fredag 31 december 2010

Gott nytt år!
Hoppas nästa år blir friskt, lyckligt och tryggt!


torsdag 30 december 2010

Kärt återseende!

Igårkväll stod tjejerna för en 3-rätters middag eftersom vi tidigare i höstas var lite sämre än grabbarna på Alborgen, deras pris blev då en middag. Middagen blev väldigt lyckad och "vinnarna" intog den med belåtenhet. Japp, laga mat kan vi iaf! Nya grenar diskuterades, för matchen är ju inte slut än...jag menar bara för att man råkar vara bäst en gång!

Idag åkte jag och Ida ner till Carmen och hälsade på. Åhh, denna söta lilla häst som gör att man smälter som smör i solsken. Vi hade med oss lite nyårsgodis som hon verkligen uppskattade. Har aldrig hört en häst som "pratar" så när det vankas något gott. Nu fick vi gosa lite och överösa henne med kramar, hon är verkligen så himla go.


Sedan åkte vi vidare till Tham för ompyssling av honom. Han har blivit sparkad i huvudet och fått ett sår av brodden, men det såg bättre ut idag. Mycket som kan gå galet med hästar när broddarna kommer på.
Jag har även hunnit med ett skidpass med coachen på golfen idag. Inte världens bästa spår och jag gjorde även 2 vurpor där jag på första vurpan passade på att kolla hur det såg ut under snön, lite kallt var det! Nu blir det lite städning sen skaa vi till Olssson/Larsson och grilla :-)
Tjille såhär näst sista dagen på året! Glöm inte att ta tillvara på livet och var rädda om varandra <3

Vad är detta?

Denna kom idag med posten från Engelbrekt/Kristinaloppet. En tubformad "sak" som säkert har en bra funktion. Men hur använder man den? Som "tubkrage" eller under mössan? Verkar vara i functionsmaterial.
Någon som vet, vi borde ju va flera som fått samma grej liksom...


tisdag 28 december 2010

Spår...

Idas kompis: Åker du slalom eller snowboard?
Ida: Nej, men min mamma åker skidor
Kompisen: Jaha, slalom?
Ida: Nej, i spår...!!!

Längd och flyt!

Imorse, klockan ställd och skidåkning på schemat. Även denna gång med trevligt sällskap, coachen och Virens. Denna tur måste jag ge en eloge till min vallare som hade lyckats storslaget med mina skidor. En aningens bakhalt, men ett glid jag inte upplevt under hela min skidsäsong...(den är ju så lång ochså...) Perfekt temperatur t om så jag var tvungen att klä av mig mitt i skogen och använda trädet som galge. Denna dag lyckades vi få ihop 13 km och det kändes riktigt bra. Men det var väl tur det eftersom jag på vår förra tur tog mig igenom mer död än levande.

"Team Latrin"

Väl hemma frös jag dock så ini bombens och det bestämdes att badhuset vore nog ett bra ställe att värma upp sig på idag. Fler hade samma tanke som jag, men det var dock skitkallt i bassängerna t om i bubbelpolen, vilken besvikelse! De öppnade reahbassängen och där var temperaturen iaf behaglig. För att bli varm körde jag några svängar i stora bassängen och gnetade ihop 40 längder. Det är väl lika bra och testa om man håller sig flytande tills Vansbro.

Efter badet var vi till BMX-hallen och höll andan ett tag när Linus körde, hua, det är (nästan) jobbigare att titta på honom än att träna, livrädd för alla trix han gör! Duktiga Limpan!

Väl hemma nu vankas taccos och sen tror jag soffan är stället för mig ikväll, imon väntar 3-rättersmiddag efter en förlust på Alborgen tidigare i höstas och då är det bara att bjuda!

Tjille!


Stallmys!

Igår hade jag och Ida stallmys. Lite mockning, borstning och stallukt är mumma för själen det :-)
Gos på höskullen med världens gosigaste stallkatt!

Sen en ridtur för Ida och motion för mamman!

söndag 26 december 2010

Snö snö snö!

