade ju. När vi står där kommer samma man som stod och väntade på mig och Urban när vi skulle på båten.
"Nu får ni bestämma er, för på landgången får ni inte stå!"
"Men, vad tror du då, tror du det blir uppehåll???"
" Ja, det kan ju skina upp" han var något less på oss.
"På eller av? frågade han igen"
Tre vuxna människor som inte kan bestämma om de ska kliva av båten eller inte, om vi klev av båten väntade 6 timmar iland på Åland. Efter mycket om och men ropade vi ut Urban och klev av.

Regnet öste ner och vi letade på en galleria med en cafe/pub! Där tog vi in öl och kaffelatte som vi spetsade med medsmugglad baileys. Det blev lite shopping sen tillbaka puben där vi träffade på Fam Kaskela och Viren som semestrade på Åland. Sen blev det en tur till hamnen och lite mat innan det var dax att kliva på båten igen. Hemresan bjöd på trubadur, men det var gungigt och stackars Ida blev åksjuk.

Hemma i Kapellskär skyndade vi oss eftersom båten var minst 15 min sen så vi skulle hinna med bussen hem. Men...det gick ingen buss, snopet nog hade vi tittat fel i tabellen iaf. Jaha, kul, fullpackning med barn och två bilar (som ingen kunde köra) stod vi nu på parkeringen på kvällen. Hur gör vi nu? En taxibil kör förbi som jag stoppade och förklarade att vi behövde en taxibuss, men han var på väg till Farsta med två pryda tanter i baksätet och kunde inte köra oss, men han skulle ringa på närmaste bil, men någon taxibuss fanns det inte, bara en bil.
"Men, det blir en framkörningsavgift på minst 250:- sen avgiften till campingen"

Nu började man bittert ångra att vi tog de där alkoholhaltiga dryckerna!!! En bil och 8 personer, alltså kan inte alla åka med. Urban och Janne bestämde sig för att gå till campingen, 7 km. Vi vinkade av dem och väntade, väntade och väntade på taxin, vart hade den tagit vägen? Till slut "smög" det in en taxi mot terminalen, vaddå, såg han inte oss? Linus och Pontus sprang dit, de stod där bra länge och sen ringde min telefon, en släpig röst sa:
"Var det ni som beställt en bil? Det verkar vara fler deltagare än lagligt att ta med i bilen"
"Ja, men kan du inte göra ett undantag då? sa jag"
"Nja, då måste jag ringa ett samtal först"

Vi bestämde då att jag och Pontus ochså skulle gå tillbaka till campingen. Då krypåker han fram och öppnar dörren och säger knappt någonting förutom det att det är olagligt att åka som vi ska åka. Det visade sig att Jan Torsten, som han hette var helt humorbefriad, hur vi än försökte liva upp stämmningen så drog han inte på smilegroparna utan drog istället upp hur olagligt vi åkte och att han kunde få både böter och bli av med tillståndet. Det slutade med att jag fick ett skrattanfall i baksätet, Alice grinade och Ywonne hade fullt sjå med att inte bryta ihop hon med i framsätet.

Väl hemma hade Urban och Janne fått lift och var hemma före oss.

Annars har vi njutit av god mat, utsikt från klipporna, bad, trubadurer, löpturer, Gröna Lund och många skratt. Tack Fam Nilsson för en rolig vecka i Roslagen.

Tjillevippen!