lördag 30 april 2011

Stolt som en tupp!

Detta kom i brevlådan igår! Ett bevis på att envisheten vinner!

Vaddering till krusifikabahognyhyshan, musslan, vofflan...(kärt barn har många namn...!)

Igår blev det ett besök på Hc. Och som jag anade så är det virus som spökar. Hade gärna tagit emot en penecillinkur för att få stopp på skiten. Känner mig inte bättre idag heller, kanske för att en rastlös Mallan var ut på tur igår.

Urban och jag tog en sen tur till Valbo för att kolla husvagn, tyvärr inget som föll oss i smaken. Antingen fel planlösning, fula klädslar, luktade illa, sunkiga, ofräsha eller för dyra. Hmm, inte lätt det här inte. Om jag är pigg imon drar vi till Smedjebacken för att titta på en till.

Hann med ett besök på Biltema där det inhandlades div cykelgrejjor. B la cykelbrallor med vaddering så det blir skönt åt Krusifikabahognyhyshan (benämning på kvinnans grotta) från en rolig gammal kvinna som bodde på Hesselgrenska när jag jobbade där, inte världens kortaste och lättaste ord, men ett ord som satte sig och som jag minns.

På vägen hem bestämdes en träff med Fam Ström på Intersport där jag hipp som haver blev ägare till ett par nya rosa Asics löpardojjor. Inte helt fel, hoppas jag hinner springa in dom innan varvet bara. Annars har ju intersport den förmånen att "springa in skorna" på 30 dagar annars byte till ett par andra.
Undrar om Petra dödar mig för det här???Otrolig spänst, synd bara att killen var så svårflörtad!

Årets grilltips till valborg, varför inte slå till på ett par knapriga grisknorrar!

Mmmmm, va gott va?
Trevlig valborg alla vänner!

torsdag 28 april 2011

Status uppdatering Mallan!

Jo tack, jag är vid liv. Varken sämre eller bättre, jo förresten lite bättre är jag nog. Men deppigt värre att vara hemma och älta saker fram och tillbaka. Tröstäter det mesta, t om det som inte är gott. Är gråtmild och gråter över minsta lilla sak, sång, tv-program, film och imon stundar bröllop på tv, undrar om jag kan se det utan att bryta ihop. Jobbigt! Har iaf fått en tid imon på Hc för att se vad som flyttat in i min kropp.

Jag pinar mig själv med att läsa träningsbloggar och tidningar om träning. ALLA är ute och springer i vårvärmen, ALLA cyklar (såg nyss mina morgonpigga grannar ge sig iväg på en tur) själv har jag inte ens fått till en cykelvända till jobbet än, ALLA tränar combat, ALLA spinnar, ALLA är friska!!! Känns det som iaf.

Göteborgsvarvet 3 veckor bort. Med en aning panik kollar jag hur mycket löpning jag har i benen, lite finns där, men inte kontinuerligt som jag hade tänkt mig och defenitivt inte så många långpass över milen som jag hade hoppats på. Om inte annat får man se det som en liten semestertripp med en långpromenad genom ett vackert Göteborg.

Till saken hör att "promenaden" inte får ta hur lång tid som helst. Jag startar i sista startledet kl 16 då har jag 1,40 min på mig att ta mig 13,3 km till frihamnsmotet där dom drar repet sen exakt 7,7 km till mål som stänger 19.00 på 1,20 h. Det mest rättvisa vore väl att eliten startade sist som troligtvis har en annan vision om tid när man kliver över målgången. Säger jag som inte har en aning om det hela.

Igår blev det en liten tur i bilen för att mäta sträckor till träningsdagen för vårt lag i Vasastafetten, det ska bli skoj. Hoppas bara att man är frisk till den då. Bitter, jag??? Inte alls.

Kram på er

onsdag 27 april 2011

Skit!


...och blä. Samlade ord för det mesta just nu!

tisdag 26 april 2011

Soliga påskhelg

Vilken solig och härlig påsk det har varit, riktig sommarvärme. Tror jag har uppfyllt hela året i kalorier, då jag i princip ätit hela tiden. Grillat i dagarna 5 och fyllt på sockerhalten till högsta nivån.

