söndag 27 februari 2011

Present

Idag fick jag en present av Ywonne, en vit snygg ljuslykta att hänga på lämpligt ställe. Taaack!

Annars var planerna att äntligen gå på combat ikväll och avsluta denna vecka med ett yogapass, men efter att jag kört lite core hemma kom en en riktigt otrevlig huvudvärk och bokstavligt knackade på. Har nu sovit ett par timmar och ska nu sova ytterligare ett par timmar för imon börjar veckan med ett 11-timmars pass på jobbet!

Ha en bra vecka!

lördag 26 februari 2011

Shopping

Igår var vi till Magnus och grattade honom med en överaskningsmiddag och present. Presenten var från oss alla, men det är enbart grabbarna som får delta fysiskt i presenten och det är kanske lika bra det för annars kan det nog bli en dyr historia...

Idag blev det shopping med svägis och tjejerna. Vi hann med mycket och så klart även Madame Nyberg, men idag kom vi tomhänt ut därifrån. Vi var även till Ove Jansson och där hade jag turen att hitta stora bokstäver. Som jag har letat, har dom inte varit för små så har det varit fel färg eller så fanns inte alla bokstäver jag ville ha. Och där på hyllan stod helt plötsligt en hel hope med stora bokstäver, bara att välja!

Kanske syns lite otydligt, men det står iaf övervåning.

Det kan ju vara bra att vara övertydlig så man inte missar att man hamnat på övervåningen :-)

Tjille!

Och duktigt kämpat idag alla tjejer i Vasan! Girlpower kallas det för va?

fredag 25 februari 2011

Och Urban trampar på...


Herregud, vart har den här vecka tagit vägen? Jag har enbart hängt med fartsträcken och gillat läget. Veckan har bestått av stall och fix hemma med mycket läxor och annat stök. På jobbet har vi tränat våra skrattmuskler för jag har verkligen världens bästa kollegor, lika galna som mig så vi kompletterar varandra som handsken :-) Har inte kännt mig på topnivå och har därför lagt träningen åt sidan, men jag vill, vill, vill träna! Har köpt en flaska vitamin och mineral att chocka kroppen med så nu ska jag bli fullt frisk!!!
Just nu har jag varit och handlat godis med barnen och sitter och fullständigt V R Ä K E R i mig smågotta! Medan Urban trampar på crosstrainern, han vågar väl inget annat nu när fulingen har flyttat in igen. Jag har inte bekantat mig med den än, men vi ska nog fajtas inom tid.

Visst ser han lite smått skraj ut va! Sen sitter Ida och kollar så han trampar till ordentligt ochså, tror det kallas girlpowwer!!!!!

Idag ska vi iväg på överaskningsmiddag och som ni kanske förstår så kan jag inte säga mer, men jag kan säga att det blir ett eller några glas vin eftersom vi inte åker upp och hejjar fram tjejerna i vasan. Men jag lovar att hålla alla tummar och knipa varenda tå för er imon. Hejjja Ann, Linda och Kicki!

You own it girls!!!!!

söndag 20 februari 2011

Ok, jag lägger mig!!!

Idag skulle Urban ha tävlat skidor i Falun, men blev slagen av kallgraderna. Istället blev det en promenad när graderna letat sig uppåt lite. Det är underbart vackert i skogen nu med all snö, synd om råddjuren bara med sina små taniga ben. Besvärligt att ta sig fram och ska de då bli mat till någon så gäller de att vara kvick i den djupa snön , stackarna!

Igår var det Super saturday på Aerostep med olika pass att prova på. Ett av passen jag testade var Challenge med superduktiga Maria, en glad och peppande tjej som ger energi. Detta pass var jobbigt må jag säga. Man tränade i par och turades om med div övningar b la burpees, armhävningar och knäböj fördelade på 10, 15 & 20 rep. Passet var 30 min och det räckte kan jag säga, himmel vilken träningsvärk jag har idag. Mycket beror nog på att jag inte tränat ordentligt på 2 veckor. Imon kommer nog även magen att ge sig tillkänna efter coren.

Något vi har varit oense om i vinter här hemma är om crosstrainern ska in igen från friggebon eller inte. Ok, en bra träningsmöjlighet OM DEN ANVÄNDS! Det gjorde den inte den utsträckning vi hade tänkts oss förra året sen tar den "fula" saken sån plats ochså. Jag vill inte ha den i vardagsrummet, men hur kul är det att stå och trampa i garaget då! Så jag lägger mig och på eftermiddan ska uslingen släpas in och nu j-r ska det trampas Urban!!!!!!

