tisdag 30 november 2010

Ingen återvändo!

För det första måste jag dela med mig av en gammal låt som ettrigt gnagt i min hjärna större delen av dagen. Jag kan garantera att ni säkert kommer somna med refrängen sjungande i öronen. Så varsågoda!!!

Idag har mina skidor preparerats, ingen återvändå alltså. Kanske blir det premiärtur till helgen om kylan lägger sig.
På tisdagar har jag min "springdag" i vanliga fall, men idag stack man inte ut näsan mer än vad som behövdes. Vilket leder mig tillbaka till min och Urbans diskussion om crosstrainern ska in från friggeboden eller inte. Sånna här kalla dagar är det ju perfekt att trampa på den när passen på Aerstep co inte passar mig. OCH vad är problemet kanske ni tänker! Jo, var ska den stå? Den är ju inte liten precis. Där den stod sist kommer snart en julgran att ta plats och alternativet är garaget och hur kul är det och stå i ett garage och flåsa. Skitsamma, här gnäller jag över detta när det svälter barn i världen, skärpning Mallan!!!

Nu ska jag förflytta mig till min favvoplats, framför brasan. Imorgon börjar jag sent och då har jag min privat chaufför hela dagen. Krångligt att få ihop det med en bil, men i slutet av veckan kanske vi helt plötsligt har 3. Då kanske t om volvon har återuppstått!!!!
Tjillevippen i kylan, imorgon börjar julkalendern vilket betyder att man får kliva upp ännu tidigare för att få morgonen att gå ihop :-)

Träning November

Löpning/pass; 22,8 km 5 pass
Promenad; 35,8 km
Core; 3 h
Spinning; 2 h
Yoga; 3 h
Body combat; 2 h
Boot camp; 1 h

måndag 29 november 2010

Första advent!

Ja, jag vet, det är måndag och måndag betyder DATAFÖRBUD hos fam Olsson. Men idag råder ett undantag... Jag är hemma med en bubblande mage och illamående. Kände av det redan igår, men blev bättre efter några timmars sömn på em. Fortfarande illmående valde jag att stanna hemma idag, men imon blir det jobb igen!

Idag på lunchen kom en sprudlande Urban hem med mina skidor, undrar vem som är mest förväntansfull, han eller jag? Nu ska de bara prepareras sen är det väl meningen att de ska ut i snön i något som kallas spår och att det är meningen att jag ska stå på!!! Hoppas alla björnar gått i ide och älgarna håller sig i grannlänet likaså vargflocken. Allt annat farligt/otäckt som ochså kan befinna sig i skogen får ochså hålla sig borta!!!


Fyller på med lite julstämmning för igår var det ju första advent!



lördag 27 november 2010

TV-lördag!

Bättre tv-lördag får man nog inte tillbaka på ett tag. Först 4 timmar hästar med blandad kompott från globen samtidigt som det är Så mycket bättre. Herregud, svårt att välja så jag zappar hejvilt mellan kanalerna. Som tur är hinner jag precis zappa över till Gynnings stafett på hästrggen när SMB slutar. Har ju följt hennes blogg när hon övar sig till att bli en duktig ryttarinna. Så ikväll blir det upp till bevis Carolina!

Globen vs Så mycket bättre!

Så mycket bättre kan det nog inte bli en tv-lördag som denna!

torsdag 25 november 2010

3 nervösa mammor!

Imorse var man uppe med tuppen igen, öppning på jobbet. Men det för ju med sig bra saker ochså, som att man får sluta tidigt! Det firade jag med en fika med bästa mamsen på Hanssons.

Idag har jag även pysslat lite hemma ochså. Jag har "mossat" in ett järnhjärta och det blev riktigt fint. Ska lägga ut en bild så ni får se. Satte äntligen upp min fina adventsstake som jag köpt på Blommoroch rum, kunde inte hålla mig till helgen, har sneglat länge nog på den nu. Gjorde även klar min egna adventsstake med mossa, ljus och lite annat smått och gott, men är inte 100% nöjd! Hinner väl ändra den kan jag tänka.