Träffat släkt och vänner. Hann med en kort tripp till Västerås 1 natt då mamsen var snäll och tog hand om barnen så jag och Urban kunde åka själv. Där blev det en mini-kusinträff och naturligtvis grillat. Synd bara att både jag och Urban höll på hosta sönder väggarna under natten med envisa förkylningar. Jag är t om hemma från jobbet idag och ligger under täcket och har laddat med ipren och Esbertiox.

Ingen träning alltså sen en tid tillbaka, det känns väl sådär med tanke på att det är 26 dagar kvar till varvet och startbeviset damp ner i brevlådan häromdagen. Hade väl tänkt mig lite annan träningsuppladdning än soffan och träningsstopp. Men vad gör man, det är väl bara att lyssna på sin kropp som uppenbarligen vill annat mig! Så tråkigt!

Hoppas solen fortsätter att värma, själv vänder jag på mig och försöker sova bort förkylningen, tack och hej!

torsdag 21 april 2011

Leeeedigt!

Slutade tidigt idag. Hämtade Ida hos mormor för lite handling och div ärenden, hämtade även biljetter till

Håkan Hellström, vilken höjdpnkt!

En sommarkväll med tillhörande picnick och sedan fullt ös till denna underbara Göteborgare, åhh, vad jag ser fram emot detta!!!

Nu är altandörren öppen och fåglarna sjunger glatt utanför och jag ska hinna med en hel del innan det blir kväll då Ida ska rida och släkten kommer på lite mat. Det ska bli så underbart skönt med lite ledighet och jag ska verkligen njuta. Hoppas bara jag blir lite piggare i kroppen.

Ha en skön påsk i stugorna och var rädda om varandra!

tisdag 19 april 2011

Rätt ner i brevlådan!

Det tackar man för! Tips och idéer från Runners world coach!
Midnattsloppet, here we come!

måndag 18 april 2011

Nockad!

Sitter fortfarande nockad i soffan i träningskläder sen coren. Trodde ärligt inte mina kollegor var på idag, men ack så fel jag hade. De var startklara före mig, kuuul! Efter febern i helgen är jag inte helt 100 och tänkte köra lugnt, men så fel jag hade! Körde på för fullt och mådde illa efteråt, inte så smart kanske! Varav jag fortfarande inte tagit mig längre än till spisen och soffan...

Törs inte säga hur resten av veckan ser ut i träningsväg, men får nog hoppa över tisdagsjoggen och sikta på spinning på onsdag istället. Sen startar ju Aerostep Running club ochså, men får nog byta ut den mot en god påskmiddag och lite vin. Idag har Urban varit hemma med barnen, inte vabbat utan varit ledig :-) Min underbara, snälla man har fixat altanen för våren/sommarens grilltider, vilken överaskning! Nu kan vi starta grillen all summer long!Puss älskade du!

lördag 16 april 2011

Jaha!

Vaknade med huvudvärk och feber. Så idag har det inte blivit många knop. Lite handboll och grillning med grannarna i lekparken. Nu soffan!


Jag som skulle visa mina dancemoves ikväll på folkan!!!!!

Skiiit oxå!

torsdag 14 april 2011

Sugen hela tiden...

...men inte på vad ni tänker på kanske.

Jag måste vara inne i någon form av tillväxtperiod för jag mölar och äter hela tiden. Letar, rensar i skafferiet varje dag. Det finns ingen hejd på det hela! Undrar bara vilket håll jag ska växa åt? Vill ju varken bli längre eller bredare, kanske skostorleken kan ändras eller varför inte "boobisarna"!!! Jaja, gilla läget, tror jag det heter. Känner mig inte kry heller så någon träning blir det inte, kanske därför jag tröstäter.

Igår var vi på manifestation mot våldet, bra uppslutning av alla Hoforsbor och framförallt mycket bra och igenotänkt initiativ från Entré ungdom.

Fredsmärket!


Tyvärr hade Lilla O:et feber igen när vi kom hem från manifestationen så idag har mannen vabbat och det blir detsamma imon med :-( För att muntra upp henne blev det en biltur på kvällskvisten och vi hamnade hos den sötaste Carmen som fick lite pussar mitt i allt höätande. Idag har jag även varit på melodifestival på jobbet. Det var modiga och duktiga 4-6-åringar som uppträdde på scen. Himmel va duktiga de var. Otroligt modigt att våga ställa sig på den lilla scenen och göra sitt framträdande. Tack alla artister!

