tisdag 31 maj 2011

Passet från helvetet...

Jobb, utvecklingssamtal med Lilla O:et :-) sen var långpass på cykel planerat. Det var 25 gr varmt när jag gav mig iväg och en ljum vind, underbart. Sommar!


Startade upp från GG 7 och det bar iväg mot Långshyttan. Vid Engelsfors, 1 mil, började det stänka lite regn och himlen förvandlades snabbt från blå till lila och mörk. Jaja, lite regn står man väl ut med. Efter ytterligare 3 km tyckte jag väl att nu fick det väl ge sig, var redan rejält blöt. Sen kom väggen...


Himlen fullkomligt öppnade sig och regnet vräkte ner. Cyklade med lurar i öronen. Radion bytte kanal ständigt och en finsk kanal envisades att spela finska sånger. Sen lystes himlen upp och det small, himlen lystes upp, det small hela tiden! Paniken stegrade sig och jag provade att ringa hem, men telefonen var dyngblöt och det stod utanför 3G området hela tiden på displayen. Cyklade som en galning med blixtrarna som lyste upp vägen. Jag överdriver verkligen inte, det blixtrade och small hela tiden. När jag efter många stopp, med att försöka få tag på Urban, hade cyklat 4 km till ( 8 km kvar till Långshyttan) fick jag äntligen tag i Urban och skrek väl i panik (mellan smällarna) att han måste hämta mig.


Nu visste jag att han var på väg och fortsatte med livets som insats att cykla mot Långshyttan. Jag hann ut på Hedemoravägen och hade cyklat 9 km till innan han kom som en räddande ängel. Vid Långshyttan hade det dock slutat att regna och jag kunde titta tillbaka på "väggen".


Bättre lycka nästa gång. Men jag erkänner, jag var riktigt, riktigt rädd där i backarna.


Glad att jag var ute ur "Väggen"!


Himlen bakom mig, aningen mörk!


Såg väl mer ut som Alice Coooper när Urban tog upp mig!

söndag 29 maj 2011

Det var den helgen det...

Började helgen med personalfest. Roligt att träffas utanför jobbet. På fredagen kom även grannen hit och berättade att vi blivit totalblåsta på huset vi hyrt på Gotland. Det fanns inget hus, ingen adress bara en idiot som fått våra pengar som vi betalt in i förhoppning att få en rolig vecka på Gotland. Jag har så svårt att fatta att det finns människor som gör på detta vis.

Fix och trix med husvagen blev det hela lö, så nu är vi nog färdiga att ge oss ut på tur. Lö kväll bestod av en cykeltur med racern, och jag har sagt det förut, så underbart att vara i denna natur med dofter och allt.Började med tröttbacken och vidare till Torsåker. Lusten att stanna hos Petra i wij var stark eftersom jag även glömt vattnet hemma och det blåste en rejäl motvind, men samtidigt lockade en varmdusch lika mycket. Gick ganska bra ändå, fick ihop 3,3 mil och måste väl hinna med några till längre pass de kommande veckorna.



Åkrarna lyste upp vägen kan jag lova.


Idag har jag blivit firad, firat mamma. Ida och jag har varit funktionärer på fältävlan i blåst, regn och solsken sen hann jag med en combat-pass. Det kändes att jag inte "kickat" på länge och jag erkänner, jag maskade emellanåt, då jag inte fick den rätta feedbacken från min kropp.


Men som Peter Jöback sa ikväll...

Ha tillit till tiden!

torsdag 26 maj 2011

Fin tur på racern!

Idag har jag varit hemma och vabbat med Ida som hade huvudvärk sen några dagar tillbaka.

På em tog Urban över och jag åkte in till S-viken och klippte mig, Helen (frissan) har alltid något på gång och lever under sommarhalvåret på en ö i Storsjön där hon har sin stuga. Med dom lever även Skalman som är deras sköldpadda, Skalman är över 50 år och måste ju ha det mest fantastiska liv där han går fritt med sin flagga och pingla på ön. Jag är imponerad av den lilla som varit med om en hel del äventyr. Kanske skulle skaffa en, dom är ju allergifria!!!!!!