Idag hade Ida hoppning på ridningen. Detta blir mer och mer jobbigt för mig som mamma. Jag är så nervös när hon rider, ser just nu bara faran i det hela! Detta håller jag dock för mig själv och visar endast ett glatt leende när hon rider förbi i galopp efter hindren. Men känslan i magen är inte rolig. Med på läktaren idag hade jag 2 till mammor med samma vånda. Mellan vårt snack höll vi mer eller mindre andan och hoppades att det skulle gå bra och pratade bara om alla avramlingar vi minns. Detta är kanske inte det bästa sättet att lugna nerverna, men men. Det hela gick iaf bra idag.

Appropå andning så ska jag iväg på yoga nu och hoppas att jag får in lite av den lugnande andningen då.

Tjillevippen!

onsdag 24 november 2010

J O B B I G T!

Dagens kommentar:
Spinning med Kicki! Så j-la
J
jo
job
jobb
jobbi
jobbig
JOBBIGT!!!
Klart slut!

tisdag 23 november 2010

Trodde aldrig...

...att det skulle stå någon form av längdskidor i mitt garage! Jag ser längdskidåkning som tråkigt, jobbigt och enformigt. Visst låter jag positiv!!! Det positiva är väl att jag verkligen hoppas att jag kommer att ändra uppfattning och att jag och mina skidor blir som bästa kompisar. Men man är ju anmäld till Kristinaloppet i febr, så det är väl bara att börja staka. Till saken hör väl att jag princip inte åkt skidor sedan Lillåskolan förutom kort engångsföreteelse i sälen för 15 år sen nånting. NOG om detta!

Dagen igår försvann i ett vips, ännu en lång dag på jobbet med utvecklingssamtal, roliga/inressanta samtal med föräldrar. Kom hem sent från jobbet och kom iväg sent till stallet för att sedan däcka i sängen ganska omgående när jag kom hem.

Idag efter jobbet tog jag en löptur hem i snöyran, inte lika lätt som de sista gångerna, men jag klagar inte. Hem, duscha, upp och prova skidor sen upp till mamma som fyller år idag. Där serverades taccos, underbart gott att få sätta sig och äta!

Grattis älskade mamma på födelsedagen!
Älskar dig!

söndag 21 november 2010

Hård träning

Gårdagen började med ett core-pass för mig och Urban. Carina körde på hårt som vanligt.

På eftermiddan var det klassikerträff med ett gäng glada tjejer. Det började med ett träningspass och vi fick prova på Boot camp. En träningsform som militärer utövar och den innerhåller b la uthållighet, styrka och kondition. Jodå, det fick vi erfara. Det var otroligt jobbigt och svettigt, men tjejen som ledde passet var duktig att peppa. Sen hade jag Johanna som "närmast granne" och hon körde stenhårt och då hängde man liksom med av bara farten. Idag är kroppen märkt av gårdagen med skrapade armbågar och blåmärken på knäna. Kvällen avslutades med bastu, mat och vin ända in på natten. Mycket trevligt!
Idag gick resan till Valbo för inhandling av lite vinterkläder. Mycket shoppinggalet folk, julmusik på och julpyntet framme. Nu närmar sig julen och har man missat det kan man åka till Valbo och bara delta i julstressen som startat med raketfart.

Nu blir det soffan resten av kvällen, ingen combat idag för kroppen ömmar i princip överallt.

torsdag 18 november 2010

Mallan här och nu!

Vet inte om det berodde på atmosfären, musiken, deltagarna eller ledaren! Eller har jag helt enkelt kommit någorlunda i fas med mitt tänkande och mitt fokus på här och nu. Idag på yogan kunde jag under hela styrkan enbart koncentrera mig på övningarna, lyssna in kroppen, tänja, vrida och vända på kroppen som en "disktrasa". Riktigt stolt och kanske ännu mer överrumplad över min kropps beteende la jag mig ner på avslappningen. Då, när man i normala fall ska kunna slppna av började tankarna rusa, men vaddå, man kan ju inte få allt
.
Annars har dagen varit lång. Började med öppning sen jobbade jag över, landade hemma för vidare färd till stallet och pyssel med Tham. Nu blir det en kopp glögg och brasa, herregud vilken "glöggis" jag blivit. Även Ida är stormförtjust i glöggen och drack t om glögg till kvällsmackan.

Imon freeeedag och jag har dokumentations kurs. Sen stundar party för dottern och Harry Potter bio för sonen och mannen. Undrar vad jag ska hitta på då?