Imon är det freeedag och då börjar Orken så det är väl bara att leta reda på orken nu alla spelare. Själv blir jag sittande på läktaren och naturligtvis hejjar jag fram det bästa laget, CYKEL!

tisdag 12 april 2011

Findus, löpning och trädgårdsarbete

Idag på jobbet hade vi den årliga påskfesten. Detta år hade vi valt att var ute och göra pinnbröd. De flesta barnen smakade och det var varierande utlåtanden. Vissa saknade "korven" och tyckte det var konstigt att grilla bara bröd :-) "Jag tyckte inte om det där brödet utan korv " var en av kommentarerna Detta år hade katten Findus nosat sig till grillningen och kom smygande vid staketet, men denna gång hade han bråttom hem till hönorna och Pettson, men han hann dock med att få sig ett smakprov. Findus "The cat"

Efter jobbet blev det en löpvända hem. Hade planerat intervaller som jag för övrigt är en riktig "rookie" på, men tyvärr så kändes kroppen blä. Jag hade även sällskap av håll, tunga ben och hårstrå i halsen. Får väl bli intervaller en annan gång. Skönt springväder iaf :-)


Hemma väntade trädgårdsarbete fram tills mörkret föll. Krattning, klipning och släpa, släpa, släpa grenar. Ett fenomen har hänt på vår gräsmatta på framsidan (iaf om ni frågar en trädgårdsexpert som mig, öhh) Vår blodlönn fällde sina näsor i höstas och nu har det kommit bebisar på vår gräsmatta, massor av bebisar. De har nu tittat upp hur många gröna skott som helst, hårt sitter de ochså, går inte att kratta bort dom, en skog är väl att vänta. Snart kan vi få utmärkelsen "nationalpark" på GG7. Obs! Dyrt inträde!



Bebisarna!


Flera av bebisarna har redan tittat upp! Lyckat? Inte vet jag!

måndag 11 april 2011

Friskluft /stall luft!

Dottern fick "prova lite friskluft" och vad passar bättre än att blanda den luften med lite stall luft. Fick två gosiga katter som sällskap på höskullen.

Vår i luften, 15 gr varmt!

Hääärligt!

Rörigt, träning och motivation!

Visst har jag längtat efter älsklingen när han varit med grabbarna på långweekend, framförallt när man enbart kunnat tillbringat tiden inne (förutom en frisläppning lö, men till vilken nytta?). Men vad händer när han kommer hem, väskor överallt, packningen utspridd och en tupplur i soffan (utvilad??? NOT) allt som jag haft sån ordning över dessa dagar och nu faller allt som ett korthus! Klart som spad, vem står för ordningen här hemma, inte mannen iaf. Puss älskling!

Igår drog jag iväg på lite träning, tänkte altinera söndagsträningen med spinning istället för combat. Spinningen gick över förväntan, frågan är bara, när ska jag våga dra på mer styrka? Tycker att jag kör med tufft motstånd, men kan nog lägga på betydligt mer. Svettigt pass, men relativt pigga ben. Vilket gjorde att jag körde combaten ochså. Seg början, pigg på mitten sen vid sista låten var armarna som spagetti, bara styrka kvar, jodå, det gick det ochså. Skönt avslut på söndagen :-)

Skrev i ett inlgg tidigare om att motivation saknades. Hittade lite motivationsstyrkor i Stadium Magazine med Olga Rönnberg. Hennes motivation tänkande är simpelt och enkelt:

  • Anmäl till olika tävlingar. En sporre till att träna!

  • Testa något nytt, t ex en ny träningsform. Jag rekomenderar Body combat, jobbigt, men så kul!

  • Rensa skafferiet. Klokt, så slipper man det dåliga samvetet när man ätit upp allt, t om den gamla chokladen sen jul.

  • Gå i mål som en vinnare! Du är den vinnaren, för du tävlar enbart mot dig själv! Egna mål!

Idag är förhoppningsvis sista dagen med vab, eftersom dotterna mår betydligt bättre. Även sonen gick till skolan efter 9 dagar med feber.Ikväll ska jag motivera mina kollegor till att spänna magen när vi ska köra ett core-pass. Ny vecka nya utmaningar!

lördag 9 april 2011

Levande skyltdocka!