Snö på tvären, snö i drivor, snö som dalar, snö, snö, snö! Det var bara att glömma rean imorse och greppa spaden ist. Himmel vad snö det har kommit, men underbart vackert är det med all denna snö. Det blev en promenad med höga knän med Urban på fm. Plogningen i byn hade inte kommit igång på smågatorna och inte inte ens uppe i centrala byn. Lyckades köra fast med vår hyrbil uppe hos mamma, men tog mig som tur var loss utan att behöva hjälp.

Em har tillbringats i soffan med div godis. Men det är väl meningen att godiset man gör ska ätas upp, eller hur! Har även hunnit tagit en tupplur, men nu blir det andra bullar lite mat sen ett combat pass så man vaknar till i stugan.
Tjille!

lördag 25 december 2010

God fortsättning

Tråkig som en gammal pensionär åker man hem från festen och alla festglada som ser fram emot en kväll på folkan, kurar ner sig i soffan under täcket med en ask Romerska bågar och bara...njuter! Tänker på huvudvärken, ångesten och magen som mer eller mindre är vänd ut och in för många imorgon medan jag själv tokspringer på rean, pigg som en mört.

Självaste julafton igår var mer eller mindre perfekt. Glada och nöjda barn, trevligt sällskap och god mat, helt perfekt och så bra. Det är underbart att se barnen så glad över det som de får och man kan sätta sig på kvällen i lugn och ro med familjen och bara mysa :-)

Imorse tog jag mig en väl förtjänt sovmorgon, hade kl på ringning tidigt, men la mig igen och somnade om tills...det kom ett sms från coachen. 40 min till avgång, ingen förhandling. Klädd i ny dress från tomten stod han startklar när jag kom ut. Edsken spåret, 1,1 mil blev det, så himla skitjobbigt var det. Orken var borta och glidet ochså och axlarna tog helt slut mot slutet, puh, men det är väl sånna här gånger det sägs att det blir lättare nästa gång, så säger iaf coachen!

Nu blir det film med Urban och det som finns kvar i asken med chokladen, mums!
Tjille och god fortsättning

fredag 24 december 2010

God Jul

God Jul
önskas till er alla...

Många julkramar

onsdag 22 december 2010

Inspiration!

Äntligen, alla julklappar är inslagna!!! Nu slipper vi sitta till sena natta imonkväll, utan kan njuta av kvällen med julmys med grannarna, som är en tradition! Ok, några klappar är kvar som vill ha fint julpapper på, men i det stora hela...Klart!

Idag hittade jag tidningen som ska lösa mina träningsmöjligheter när kylan biter i kinderna, nämligen nya tidningen Träna Hemma. Blev inspirerad av Jessikas träningsblogg och hennes inlägg om div träning hemma t ex yogaövningar http://svemelia.blogspot.com/. I tidningen finns det så många som 8 kompletta träningsprogram att köra hemma. Är det inte great! Nu önskar man ju sig lite smått och gott från tomten som t ex kettlebells och pilatesboll. Men många övningar funkar alldeles utmärkt ändå.


Nä, nu måste jag lägga huvudet på kudden, klockan ringer om 5,5 h.

Godnatt!

Skrytsamt!

Vi har rotat fram mina gamla "trofeer" till Idas stora förtjusning och min med. Hade faktiskt en riktigt topp i mitt tävlande ett tag och det såklart med bästa ponnyn Hagens mischief även kallad Missan. Några rosetter är med andra hästar ochså, den röda längst fram är min första. Den fick jag i Storvik 1985, L:d och det är en 4:e plats. Roligt, roligt!

Idas första rosett
Min första rosett 1985, Nostalgi...

Ego och skrytsamt. Den längst fram är den på bilden ovanför.



Tjille!


tisdag 21 december 2010

Skidäventyr med coachen!