På lördag blir det klassiker fest med Maarit och Carina med träning, föreläsning, mat och dryck! Ska bli riktigt skoj.
Glögg och godnatt!

tisdag 16 november 2010

Jag är ju ändå nöjd...

Igår var en lång dag. Spenderade 12 timmar på jobbet dels hade jag öppning på morgonen, en måndag, trött som bara den sen hade jag utvecklingssamtal på em. Jag har en viss förmåga att dra ut på tiden på mina samtal vilket även skedde denna gång. Det är verkligen roligt att prata med föräldrarna om deras barn och tiden springer iväg, fortsättning följer nästa måndag.

Eftersom jag jobbade över kom vi sent iväg till stallet och Tham. Det blev iaf en snöig promenad med Ida på hästryggen genom silverdalen och även ett stopp här hemma för att hälsa på söta Alice, jisses vad det snöade, Tham förvandlades till en skimmel och vi andra till snögubbar. Sen kväll alltså.

Har väl egentligen varit för irriterad för att skriva om nästa ämne....nämligen bilar med allt vad de för med sig, negativ energi iaf. På vägen hem från Alborgen för lite drygt 2 veckor sen gick vår bil sönder, växellådan pajjade, skitbil!!! Sen dess har vi haft "lillskrutt" att tuffa runt i, tills igår, då den helt plötsligt ochså bestämde sig för att VÄGRA!!! Som tur var så kunde Urban stryka medhårs och prata vänligt med den idag och den bestämde sig för att gå ett tag till. Sånna här gånger är det tur man har snälla och hjälpsamma arbetskollegor som ställer upp med taxi verksamhet och skjutsar både mig och dotter både till fritids och jobb. TACK Camilla! Jag väntar med spänning på en nyare bil!

Även idag kändes dagen på jobbet lång. Längtade hem till familj och brasa :-) Ida hade en kompis här efter skolan och vid middagen kom en förtrolig diskussion igång med tjejerna. Roligt att diskutera och höra vad de har för tankar och funderingar kring livet i stort. De börjar bli äldre och samtalen handlar inte bara om lek och Polly utan nu börjar andra saker att locka...

Tog en löptur efter jobbet idag, 5 gr kallt och snöigt underlag. Men det gick riktigt bra idag, relativt lätta ben, kul! Kändes bra att springa även om luften sen fredagens tur var betydligt kallare. Har funderat på mitt tempo när jag springer, hur kan jag öka farten och minska tiden? Vill jag öka farten? Som det känns nu så springer jag för att jag känner det som en bra motionsvariant och som jag trivs med. Och jag känner att jag inte behöver springa fortare, behöver inte pressa mig för att ta in några knappa minutrar. Nej, just nu är jag nöjd med att jag faktiskt tar mig ut och springer. Thats it!

Nu ska jag placera rooompan framför brasan med lite glögg och pepparkakor. Så blir det!

Tjillevippen på er!

söndag 14 november 2010

Fars-dag och träningsvärk...

"Har du träningsvärk i magen"?, frågade Carina idag före combatpasset. Hon menade från coren med det nya programmet igår. "Nej, bara på baksidan av armarna", svarade jag. Det fick jag bittert ångra när passet komigång, himmel vad det nöp i på sidorna av magen, så jag erkänner att jag HAR träningsvärk i magen, Carina!!!

Annars blev det lite sovmorgon imorse för att sedan upp och fixa frukost inför fars-dag och givetvis tända både brasa och ljus. Sen blev det stor frukost med familjen och Linus kompis som är inneboende över helgen och flyttar hem imon. På em gav vi oss av till svärfar för fika och som vanligt fannas det inte bara 7 sorter att välja mellan på kakfatet utan betydligt fler sorter och tårta efter det. Vi var även upp och hälsade på min pappa på kyrkogården som fick ett tänt ljus som lyste upp det lite.
Nu blir det natti natti för imorgon riiiiinger klockan vid 05 och arbetsdagen börjar tidigt och slutar seeeeent med utvecklingssamtal.
Godnatt alla vänner och godnatt pappa i himlen!

lördag 13 november 2010

Öppna upp och stäng...