Ja, det är säkert!

Idag åkte jag iväg lite för mig själv och testade åter igen shopping, och varför kan man ju undra??? Resan gick till Valbo och det ny öppnade Vero Moda. Där kan jag upplysa att det fanns levande skyltdockor, jag svär och lovar! Där stod de och log på ett podium, uppklädd med det nyaste och massor med assesociarier. Utanför stod det en discojockey och spelade The time of my life, snacka om att lura in Mallan för provning. Har ju som sagt upplyst om senaste modet, enligt mig, kort, kort och högt! Men nu, ska man kliva ur sängen och fortsätta kvar i spets nattlinnet och fortsätta så hela dagen in på kvällen för nu ska det vara tillspetsat...

Provade ett par byxor och köpte dom. 1/2-priset, men när jag kom hem så vet jag inte vad som var fram och bak!!! Det märks väl om inte annat!

På kvällskvisten har jag har haft grannen här på mat och lite dryck, mycket trevligt! Nu ska vi om dottern är pigg åka på hopptävling imon och hejja fram bästa Ronja och Thammen! Och imon då ska även mannen ifråga komma hem från fjällen med grabbarna, hoppas han e riktigt utvilad!!!

Hej Hopp!

fredag 8 april 2011

Klar!

Det är den jävla Ove och hans jävla fru...

Han e ju så nerverande den där Ove! Nu har vi tittat klart på Solsidan första säsongen, skrattat så tårarna rinner. Vilka lirare! Solsidan på Saltsjöbaden skulle ju kunna jämföras med a´la Street Latrin på Saltsjöträsket!

Grannar som dyker upp när man minst anar det (!!!), byggen hit och dit, parmiddagar, fester, "backa tillbaka" syndromet, hysterisk grillande, men framförallt ett härligt gäng med personligheter som delar varandras sorg och lycka. Tack för att ni finns alla på gatan!

Igår gästade vi hälsocentralen med halsprov och stick i fingret. Mr virus härjar tydligen runt här i lyan och det är väl bara att gilla läget och hoppas att han flyttar ut snart, ordination vila! Idag ser dock prognosen bättre ut med lägre feber och gladare barn och vi hoppas kunna åka till mamsen ikväll för lite taccos.


I min brevlåda imorse låg några dvd-filmer, choklad och goda godis recept, tack Granna(e)Anna! Så nu blir det bak och sedan soffhäng på em. Det blir väldigt mycket ätande när man bara är hemma, letar och rotar i varje vrå efter något gott att äta mest hela tiden, mölar och äter!

Hej och hå i stormen!

Och baket blev som det blev, när jag ställde in kakan hade jag missat det bästa, Polly! Men, vatta, ut med kakan på med polly, men vad konstig smeten så ut. Tror ni inte jag hade missat att haft i sockret. I med sockret eller hade jag verkligen missat det??? Antingen blir det en väldigt söt och god kaka eller så hamnar den i en brun påse! Återstår att se!

torsdag 7 april 2011

Storm!

Igår hade jag besök av bästa Fian :-) Nu ser vi fram emot vår inplanerade dejt som vi planerade för flera veckor sedan och som är om flera veckor! Inte lätt att planera något med en skiftgående 4-barns morsa med familj! Bra med lite "lightträffar" emellan.

Snart dax att dra iväg med 3/4 av familjen till byns hälsocentral. Hoppas de tar halsprov på oss alla 3 nu så vi får någon rätsida på detta. Linus är inne på sin 7:e dag hemma. Men att få träffa en läkare var ju överdrivet, han har ju bara haft feber i 6 dagar så det räcker med att en sköterska få titta på er. Det går ändå över förväntan med att ha två syskon hemma samtidigt, inga slagsmål än så länge. Dä ä löööve!


Tänkte igår köra ett spinningpass, men valde att stanna hemma med de sjuka. Istället blev det lite trampande på crosstrinern. Har ju precis inte nött ut maskinen så jag trampade upp lite olja i mskineriet, både på mig och ct. Det är faktiskt riktigt jobbigt att trampa igång denna sak. Hua, svetten lackade och pulsen rusade, så den är ju inte så dum ändå, fast den är ful och tar upp plats!