Blev en riktig pysseldag idag på jobbet, masstillverkning av smällkarameller och snögubbar. Det börjar märkas att julen närmar sig och barnen har förväntningar och även mycket kryp i kroppen. Minns ju själv hur pirrigt det var så här dagarna före dopparedan. Vad jag minns så var det en lång väntan dagarna före och man var alltid ledig de dagarna. Nu jobbas det tills dagen före och sen...JULAFTON! Endast två dagar kvar att jobba sen ledig i 10, jippie!!!

Efter jobbet gav jag och skidcoachen oss iväg på en kall och jobbig tur även denna tisd -18 gr kallt. Vi körde elljus spåret eftersom det på golfen var ospårat. Det var nästan bara uppför (kändes det som iaf...) och två gigantiska nedförsbackar, iaf enligt mig där jag ligger i min skidåkning. Jag är skiträdd för nedförsbackar, livrädd! Känner mig som Bambi på okontrollerade skidor utan någon kontroll alls. Hoppas att jag hittar balansen i detta för det är ju svårt att ploga sig fram...:-)

Nu har vi precis monterat färdigt min (vår) julklapp, ett nytt vardagsrumsbord, fint blev det! Nu lite tv, fast jag verkligen skulle behöva röja igenom huset med tanke på att det ska firas jul på gg7 i år.
Tjille!

söndag 19 december 2010

4:e advent med gran, bak och träning!

Imorse hade jag klockan ställd för längdskidåkning med klassiker kompisarna, tittade ut och såg all snö som kommit under natten. Jisses, hade hela himlen ramlat ner! Pulsade ner för att hämta ved och insåg att med dessa massor så finns det väl inte ett enda spår att åka i, vi fick ställa in!

Dagen började istället med inhandling av gran och div ingredienser till julgodis. Vi gjorde knäck, snickerskaka och rocky road. De senaste fick vi smaka hos Maarit igårkväll och de var helt gudomligt goda. Granen är klädd och pyntat är det med lite julsaker. Jag har verkligen dragit ner på pyntningen hemma, känner att jag inte vill ha så mycket framme sen ska ju allt bort ochså!!! Granen blev förövrigt en stor rackare i år, men den är vackert pyntat med vitt.

Efter detta och lite taccos i magen drog jag och Ida iväg på combat, första gången med nya programmet för mig. Roligt och hektiskt program med nya rörelser, men man vänjer sig väl. Roligt och svettigt var det och jag har verkligen saknat combatträningen. På den träningen kan man verkligen bara koncentrera sig på träningen, finns inte ett uns kvar till andra tankar då både huvud och kropp får jobba, perfekt för mig som ibland inte vet var jag har höger och vänster. Ida kämpade tappert på hon ochså och fick beröm av ledaren :-) Hemma blev det en bastu och nu snart sängen känner jag. Nästa vecka kommer väl att gå fort som attan och vips så är det fredag och Julafton!


Tjillevipps!

lördag 18 december 2010

Löpning, julklappshande & final

Tog en tidig morgonlöpning runt stallet imorse, tungt idag och inte blev det bättre av nysnö och att springa i skoterspår, jobbigt, jobbigt! Skönt att vara uppe i tid och när jag kom hem sov huset fortfarande, vilka sömntutor. Nu väntar vi på Micke & Petra som ska ta oss till julstressen i Valbo. Kan tänka mig att det inte bara är vi som tänkt samma tanke!!! Men det är bara att bita i det sura äpplet och stånga sig fram...

Ikväll blir det Robinsonfinal och pizza med goa vänner.
Hepp, hepp alla glada julnissar. Stressa inte ihjäl er, gör bara som tomten säger för det är en vis man han vet vad han pratar om...
Tjillevippen!

torsdag 16 december 2010

Datahackern...

Ännu en dag för Ida hemma med förskylning. Ledsamt eftersom de hade "Pillardag" på skolan idag och hon hade lämnat in en laptop som skulle skruvas sönder. Tur nog så har hon en dataintresserad (minst sagt) pappa som fixade en annan dator som hon kunde gå loss på. Så när jag kom hem från jobbet så hittade jag en koncentrerad Ida med skruvmejsel i handen och i full färd att dissikera en dator... Med lite feber, men ändå rastlös gjorde vi även ett pepparkakshus.