Annas topp till tå får högsta betyg! Relaxen för oss själva med bubbelpool och bastu. Dukat och klart när vi kom och mycket tända ljus och en härlig salladsbuffe. Jag hade valt halvkroppsmassage och fick en underbar behandling på hela baksidan även fötterna. De andra var även de nöjda med sina behandlingar. Vi fick äta och dricka i lugn och ro, basta (där vi provade en peeling för hela kroppen även håret, som hade en muskelavslappnad effekt), bubbla och "bara vara", UNDERBART! Fler sådana em tack!

Idag har jag varit på core och Carina körde hela nya programmet fullt ut. Herregud va jobbigt, många nya övningar som tog rejält. Speciellt en magövning som Carina kallade öppna upp och stäng, himmel va jobbigt, kan tänka att träningsvärken sitter som ett slag i magen imorgon. Men vitsen är ju att det SKA kännas!

För tillfället håller vår dusch vid bastun på att få sig ett lyft. Idag kommer kakel och klinkers på plats och även målning av väggar har påbörjats. Detta project är helt och hållet Urbans och jag har inte lagt mig i en gnutta, förrens idag. Ibland måste man bara få vara med och bestämma lite eller bara lägga på förslag på HUR det kanske skulle kunna se ut. Jag fick min vilja igenom tillsammans med kakelsättaren, ni vet 2+1= Majoritet, nedröstad!

Kvällen kommer att tillbringas med middag med glada vänner och jag tog precis ut Pollykakan i ugnen.

Ha en trevlig lördag!

Tjilevippen!

fredag 12 november 2010

"Mallan dag"

Idag har jag semester och har då min egen lilla "Må bra dag". Riktigt skönt!

Upp med barnen, skjutsade Urban till jobbet åkte hem fixade frukost och åt frukost tillsammans med barnen, det händer inte så ofta i veckorna eftersom jag äter frukost på jobbet nästan alla dagar. Skjutsade barnen till skolan och tog mig en löptur runt stallet. Gick sådär hade ingen ork att öka.

Nu sitter jag här vid brasan och gråter till "When a man loves a women" . Oj, vilken stark film, på så många sätt. Tänk hur ett problem kan riva upp en hel familj, nu är alkolism inte ett litet problem och det berör hur man än vrider och vänder på det och filmen skildrar alla i familjen och deras situation. Så bra film iaf så nu har jag rensat tårkanalerna för ett tag.
Idag på eftermiddan blir det spa och då ska jag verkligen njuta!
Ha en underbar fredag alla vänner!

torsdag 11 november 2010

Jodå, jag kan slappna av

Dagen började med öppning och spökdisco på jobbet. Vi var väl förberedda och hade möblerat om vår avd och pyntat med diverse spöken, lampor och ljusslingor. Popcornen var poppade och "bålen" var blandad, musiken på. Princessor, superhjältar, häxor m fl intog golvet och det hela blev väldigt lyckat. Kuuul!

På em hade Ida ridlektion och red Tham. Mycket fix och trix med hästar faktiskt, men vi har börjat få in rutin på det hela nu. Att vara i stallet är verkligen rogivande, om man nu inte har en tid att passa. Minns själv som liten att man tillbringade all sin lediga tid i stallet, var kom skolan in? Hur hann man med att plugga, pluggade jag någonting alls? Ibland vet jag att läxböckerna hängde med till stallet, men om de blev använda är en annan sak! Meeen, va man trivdes!

Ikväll har jag även varit på yoga och idag började kroppen fatta vinken med avslappning, sen har ju Ida (ledaren) så lugn och harmonisk röst. Jag gick endast igenom halva inköpslistan till helgen, nej då, jag kände mig riktigt avslappnad och relaxad och det är väl så det ska vara :-)

Imon väntar en semesterdag med spa på em, ska bli sååååå skönt. Lite vin verkar det bli ochså och säkert en massa girltalk...

tisdag 9 november 2010

Snöig springtur

Känns riktigt tomt att ta bort ÄTA TRÄNA KÄMPA- länken även om det är skönt att det är över. Men ni kan ju följa Ella`s blogg som jag länkat till. Det är verkligen berikande att läsa om denna fantastiskt positiva tjej!

Nu styr jag över min egen träning, men erkänner att man fått en kick i baken och gärna vill fortsätta att sätta press på sig själv. Det är ju roligt när man märker att iaf vissa delar av kroppens muskler har gjort framsteg och man känner att man orkar på ett annat vis. För att lättare följa min träning (förutom FunB) så kan det ju va roligt att kunna gå tillbaka och konkret se km, pass mm varje månad. Jag startar med nov och för lite statistik för att hålla koll på mig själv.