Dax ge sig ut i stormen (tror taket flyger av snart) att stoppa in barnen plus matlista i bilen och dra iväg till hc och coop för lite påfyllning ifall hungerna överaskar! Ska hämta dvd-boxen med sällskapsresan hos mamma ochså så vi får skratta lite på em!


onsdag 6 april 2011

Sjuka barn :-(

Igår blev det en löpvända hem från jobbet, vilket va bra för nu verkar jag bli stationerad hemma någon dag! Linus är inne på sin 6:e sjukdag, men mår som tur är bättre idag, Ida fick feber igår och mår inte bra och har yrat och levt om inatt. Hoppas på kortvarigt och att man själv slipper eländet.

måndag 4 april 2011

Koltrasten=våååår!

Idag har varit en hit och dit dag. Åkte till jobbet, men fick åka hem till en sjuk Linus som inte alls mådde så bra. Så det blev att kompa ett par timmar och kurera sonen sen tillbaka till jobbet för möte och ett core pass. Idag gick coren betydligt bättre och det svettades i salen :-) förutom att jag dribblade med orden vilket resulterade att kollegorna fick känna på "ballen", men det bjuder jag på.

Thammis och Ida på vårig promenad.


Hem och kasta i sig lite mat och vidare till stallet. Idag blev det en timmes promenad med Ida och Tham på leriga vägar och då hörde vi den... koltrasten. Koltrasten= vååår! Härligt! Tyvärr ska Thammis säljas nu och jag har ju inte världens gladaste Ida som tycker jag är riktigt t------g, som inte köper honom till henne... Imon hoppas jag på finväder eftersom jag planerar att springa hem. Hoppas knä´t inte spökar allför mycket.

Herregud vilket krångel för att skriva ett inlägg!!! Tack Maarit för hjälpen, men så här kan man ju inte krångla varje gång!

lördag 2 april 2011

To hell & back!

Jodå, Urban fick iväg mig på en runda även om den blev senare än planerad. Rundan denna gång var helvetisk, tröttsamt var bara förnamnet! Den planerade sträckan blev ändrad pga isgata på fjällstugevägen så vid bommen fick vi vända. Men motan upp dit gick sååå sakta och det var såå tungt. På vägen tillbaka drog jag hemmåt och Urban fortsatte. Mitt ena knä spökade förra gången jag sprang och denna gång var det snäppet värre, så det blev att ta det lugn hemmåt, fast det hade inte gått att öka heller för orken hade redan tagit slut för länge sen. 1 mil blev det idag. Till kvällen idag får vi besök av en söt liten Alfons som oväntat ska sova här. Hoppas det går bra, men vi ska nog roa pojken. Hoppas grannarna och resten av alla som ska på fest ikväll ger järnet och har brakkul! Imon hoppas jag på villa och hälso-mässa!
Trevlig lördag alla goa!

Inte går det att få till styckedelning heller, vad är det för fel!!!!!!!

Träning mars

Löpning; 50,5 km 7 pass Core; 4,5 h Crosstrainer; 30 min Simning; 20 min Body combat; 4 h Yoga; 1 h Spinning; 2 h Promenad; 15 km

fredag 1 april 2011

"Kommer man inte ur startgropen kommer man aldrig i mål!"


Välkommen härliga, härliga fredag! Stängning på jobbet och handling sen hem och bara vara...

Denna bok följde med mig hem idag från affären, den läser jag och inspereras med ett glas rött, massor med bra träningstips för hela kroppen med Charlotte Perelli. Hon tar upp ben, armar, bål och rygg &axlar. Hon skriver även om uppvärming, kondition och stretchning mm och att leva i nuet. Imponerande tjej, men vaddå, Kan hon kan väl jag!!!

Nu har ju vi som sagt inte samma möjligheter, ambitioner och mål med pt och allt som hör till med ett späckat träningsschema, men lite sund träning på lagom niva kan ju passa mig som för tillfället känner mig aningens grå och trist.

Imon har tydligen min pt bestämt ett långpass där distansen redan är utträknad, hm får se hur det blir med den saken. Nu blir det iaf Disneyfilm med familjen och kanske, kanske kliver jag upp tidigt imon för att dra på mig löparkläderna, kanske...