Idag hade jag med mig den rosa granen till jobbet som vi klädde, häftigt tyckte barnen med en rosa gran. Medan vissa tyckte att granen var migränframkallande, ha ha! Nu har Tham fått på sig pyjamasen i stallet och jag ska nog soffa ner mig med lite glögg i soffan tror jag. Fick ju en oväntad julklapp på kvällskvisten. Det tackar jag för :-)

Datahackern...
Pepparkaks hus

Igår blandades det till grönt snor...


Imon mina vänner är det frrredaaag, himmel vad dagarna och veckorna går fort...
Tjillevippen!

onsdag 15 december 2010

Vab

Hemma idag med dottern som är förskyld och ont i halsen :-( Detta medför lite bak och pyssel. Hör och häpna ingen Pollykaka idag utan Brownie. Nyss uttagen ur ugnen och vi väntar med förtjusning på att få smaka.

Fick sån insperation igår när jag såg Äntligen hemma julspecial, hon den ljusa och lockiga gjorde bollar, stjärnor mm i papper. Detta ska jag och Ida pyssla med på em, kan ju bli riktigt intressant. Fast vi ska göra allt i vitt eftersom vi enbart ska ha vitt i julgranen i år. Vi ska även försöka hinna med att titta på Ett päron till farsa firar jul så himla galet det kan gå för en som vill så mycket... Har ni inte sett den så kan jag tipsa om den så här i juletid.


tisdag 14 december 2010

Åksjuk?

Gårdagen tillbringades i Gävle och Valbo med julklappshandel då jag hade semester. Herregud, vad pengar handeln måste dra in denna månad, det är ju inte klokt, och som Linus sa, och allt bara för en dag!

Semesterdagen innehöll även en fika med bästa Fian, mycket trevligt :-) och en snabb titt på luciatåg till häst. Kvällen tillbringades med läxläsning, hjältegala (!?) och mys med barnen i soffhörnet.

Ikväll hämtade min coach upp mig för en tur i spåret, hmm, -18,5 gr kallt, okej då, svek ju han och klassikerkompisen i söndags så det var bara att bita ihop. Kändes helt okej de första km med bra glid och ork. Dock höll vi på att frysa ihjäl om händerna framförallt tummarna, men det hade coachen bot på. Ett stopp där vi stoppade tummarna i snön!!!!!!... för att att sedan stoppa ner handen i handsken igen och ja faktiskt så kom cirkulationen igång och även värmen. Eftersom det var mörkt och ingen belysning på Golfen så hade vi pannlampor på och jag tror faktiskt att jag blev åksjuk!!!!!

Jag hade full fokus på spåret och tror att den "fladdriga" lampan gjorde mig yr och illamående. Detta är tydligen ett vanligt fenomen för enduro åkare som åker när det är mörkt, nu gick det ju inte fullt så fort för oss, men hann ju med en vurpa i nedförsbacken så stackars Gunnar fick gira vänster ut i snön. Sen höll han dock ett betryggande avstånd när jag skrek: Nedförsbacke!
Fast nu är det ju så att nedförs backarna inte är gigantiska där, men tydligen nog stora för att göra vurpor!!!! 6 km blev det idag.

Redo för tur! Kolla in min pannlampa, gigantisk, men jättebra!

När jag kom hem möttes jag av tända ljus, många tända ljus och denna bricka som min goa dotter hade fixat. Åhh, vad det värmer i en mammas hjärta. Älskar dig gumman!

Tjillevippen!


söndag 12 december 2010

Tror det kallas träningsvärk...

Ljumskarna är inte sig lik, får ta i med händerna för att lyfta de arma benen från sittande läge, det drar och sliter... Tror det brukar kallas TRÄNINGSVÄRK! Skidåkningen igår ger sig tillkänna stort. Idag blev det ingen skidåkning för jag är inte 100 i kroppen, detta accepterades av min coach och han fick köra ensam, men det känns redan bättre nu ikväll.