Under em hade Urban provat satt upp förtältet och det hade gått överförväntan, kanske berodde på att jag befann mig på annan ort och inte kunde reta honom. Själv roade jag mig med att köpa nyttiga saker till vagnen på Rusta, hann även rusa igenom utförsäljningen på Jysk, dock utan minsta lilla fynd.

Nu har jag nyss kommit hem från en cykeltur i våra underbart vackra omgivningar, en belöning för alla sinnen med denna grönska och dessa lukter och vyer, vi har det allt bra som bor på landet. Provade även denna gång racern och nu kunde jag växla på båda dreven, dock är inte jag och cykeln helt överens, men å andra sidan är jag ju inte överens med min kropp heller som envisas med att vara trött med halsont. Urbans kommentar när jag kom hem " Han som vann G-varvet springer fortare än vad du cyklar" JAHAA!!! OCH!!! 10 mil känns långt, men med många stopp SKA jag ta mig igenom tjejvättern!

Försommar när den är som bäst!


onsdag 25 maj 2011

Ops!!!

Obs! Gäller inte vår gata!

tisdag 24 maj 2011

Blåsig dag



Kallt och storm ute, varmt och gott inne!


Idag fick vi nästan hålla i barnen för att det blåste så mycket. Vi pratar om riktig storm, jisses.

Imon ska jag in och rtg mitt finger, hoppas jag slipper operera det en gång till, känns inte som jag har tid med det riktigt. Har ju liksom mycket roligt framför mig nu så kanske det t om kan vänta till i höst om så är. Jag får väl helt enkelt försöka vara rädd om mitt onda finger.

Annars känns kroppens muskler relativt bra såhär dagarna efter varvet. Men kroppen är långt ifrån ok och nu är det väl lugnt med träningen igen, fortfarande ont i halsen, men enligt prover senast i tors är det bara virus så...GILLA LÄGET!

söndag 22 maj 2011

Göteborgsvarvet 2011


Så kom vi då till Göteborg och Göteborgsvarvet. Mycket som händer på plats innan start, mycket folk. Förutom att Urban sprang på toa med jämna mellanrum hann vi med mässan, äta och bara ta det lugnt.


Vi startade i sista startled så det blev lång väntan. Vid halv fyra började vi leta oss till fållan och följde ledet fram till start. Vad pysslar då alla med i fållan i väntan på start? De flesta verkar knyta om skorna typ hundra gånger, ställer in klockorna, jämför tider med varandra och föregående år, rätar till kläderna eller bara står med tom blick. Vi roade oss med att känna efter hur kissnödig vi verkligen var på en skala eller var det bara inbillning?


Starten gick och vi följdes väl åt i ca 200 m innan Urban försvann i vimlet. De första 2-3 km hade jag tunga ben och luftrören värkte det var även uppför. Efter ett tag släppte det i luftrören och pulsen kändes jämn. Vid 4 km började det gå mer uppför och stigningen upp mot Älvborgsbron startade, här var det mycket folk överallt, på trottoarer, taken, gräsmattor. Vätska erbjöds från fler håll i form av kall öl. Gick förvånadsvärt bra uppför och jag joggade hela bron, fortfarande kissnödig! Nu hade jag känningar i det sk "löparknät" molande värk.

Nu fortsatte banan längs med vattnet med havsdoft mot Eriksvarvet, vid 9 km var det dax för första toabesöket och sen fortsatte banan efter vattnet. Nu smärtade knät ordentligt, vad var det här? Höften värkte och jag domnade bort med krampkänningar ner i vaden, detta hade jag aldrig kännt förut. Provade att gå och det blev bättre, men så fort jag började springa skar det som knivar i knäet. Vid 11 km började jag fråga om sjukvårdstält då knäet gett upp kändes det som, rädslan att inte hinna till repet vid 13,3 km började oroa mig. Gick sprang, gick sprang om vartannat för att hinna dit. Vid 13 km och ca 15 min till godo innan repet drogs och ännu en vätskekontroll frågade jag igen efter sjukvårdstältet. Vid nästa kurva haltade jag in i tältet, fick massage på knä och sedan lindade de knät hårt.