Idag blev det en springtur hem från jobbet i snömodd/storm, 5 km. Vet inte om jag gillar eller ogillar snön som faller, gjorde ingen skillnad på löpningen idag iaf. Benen kändes lätta och jag kunde utan problem ta mig hem, riktigt bra kändes det :-) Hemma blev det lite plankan ochså, av ren vana.

Snöigt värre blev det på hemvägen!

Nu ser jag verkligen fram emot fredagens em med tjejerna, ska bli underbart med lite "spamiljö", tjejsnack och massage. Jag har t om lyxat till det och tagit sem hela dagen. En riktig Mallan-dag alltså. En heldag bara för mig själv, herregud va lyxigt!
Förresten, en helt annan sak. Jag är faktiskt riktigt orolig för min tv4-idol Peter Jidhe, herregud vad han ligger i och jobbar. Nu ska han tydligen leda fotbollsgalan på måndag ochså, hur hinner karln med??? Undrar om han har stresshuvudvärk med ett sådant späckat schema, han kör idol, samtidigt som han dyker upp överallt i alla sportsliga sammanhang. Kanske ska bjuda med honom på fredag för lite avslappning...
Nu sängen, imon jobb till 18.30.
Tjillevippen!

söndag 7 november 2010

Summering Äta Träna Kämpa

Slutsummering av 6-veckors utmaningen.
Vilken rolig utmaning!!! Jobbigt, smärtsamt, tungt, roligt... listan kan bli lång!

173,1 km/150 km
Inga problem, bara trevligt att räkna, kommer jag fortsätta med.

30/30 Träningspass
Inräknat vissa promenader, löpning, cykling, combat, core, spinning och Functional moves.

61,04 min/60 min Plankan
Skulle ha startat tidigare och hårdare.

25,25 min/ 20 min Jägarvila
Jobbigt, jobbigt. Bättre mot slutet, men visst har man byggt på lite muskler allt.

504/500 C-crunch
Börja tidigare här ochså. Jag har räknat vissa på corepassen, men hade egentligen inte varit några problem att klara det annars heller. Här har jag kunnat ge mer!

0/4 intervallpass
Ja, vad ska man säga, katastrofalt. Detta måste jag jobba med på.

3/6 Yogapass
Tidsmässigt kan det vara svårt att få ihop hela utmaningen och det är inte alltid passen stämmer med min tidsplanering, men 3 st yogapass har jag lyckats få ihop och det sista med god effekt.

Maxtester
Maxtest 1: 35 upphopp på 60 sek
2: 44 upphopp på 60 sek
Dessa är så jobbiga så man kan kräkas, mjölksyran bränner i benen. AJ,aj, aj...

Maxtest 1: 5,1 km på 30 min
2: 5 km på 30 min
Jag sprang en annan runda på andra testet pga det blev becksvart ute. Det mest riktiga hade varit att springa samma, men, men. 100 meter kortare, jag är nöjd!

Maxtest 1: Plankan 1,55 min
2: Plankan 3,05 min
Stor förbättring. Stackars min mage vad den har fått jobba dessa 6 veckor. Det gäller bara att härda ut och kämpa, kämpa, kämpa. Ett corepass har jag tagit hjälp att räkna in, men annars bara kämpat hemma. Bra att ha nån att utmana, då lägger man i ännu en växel. Tips!

Maxtest 1: Jägarvila 1,25 min
2: Jägarvila 2,40 min
Wihoooo, stor förbättring. Benen skakar och mjölsyran flödar, bra att ha någon att utmana även här.

Idag har jag tagit en promenad 8,4 km blev det, sen maxtester. Nu ska jag fira med bio med familjen och även spa med girlsen på fredag sen SKA jag unna mig något mera ochså. Nu blir det fläskfile, klyftpotatis och gorgonsolasås :-)


Tjillevippen alla glada och ha en fortsatt trevlig söndag!

lördag 6 november 2010

Sjukt stolt mamma igen...

Dagen började med tidig morgon, kunde inte sova. Tände en brasa, bakade Pollkaka och hann med en promenad med Anna och Leif innan de andra vaknade. Iof så ställde jag äggklockan bredvid Urban med uppmaning att ta ut kakan när klockan ringde=Kliv upp!