Dagen har innehållit en kall promenad, kalas för goaste stora 3-åringen och Elviskonsert. Morgondagen ska användas till julshopping igen för jag har semester, lyxigt värre!

Glad är jag ochså att det ser ut att ordna sig för den lilla kämpen! Hoppas julen får firas på hemmaplan!

Tjillevippen!

lördag 11 december 2010

Skidor och Luciashow

Jag fryyyser som en liten myra efter att setat 3 timmar i ridhuset och tittat på Hrs-Luciashow. Duktigt ordnat tjejer.

Tidigare på fm blev det en sväng på längdisarna igen denna gång Edskenspåret. Bra spår och hade min skidcoach, grannen med även idag. Idag var även Urban med på lånade vallningsfria skidor sen 15 år tillbaka. Herregud vad han fick kämpa stackars Urban, skidorna gled inte en centimeter inte ens utför, blev t om så orolig att jag ringde för att höra vart de tagit vägen för det tog sån tid. Alla som känner Urban kan ju tänka sig vilket humör han var på efter 8 km stakning...Vi hade även med oss grannens sportfreak till son, men han såg vi bara i typ 5 meter innan han försvann med vinden.

Jag kavade på i min egen takt och erkänner att det inte världens roligaste grej att åka skidor, men jag ger inte upp, 9 km blev det idag.

Några tips från min skidcoach:
  • Böj mer på knäna
  • "Nig" mer i dubbelstakningen
  • Sätt inte stavarna så lång fram , vid höften är bra
  • Skjut ifrån med tårna
  • "Småspring" med korta steg uppför

Japp, det ska jag tänka på. Imorgon blir det nya tag med min coach och en klassikerkompis och då får vi säkert fler braiga tips. Idag var det Supersturday på Aerostep med b la ny realise på Body combat, detta hade jag verkligen viljat gå på, men den krockade tyvärr med Luciashowen idag så jag får väl testa nya programmet en annan gång.

Nu ska jag lägga mig i bastun med en öl och bara slappa. Imorgon fyller även världens goaste 3-åring år så då blir det kalas.

Trevlig lördag!

Tjillevippen!

fredag 10 december 2010

Nobel-Malin

Vilken start på dagen! Lucia i kyrkan med skolans två 3:e klassare. De tog i så taket lyfte och sjöng så fint, duktiga var dom. Jag blir verkligen kyrklig i dec (tar väl igen hela året...) det infinner sig en sån stämmning med alla julsånger och en frid sänker sig inne i kyrkan.

Gick efter Lussefirandet till jobbet och gjorde ynka 4 tim, väldigt lämpligt skift. Blev mottagen med många kramar, härligt,man kan ju inte bli annat än glad. Sen kändes och pratades det om mitt hår som dagen till äran var rakt, konstigt!

Med en glad anda åkte jag och hämtade Urban för julshopping resten av em. Häxan surtant sen gårdagen var som bortblåst och det inhandlades div från önskelistor, nästan klara nu, bara lite kvar. Ganska mycket trängsel, men krockade man med någon fick man ett leende tillbaka så jag tror de flesta var på glatt shoppinghumör och den sista julSTRESSEN inte har infunnit sig ännu.

Nu laddar vi för Idol och Jay, ja, jag håller på honom efterson Oooolle åkte ut förra veckan.

Trevlig fredag!

torsdag 9 december 2010

Häxan surtant!!!

Hmm, känner mig grinig och irriterad! Häxan surtant i egen hög person! Vet inte direkt vad det är, men jag går igång på det minsta lilla... Skulle behöva en promenad känner jag, men istället ska jag tjura och lägga mig snart eftersom jag gick upp tidigt imorse och hade öppning.

Imorgon blir det Lucia i kyrkan med Idas klass och sen julhandel på em. Stackars Urban om inte humöret är bättre tills imon när jag ska släpa runt honom i affärer. Tror inte jag tolererar någon snigelfart, inte som det känns idag iaf.