Just nu kämpar Maarit och Carina med 5 mil på skidor, hoppas, hoppas det går bra och att det inte är alltför strävt i spåren så de får lite glid gratis idag. Kicki har nog ochså kört skidor idag och hoppas hon är nöjd med sig själv för du är bra tjejen!

Hej hopp!

fredag 18 februari 2011

Födelsedag i skogen

Nyss hemkommen efter en kall kvällspromenad, -18 gr, brr! Med en starkt lysande fullmåne och Urban som sällskap, Urban dock bara halva promenaden, fryslort!!!

Promenaden var välbehövlig då jag varit på kurs i Rankhyttan i 2 dagar, där den enda motionen var förflyttning från kursstol till matstol, vilket skedde ofta. Mer kan jag inte berätta om kursen eftersom vi inte får förmedla minsta yttepytte lilla sak till våra kollegor som inte varit. En sak kan jag dock avslöja eftersom just denna lilla delikata sak kanske inte är densamma för alla...
Just det, ett glas rött blev det ochså och födelsedags sång från ett glatt gäng!

En sak till, jag är ju som sagt lite mörkrädd och spökhistorierna gick varma under vistelsen vilket medförde att jag flyttade in hos kollegan i hennes rum för att bekämpa spöknatten...Sa jag lite mörkrädd, blygsamt...Jag är SKITRÄDD!!!

onsdag 16 februari 2011

...och onyttigheterna fortsatte!

På em idag kom bästa Anna över med hennes "nya last", en nybakad citronkaka. Fick ett smakprov härom dagen, men idag kom den nybakad med vispad grädde till. Tack!!! Kom på mig själv att jag smällde i mig hela helt själv och delade inte ett uns med mig till resten av fam. Men det man inte vet lider man inte av...!

Med sig hade hon ochså en i FORM tidning där tips på övningar mm fanns på hur man tränar bort sin huvudvärk. Hur man genom att spänna och slappna av i ansiktet mjukar upp musklerna. Dags att grimasera!!!

Ikväll blev jag även uppvaktad med paket! I paketet låg en ny Garmin. En till bästa kompis att ha med mig på mina löpturer. Jag klarar mig inte utan kompisen när jag tränar känner mig tom utan den. Knäppt, men så är det. Och nu har jag en egen, som bara är min!!!

Taaaaack! Älskade familj!

Näringsriktigt frukost...not!

Blir hemma idag med ett huvud som värker :-( Om bara förskylningen kunde bryta ut med feber så att man blir bra sen, gå så här och bara vara halvdålig är så trist. Har fysit i två dagar på jobbet och eldade som en tok när jag kom hem igår för att få upp värmen och fortsätter med idag. Nej, ut med bacillerna så man blir människa!!!

Unnar mig därför idag denna delikata och näringsrika frukost...Thekakor med chokladkräm på och till det ett glas vitt. Sååå gott och såååååå onyttigt. Skyller på dottern, för det är hon som köper hem sånna delikateser till sin mamma.


Imon ska jag på kurs med jobbet med övernattning. Hoppas bara att jag känner mig bättre för det ska tydligen vara ett tufft schema i dagarna två.

Ha det bäst!

måndag 14 februari 2011

Alla hjärtans dag!

Alla hjärtans-dag


Denna fina bukett stod på bordet tillsammans med taccos, bara att sätta sig och äta ;-)
Underbara, fina, älskade familj!

Kvällen avslutas med denna film.
Kram alla goa vänner!

söndag 13 februari 2011

Kristinaloppet 2011

...ja, jag skriver 2011 ifall något otippat skulle inträffa under resten av resan så man blir tvungen att köra detta lopp igen...!

Igår var man uppe halv 6 för att hinna trycka i sig havregrynsgröt. Sen hämtade vi upp Mari och träffades hos Ann & Magnus ( som för övrigt fyller 40 år idag, G R A T T I S! Dax att döna i Klangberget snart va?). I samlad trupp gick färden mot Norberg. -15 gr när vi kom fram och
fortfarande nervös om kroppen skulle fixa ett lopp och nu när det var så kallt ochså. Det var - 10 gr när vi stod för start.

Mari & Mallan redo för start

På väg...