Sen blev det ett corepass med nytt program, jobbiga övningar!

På em hade Lilla O:et sin första hopptävling på ridskolan. Hua, vad nervöst både för henne, men framförallt för mig. Hon skulle rida George, inte den minsta hästen i stallet utan en av de största. Framridningen gick sådär, en pigg George med en fjäderlätt Ida på rggen ville gärna galoppera fort efter hindret. Väl inne i ridhuset gick allt som på räls, lugn och fin galopp och hindren felfritt= Rosett. Mäkta stolt Ida , mäkta stolt mamma :-) Förstår nu hur min mamma kände sig när jag flängde runt helt ohämmat på hoppbanorna, stackars henne!

Dagens

  • Promenad 3,2 km
  • Core 1h
  • Plankan 2,11 min

Trevlig lördag!

Tjillevippen!

fredag 5 november 2010

Fredag med många tända ljus.

Kommer precis från en promenad med Urban, brrr va kallt det börjar bli. Men vad gör väl det när stjärnorna gnistrar som diamanter på himlen, så fint!

Vi har även varit till kyrkogården och tänt ljus på min pappas grav. När man kommer dit denna helg på kvällen med stjärnklar himmel är det som att stiga in i en helt annan värld. Det är verkligen fridfullt att vandra runt och se alla ljusen på gravarna.

Dagens

  • Promenad 3km
  • Plankan 2,40 min
  • Jägarvila 2,31 min (Rekord, tror jag)
  • C-crunch 40x3 rep

Nu blir det att mysa ner sig i soffan med många tända ljus och en STOR godisskål :-)

Tjillevisen!

Alborgen

Tänk er att inte kunna orientera er i tid och rum och hamna på ett ställe där ni inte känner igen er och inte människorna omkring er heller, och dessutom inte veta hur ni hamnat där...

Visst låter situationen hemskt, inte en situation man vill hamna i. Igår på jobbet kom det en dam som var i den situationen, förvirrad och helt utom tid och rum. Hon visste inte var hon var och inte hur hon hamnat hos oss heller. Hon var trött och törstig. Ett detektivarbete startade eftersom hon sa sig heta olika namn beroende på när man frågade henne. Det hela slutade med att jag fick ringa polsen som även de efter lite omfrågningar fick tag på damens dotter, som säkert var utom sig av oro. Damen var från Falun och hade troligtvis tagit sig till Hofors med tåg och hon hade troligen en demens som spökade. Hon fick iaf åka med poliserna för att möta upp hennes dotter och komma i trygga händer.

Lite sen hem väntade ett gäng tävlingsugna deltagare och färden gick mot Alborgen. Tjejer against grabbar och målet var att denna gång fixa MINST 7 stämplar, kan väl inte vara några större problem. Lite svårare än så var det, konstigt, alla hade vi varit där tidigare, alla utom Lilla O:et så det var väl ingen match.

Vid fikat 2 timmar senare hade vi inte fixat EN ENDA STÄMPEL, vi låg nog lite efter! Men 15 min senare tog vi vår FÖRSTA stämpel, jippie, nu var vi på "g". Det hela gick väldigt segt fast vi kämpade så svetten lackade. När tiden var ute efter 4 tim hade vi lyckats få ihop 4 st stämplar!!! Grabbgänget hade fått ihop 9 stämplar så det var väl bara att känna sig besegrad :-( Som pris har de att vänta en middag med obestämd meny.

Peppade före förlusten!

Som avslut blev det Mc Donalds för barnen och Ikea för föräldrarna. Det bjöds även på en shoppingtur med inhandlande av div ljus för tt lysa upp novembermörkret.

Tack för härlig kämpaglädje, nästa gång tar vi dom...!

Idag står hårklippning, shopping, kyrkogården och troligtvis badhuset på schemat för jag har sem idag. Ha en underbar fredag alla vänner.

Kram och tjillevippen!

onsdag 3 november 2010

Ny träningsform

Minns att jag för ca 15-20 årsen provade en träningsform som då var väldigt ny och en riktig "fluga" i lilla Hofors. En pulshöjande och effektiv träning där fokus låg på rygg, ,mage och framförallt ben. Det bästa var ochså att även konditionen fick sig en kick. Runt dessa årtal var även step up en träning som jag tror halva Hofors var ivrig att prova. Kommer inte ihåg varför jag inte fortsatte den första träningsformen...