Till råga på allt kliver Micke in i hallen för ett tag sen med öppningsorden:

"Men vad du ser slak ut...!!!!!"

Har varit till frissan och plattat håret. Han fick sig en avhyvling kan jag säga, inte direkt en kommentar jag var upplagd för!!!

Godnatt ALLA glada vänner (och ni andra ochså)






onsdag 8 december 2010

Tryck och dra

Måndag bestod av lång arbetsdag och avslutades med en ridtur för Ida på Tham. Sen pyssel i stallet och nypa lite stalllukt som aldrig är fel :-)

Igår var vi på 3:e och sista träffen på Bryggan i Sandviken med jobbet. Mycket bra träffar som tagit upp info om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Ett ämne som man aldrig kan få nog kunskap om och som hela tiden behövs påminnas och tankas på med ny kunskap. Mycket intressant!

Väl hemma blev det läxläsning och läggning och när Ida sussade gott snörades löpardojjorna på och en det blev en sen löpvända. Kallt var det, men överkomligt och benen kändes realtivt lätta fast jag inte sprungit på 2 veckor. Idag har jag tagit ut mig totalt på spinningen, tänkte väl att nu jävlar kör jag så det ryker, vilket jag gjorde! Tryck och dra får bokstavligt bli mina slut ord...

Tjille!

söndag 5 december 2010

Skiddag nr 2

Idag hade jag skiddate med klassikerkompisen och vi fick även med oss grannen som oväntat dök upp och ville ut och skida. Han drog lite snabbare än oss kan jag säga, men efter en stund snirklade han sig tillbaka och la sig bakom oss. Vilket var perfekt då han kunde ge oss lite tips på vägen. Dessa tips mottogs välkommet medan jag mest blev irriterad på Urban igår när han ville ge tips och råd. Konstigt det där.

Gick skapligt bra idag ochså eller över förväntan kan man väl säga lite segare i kroppen idag bara. Känner tyvärr av axeln när jag åker och det blev inte bättre efter förra combatpasset när jag gjorde illa den ordentligt, därför hoppar jag över combaten idag och är snäll mot axeln. Rundan idag blev 6 km. Lite filning på tekniken så kanske 3 mil kan låta överkomligt...kanske!!!

Annars ganska skön dag med skidor på tv, glögg och pepparkaksbak, men skönt att bara ta det lugnt. Kom nyss in från en promenad med Urban det var verkligen fint och härligt ute, värsta Narnia känslan befann sig. På prommisen ringde sötaste Casperkusinen och ville komma och hälsa på, själv. Det blir alldeles för sällan vi har honom här tiden går så fort, men nu blir det iaf lite bus med kusinerna.

Det här med att träffa vänner och släkt blir alldeles för sällan. Känns som man åkte och hälsade på mer hos varandra förut, hade man mer tid då eller prioriterar vi annorlunda nu? Men man vill ju inte prioritera sina vänner i andra hand egentligen, men det är ju det här med tiden. Nu träffas man på affären och avslutar alltid med samma fras: Vi måste ju träffas snart! Ibland träffas man när man delar med sig av sin yrkeserfarenhet och får då samtidigt in en middag, men så ska det väl inte vara. Nä, nu försöker vi prioritera vänner och bekanta bättre, THATS IT!
Ha en fortsatt trevlig 2:a advent!

lördag 4 december 2010

Kan själv jag!