Trångt i de 3 spåren ungefär i 3 km sen lyckades jag korsa skidorna och ramla på släta marken vid 2 km. Snacka om att vara snabb på fötter igen för att inte orsaka en massramling! Jag hade dåligt glid och mest på vänstra skidan, men de första 8 km gick bra med strålande sol och trevlig stämmning i spåret. Vid 8 km vätska i form av blåbärssoppa, vatten och sportdryck. Jag valde de två första. Vid den kontrollen hörde jag även på långt håll en ihärdig röst som hejjade fram "en Malin" kan ju aldrig vara mig de menar, jodå, där stod Christer och Elisabeth och det kändes överaskande kul, Tack tack!

Sen började stigningen uppåt med Galgbacken först ut, uppför, uppför och uppför. Efter det följde Brännvinsbacken och Saxbacken. Den sista var verkligen brant och lång med mycket lössnö, saxning stod på schemat! Efter det kom en av backarna nedför som jag bävat för, där fick Mari in ena skidan i en "driva" av snö och gjorde en vurp som jag, som tur var, hann parera. Allt gick iaf bra med Mari och hon fortsatte med fniss och skratt. Nu började vi närma oss kontroll 2 vid 18 km. Där i mitt i skogen kom Ida och Urban, härligt, vid den kontrollen stod även mamma och Stig-Gunnar. Samma sak serverades där plus att jag fick smak på apelsinerna. Jag var ganska trött vid det här laget, kroppen hade liksom gått på av/på hela tiden. Nu skulle stigningarna lätta sas de.

Men det fortsatte uppför, kanske inte lika brant, men uppför. Va f-n, skulle det aldrig lätta? De gjorde det tillslut även om jag hade räknat med mer utför och fler läskiga backar nedför, men de kom aldrig. Framme vid sista kontrollen vid 26 km var jag riktigt trött, där blev jag framhejjad av Christer och Elisabeth igen och hann ta ett kort snack med dom innan de sista asdryga 4 km slätåkning återstod. Ena ljumsken började lägga av och även ena axeln, allt gick mekaniskt. Vid 27 km var jag såå trött och hade mer än gärna klivit av, men med en peppande Mari tog vi oss framåt tills det var 1 km kvar, där Mari fick sin svacka och peppning på högsta nivå sattes igång. Det var alltifrån ostkrokar till ett gott rödvin som var peppningen. Sista km var den läääängsta plus att jag höll på att bli omkullåkt av en annan trött tjej som helt plötsligt bara bytte spår! Efter 3,29 h var jag till slut i mål.

Yes, jag hade fixat det, jag hade åkt tre mil på längdskidor som jag så länge hade orat mig för. Jag är stolt över mig själv! Stolt över Mari som hade varit mitt sällskap under hela loppet, taaaack! Stolt över Ann, Linda och Boel som hade kört ett kanonlopp. Vi ÄR bra tjejer! Nu fortsätter vi resan mot nästa etapp, cykling!

Idag hejjar jag på Maarit och Carina och Christer och Elisabeth, hoppas allt går bra och att spåren är lika fina idag!

onsdag 9 februari 2011

Läget just nu...

...är, ryggläge i soffan med vitlök i näsan, 2 doser c-vitamin och esberitox. Natten som var inleddes med vicks under fötterna och strumpor på. Ja, vad gör man inte för lite skidåkning!!!

tisdag 8 februari 2011

Hur gör man???

Skippade skidåkningen idag och gick på Hanssons med barnen istället. Dubbelstakningen byttes ut mot en krämig biskvi, Mmmmmm.

En fundering, jag är väldigt dålig på att peta i mig vitaminer och andra nyttiga tillskott förutom en c-vitamin då och då och lite frukt. Nu har jag fått tips angående min stundande förskylning, halsfluss, inbillningssjuka ...What ever... att Esberitox som ger imunförsvaret en laddning styrka, ska vara bra, men eftersom min kropp inte är van vid annat än polly vid sjudom och möjligtvis en alvedon så sägs det att det kan bli motsatt effekt. Alltså kroppens alla sovande virus och baciller vaknar till liv och startar ett världkrig i kroppen!!! Och det lagomt tills på lördag!!! Hur gör man? Tips och ideèr mottages tacksamt. Häxan kanske har någe dunder :-)

måndag 7 februari 2011

Absolute show grownup!!!

Vilken lååååång dag! Hade öppningen imorse och var alltså uppe med tuppen. Sista 2 timmarna hade vi enhetsmöte med genomgång av skollagen. Kan ärligt säga att man inte är särskilt alert den tiden på dagen. Hem, kastade i mig lite mat och vidare upp till stallet för att ta hand om Tham.