...förrens idag! Herregud, my good och hela hans familj!!! Jag gjorde en "flashback" och gav mig på spinning idag med Urban. Det var SKITJOBBIGT, trodde ärligt efter 2 (!!!!!!!!) låtar att detta fixar inte jag, färgen i mitt ansikte matchade mitt linne, rött, det pulserade i ansiktet, benen var spagetti och svetten lackade. Men tänkte hela tiden på att denna låt är ju inte så lång det är snart över! Orken kom tillbaka mot slutet och sen kunde jag ju inte vara sämre än Urban, fast här var han strået vassare måste jag erkänna. Nu har jag iaf testat och det är väl som ledaren (som för övrigt var peppande och uthållig HELA passet) sa, att man måste prova några gånger för att hitta rätt. Jobbigt e kul, kul e jobbigt!

Nu blir det soffan och Välkommen åter, de e ju så kul helt i min smak.

Dagens
  • Spinnning 1 h
  • Plankan 2,40 min

Tjille!

tisdag 2 november 2010

Maxtest igen!


Idag på lunchen blev det en promenad med Lena, skönt efter att varit inne på fm. Denna vecka har vi slagit ihop 2 avd pga att de äntligen håller på att installera en mathiss till övervåningen så att de kan få upp sin mat och kan då änligen äta lunchen däruppe, vi har väntat 3 år på detta!

Denna vecka är det ju som sagt maxtester igen. Så efter jobbet gav jag mig iväg på en löpvända i regnet. Målet var väl att förbättra sträckan på de 30 min man har på sig. Jag fick välja en annan sträcka än första gången, men tyckte att sträckan idag såg ungefär lika dan ut vad gäller kuperat som den första (usch, va krångligt det där blev). Nåväl jag förbättrade inte sträckan utan den blev 100 meter kortare än förra gången. Ingen ide att analysera detta utan så blev resultatet helt enkelt.

Hade planerat core med Carina imon, men fick ett mail idag från Kicki där jag uppmanades att komma på hennes spinningpass. Denna vecka ska det ju även testas en ny träningsform så det är väl mitt kall att infinna mig på hennes pass imon och testa spinning och hoppas även få med mig Urban för även han ska ju testa en ny träningsform.

Idag på kvällskvisten tog "Häxan" och jag med barnen till stallet för att titta på hoppträning och njuta av den i den varma cafeterian. Eller hur!!! Hoppträningen var ute i regnet så det blev inte så långvarigt, men det blir ju fler träningar, INOMHUS!

Dagens


  • Promenad 3 km 40 min

  • Löpning 5 km 30 min Maxtest 2

  • Plankan 2,02 min

Tjillevippen!



måndag 1 november 2010

Olaglig inloggning!

Måndag= dataförbud hos fam Olsson. Men ett undantag IDAG eftersom det är höstlov och lan här hemma. Så jag tror inte mitt straff blir så hårt!

Var till min roliga sjukgymnast idag och han fixade och trixade lite med mitt huvud. Jag har tydligen bra "rörlighet" i huvudet, vilket är bra. Fick lite hemläxa att öva på. Han berättade även att han hade nålar att behandla med vilket jag har dålig erfarenhet av sen förut. Han är även väldigt intresserad av min träning och när jag smög fram att jag för tillfället gjorde en utmaning blev han ännu mer intresserad. Det slutade med att jag låg i plankan på golvet och sen kollade vi in hela utmaningen. Rolig prick det där!

Ikväll har vi även kört utmaningar här hemma. Jag, Urban och Linus kompis körde plankan och jägarvila. Detta blev resultatet:

Malin: Plankan 2,24 min Jägarvila 2,30 min
Urban: Plankan 1,49 min Jägarvila 1,21 min
Kompisen: Plankan 1,36 min Jägarvila 3,01 min

Urban håller för tillfället på med förra veckans utmaning, 1000 hopp med hopprep. Riktigt skönt att sitta i soffan och titta och ha sitt gjort. Det här är sista veckan på utmaningen och max test 2 ska göras. Sen finns det ju lite fler siffror att fyllas på ochså, så det är väl gasen i botten nu denna vecka.

Tjillevippen!