Igår var det personalfest med jobbet, jag hade valt att ta det lugnt minsann. Det gjorde jag bokstavligt ochså, väldigt lugnt! Blev inte mycket drickbart för mig, men lite gott slank det ner. Det är alltid roligt att träffas utanför jobbet och umgås mer festligt. Tiden går ju så snabbt när det pratas och skrattas i ett. Lite idol hann vi med ochså, tyvärr åkte min idol Olle ut, men å andra sidan blev jag saligt såld på Jay`s tolkning av In the getto. Vilken kille, jubel och håret reste sig på kroppen. Bjuder på hans version här. Lyssna och njut:

http://www.tv4play.se/noje/idol_2010?title=jay_smith_-_in_the_ghetto&videoid=1156733

Imorse vaknade jag tidigt ändå, uppe vid 06 och rantade, att man inte kan sova när det finns möjlighet, blir så trött (?!) Begynnande huvudvärk ochså, bakfull av ingenting, ja det är jag det. Somnade gudskelov om med en ipren i kroppen.

På fm befann sig jag och Urban på corepasset iaf. Seg i kroppen efter gårdagens kväll, men det var bara att bita ihop. Hon kör hårt Carina, idag kändes det som riktigt hårt, undrar varför???

Nu på em gjorde jag debut på mina längdskidor (förlåt Kicki, men vi kör ju imon ändå). En ny upplevelse. Gick väl ganska bra med Urban med som coaching, men efter att pepprats med tips och råd gav jag mig iväg med mottot KAN SJÄLV! Efter ca 200 m kom en nätt utförsbacke där jag gjorde första vurpan, stavarna i snön och jag ramlade rättt bakåt med armarna kvar i stavarna. Aj, va ont det gjorde i axlarna, men det var bara att kava vidare. Hann med en vurpa till ochså, kan ju säga att balansen inte var på topp. Det var en underbart vacker dag och jag bjuder på några fina vinterbilder.



Nu hoppas vi på en lika fin dag imon när vi ska ut och skida igen!

Tjillevippen!

torsdag 2 december 2010

Simtur i dec

Ännu en kall dag. 18 grader imorse när jag åkte vid 06 och 15 grader vid lunch när jag kom hem. Trotsade vädret och tog mig en promenad efter jobbet iaf, det bet rejält i kinderna och håret förvandlades till vitt. Friskt, är väl rätta ordet, men ochså gnistrande vackert med all frost på träden och solen som sken på berget och rejält knarr under skorna. Nejdå, jag var inte i Narnia och gick utan dessa vackra vyer får man njuta av när man bor på "landet".

Hämtade Ida som var väldigt fryssen och vi åkte hem och gjorde en Pollykaka, denna gång till mina arbetskollegor och inte till mig. Ida valde att hoppa över ridningen idag när det var så kallt och vi bestämde oss för at ta med oss Linus för att åka och bada istället. Inte mycket folk där inte, men det gjorde ju ingenting nästan hela bassängen för oss själva. Själv lyckades jag få ihop 50 längder så nu är man på g till vansbro som vi nu även är anmälda till. Lite filning på tekniken av någon skulle verkligen behövas då nacken är som en sprättbåge, vet inte riktigt hur jag ska hålla den...

Nu brasa resten av kvällen och imorgon väntar personalfest och då kommer även min gamla kollega som slutat hos oss att komma, såå roligt!
Tjillevippen!

onsdag 1 december 2010

Välkommen december!

Stället jag trivs bäst vid just nu är vid brasan. Hua, vad kallt det är. Och mitt i allt det kalla snålar de in på värmen så att eleverna på Hagaskolan fick gå hem tidigare för det var så kallt där igår. Skämmes ta mig fan! Där sitter eleverna och ska försöka koncentrera sig vilket inte är lätt om man sitter och fryser. Jag var på kurs där förra fredan och vi satt med både jackor och vantar på för det var så kallt!

"My place"
För övrigt känner jag mig en aning omotiverad, jag hör bara alla "duktiga", som jag verkligen tycker är duktiga, hur de fejjar, bakar och fixar. Själv känner jag inte för något av allt detta och hoppas att inspirationen kommer tillbaka, men å andra sidan, jul blir det ju ändå. Veckorna bara springer iväg i rasande fart och nu är det bar drygt 3 veckor kvar till dopparedan.

Ikväll bjöd iaf Kicki på ett svettigt spinningpass, jo man tackar! Det blev man varm av!!!

Tjillevippen!