Idag var inte dottern på det bästa humöret och Tham var seg så den kombinationen var inte den bästa. Flera som red i ridhuset och då blev det svårt att fokusera på sig själv, tror jag! Ute gick det dock bättre.
Inget dåligt väder för hästfolk
Direkt från stallet till att agera 9-årig "testpilot" på Absolute show kids, en ny upplevelse, vilket var riktigt roligt, hade kunnat fortsatt hur länge som helst. Detta kommer garanterat gå hem hos barnen/ungdomarna i Hoffan. Nu har man ju inte i min ålder lika lätt att lära in stegen som en 9-åring, men vi gjorde verkligen vårt bästa. Skitbra musik och fart och fläkt, dessutom kanonbra ledare. Det var dock lite svårt att få in den coola stilen som stelbent 38-åring, men med lite träning så brukar det mesta lösa sig :-) Röstar JA för en vuxengrupp!!! (http://www.absoluteshowkidz.se/)
Otroligt coola 9-åringar, yeah!
Imon har jag planerat ett skidpass, men vet inte om jag törs säga det...Jag är inte ok, lite tjock i huvudet och halsen. Kan det ha betydelse att en av kollegorna ligger i 40-grader och halsfluss eller är det bara nervositet för att åka 3 mil till helgen, hoppas på det sista!
Tjille!

söndag 6 februari 2011

Ikea igen...!

Har idag besökt Ikea för andra gången den här veckan. Den här gången var det till lilla O:ets rum. Så på em blev det att iordningställa hennes rum som blev såå fint. Och det bästa av allt, hon är så nöjd och glad. Nu fattas bara lite lister och annat tjafs (som oftast dröjer av någon konstig anledning)

Fondvägg med liggande brädor under snedtak


Idag var långpass skidor i Högbo inplanerat, men det ville inte kroppen. Har kännt mig lite "konstig" hela veckan och väntar bara på att febern eller kräksjukan ska komma, men det händer ju liksom inget. Kanske börjar jag bli nervös för den stundande helgen med 3 mil på skidor. Borde ju ha åkt lite mer, borde ha tränat mer teknik, borde tränat mer balans. Framförallt, hur stannar man???
Men eftersom jag inte heter Kalla eller Haag i efternamn funderar jag inte mer på det nu utan fokuserar på att åka 3 mil, äta bullar efter vägen och kanske prata med någon/några fler trevliga girls som ochså ska ta sig runt de 3 milen ! 3 mil!!! För ett år sedan var jag helt ointresserad av att åka längd och var så imponerad av mina kompisar som åkte skidor och lopp, något som för mig var helt otänkbart. Men så kom en liten klassiker i vägen och den lilla klassikern innehöll just längdskidor! Jag kan inte säga att jag tycker det är särskilt kul och fick jag skulle jag hellre välja bort det, men som sagt bara att ta "balanspinnarna" i snön och staka på...
Nu väntar lite Ove Sundberg och en ny sprudlande vecka och då hoppas jag att den rätta orken kommer tillbaka med besked!
Sen blir jag så f-d när det inte går att skriva i stycken som det tydligen inte går i det här inlägget, vatta tjafs!
Tjillevippen!

lördag 5 februari 2011

Träning, rust och stall en solig lördag

Nu börjar Idas rum ta form, väggarna är vita och en fondvägg av liggande brädor är på plats, kanske en målning till av brädorna bara, det kommer bli jättefint när det blir helt klart. Lite pyssel och deltaljer som Ida vill ha det sen så. Och då kan det bli lite ordning i huset igen, det är inte klokt vad rust av ett rum kan skapa oreda i hela huset.

Denna soliga em har Ida och jag tillbringat i skogen med Tham. Underbart härligt väder! Oturligt nog mötte vi en cross även denna gång och Tham blev jätterädd, men nu stod jag på marken och kunde ta i honom. Den här gången var det iaf en VETTIG åkare som såg situationen och saktade ner och körde sakta och lugnt åt ett annat håll, puh, man är inte särskilt kaxig med några hundra kg hästkrafter som studsar på vägen.

Solig ridtur

Fm startade upp med ett tufft core-pass med Carina, himmel vad hon kör hårt kvinnan. Sen fortsatte jag på darriga ben med ett teknik-pass combat. Riktigt nyttigt att få nöta både kickar och slag och få hjälp att få till det så bra som möjligt. Vi tränade med stora rörelser för att bättre få till dom rätt. Jag har svårt att få till Roundhose kick, får inte till vridningen riktigt, men träning ger färdighet, det vet jag ju sen skidträningen :-)

Känns nu som jag är värd en bastu och lite god mat, så får det bli. Sen är det ju mello ikväll ochså för 17, hur kunde jag missa det????
Tjille!

fredag 4 februari 2011

Friday

It´s friday!!!




torsdag 3 februari 2011

Kondommössa!

Idag var jag och Linus till Valbo för lite shopping. Jag behövde en skid alt löparmössa och fick tips om en mössa. Provade lite snabbt, ja, helt ok fast lite ful var den ju, fast fult kan ju vara funktionellt ochså! Väl hemma visade upp den för mannen och jisses, den var ju ännu fulare hemma. Har nu fått veta att jag köpt mig en "kondommössa" döpt av klassikerkompis man. Kan ju säga att nu kör man säkert i spåret med kondomen på...

Den är sådär blank och ful.


onsdag 2 februari 2011

Godis är gott!

Allt detta snack om näringsriktig och nyttig mat och att sockerbehovet bara är en myt, man klarar sig utan det. Ja, det låter ju suveränt att bara släppa behovet av socker, bara sådär. Hur bär man sig åt? Får man i sig nyttig och näringsrik mat under dagen med bestämda måltider behöver man inte sockret, men Socker ger ju energi ochså.

När man tränar är det viktigt att få sig hela kostcirkeln, kanske mer viktigt än om man inte tränar. Jag är totalt hopplös, har ingen karaktär alls. Efter träning är suget ännu värre och jag kan nästan bli sur om jag inte får i mig det uppiggande sockret, letar förbrilt i alla vrår efter något "gott" att äta, även om jag ätit riktigt under dagen.

Jansa sa igår att det viktigste, enligt han, var att få i sig mycket fett sista veckan innan ett lopp, så att man "göder" upp cellernas fettförråd, kolhydrater var mindre viktiga. Kanske nästa veckas fettintag gör att sockerbehovet minskar, hoppas!

Hur som helst så ska jag försöka hålla mig till helgen för att överdosera godisintaget och kanske man t om kan komma så långt och vara en bra förebild och bara äta godis på lördagar. Men vill jag det egentligen, vad tråkigt, nej, man MÅSTE ju få unna sig lite, eller vad tycker ni?

Varför jag skriver om detta är att jag precis desperat sprättat en chokladask från jul för att stilla min abstinens (även hetsätit en pollypåse på em), är jag illa ute??????

Rykande färskt!

Ett nytt ex av Lantliv med ny inspiration :-) Självklart lite Polly till eftersom jag vabbar idag. Hade inte tid att vänta på någon Pollykaka utan kör direkt från påsen...


tisdag 1 februari 2011

Bytt är bytt...

...och kommer aldrig mer tillbaka! Nu pratar jag om min passgång som jag numera verkar skrämt bort, jippie!

Jag var inte upplagd för teknikträning skidor idag. Magen är inte sig lik, olustig känsla som t om gjorde att jag gick hem före lunch igår på jobbet. Lite bättre idag och har jobbat, men fortfarande en konstig känsla som inte ska vara där. Hur som helst, hämtade upp Ann och bet ihop, vilken tur! När jag väl stod på skidorna efter omvallning på plats (Urban som sliter så med mina skidor...) så inföll sig en glad känsla i kroppen, det var riktigt roligt att åka skidor idag. Denna Jansa & broder gör det roligt att åka skidor, han och brorsan peppar, tipsar och berömmer så det kan ju inte annat än bli roligt. Det var isigt och man fick upp en livsfarlig fart vilket medförde två vurpor, aj, aj! Stackars våra kroppar och framförallt rumpor, de kommer aldrig bli sig lik någemera, för de hinner ju aldrig läka blåmärkerna innan det är dax för nya :-)

Dagens träning innehöll framförallt dubbelstakning och diagonalåkning. Med lite lätt motlut övade vi vår dubbelstakning tills den satt som smäck. Det är ingen idé att fuska för de ger sig inte de två bröderna. Man har en efter sig och en som vässar tekniken mitt i backen. Sen nötte vi diagonalåkningen på samma sträcka. Även idag lades vikten på hur viktigt det är med balansen för att allt ska sitta. Jättebra träning idag ochså alltså! Tack!

Over and out!