Kanske inte det mest optimala att fortsätta, men nu ville jag i mål. Uppför Avenyn med bra puls, men fick gå bitvis på grund av det j--la knäet. Mycket folk på Avenyn och längst upp delades svampar ut, svampen fick bli min kompis ända in i mål. Ner för avenyn och in i allén där det var dax för toabesök nr 2. Sen 3 km kvar innan mål och det började luta smått uppför igen, många av löparna gick nu och det stod bara MÅL i pannan på dem. Sista km annamade jag knäet och sprang på. Vid upploppet stod resten av gänget och hejjade vilket kändes underbart, åh, va glad jag var att se dom och att se mål. Efter mål direkt till massagen för att mjuka upp den stenhårda vaden, knä och lår.
Måååål!
Massage!
Kvällen avslutades med mat och dryck på Avenyn och ett härligt gäng!

torsdag 19 maj 2011

Göteborg!



Göteborg imon! Varvet lördag! Rapport kommer! Håll tummarna!

Trevlig helg alla!

onsdag 18 maj 2011

Nalle på förskolan

Idag när jag kom till jobbet var stämningen på topp. En liten björnunge hade hälsat på på morgonen och några av barnen hade sett den från fönstret. Vilken grej! Besviken att jag började sent och hade missat allt var det bara att ta tag i dagen med förberedelser inför 20-års jubileum imon.

När jag och en kollega sitter i målarrummet ser jag genom fönstret hur en liten rufsig nalle knallar förbi igen, fram med mobilkameran och smygandes (måste sett roligt ut, vi viskade ochså fast vi var inne) följde vi efter den ut mot parkeringen och där tog jag dessa bilder. En liten och trött nallebjörn satte sig i skuggan och tittade på oss innan den strosade vidare mot husen ovanför. Såå söt!

Tidningar, radio och tv har sen besökt förskolan med jämna mellanrum. Så ikväll blir förskolan med på tv. Synd bara att det inte fanns någon annan utväg än att låta den lilla nallen vandra mot fjällen i himlen. Sov gott lilla söta nalle!



Idag fick Ida åka akut upp till t-läkaren med tandvärk. Ett hål och en inflammation under tanden medförde att hon blev en tand fattigare vid besöket, men hon var en suveränt duktig tjej! Duktiga Ida.


Igårkväll blev jag iväglurad av Maarit på en cykeltur. Jag testade då racern efter några raseriutbrott från min man när det skulle göras en snabbservice på cykeln innan avvärd. Den höll hela vägen och jag lever idag ochså, men har fortfarande en hals som spökar.

tisdag 17 maj 2011

Tråkig repris

Gick tillbaka i mina inlägg sen 1 år tillbaka och upptäckte att jag nu går igenom exakt samma sak som då. Maj månad betyder låååångdragen förkylning. Hade även då problem med halsen. öron och luftvägar. Kanske min lösning vore att åka iväg till ett varmare ställe, typ Maldiverna eller nån annan underbart exotisk plats just denna månad. Detta ska jag tänka på till nästa år. Sköna maj ska levas i annat land, japp, så får det bli.

Har både idag och igår tagit lite raskare promenader och det känns i luftrören, så jag håller väl mig till promenader och chockar kroppen totalt med varvet på lö, för runt det ska jag även om det blir taxi sista biten. Jag har ingen lust och motivation att gå Vårruset imon heller, var ju inställd på att springa så jag har gett bort min plats och stannar hemma och tröstäter Polly.

Good luck alla girlsen imon och hoppas på finväder.

måndag 16 maj 2011

Träningsdag med Team Hofors

Även detta år fick Team Hofors känna på att kroppen består av muskler man inte trodde fanns och att "Fjollgympa" numera har en annan benämninng och kan ge djävulsk träningsvärk!

Dagen började 09.00 med ett glatt gäng förväntansfulla "Teamare". Kartan gicks igenom sen var det bara att snöra på sig löpardojsen. Precis som förra året låg regnet och hotade annars var det 10 gr, perfekt för löpning och mycket syre i luften.

Brudarna på väg...

Efter löpningen som gick otroligt bra (vi blir farliga i år) var det dags att gnussa sadel. Det fanns olika sträckor att välja mellan så det var bara att trampa iväg. Olika sträckor valdes ochså och de trampades in på GG 7 med olika många mil i benen. Bra kämpat! Själv kunde jag inte vara med på fm annat än att peppa och agera klädhängare, skittrist, men med en låååångdragen förkylning i kroppen så höll jag mig på det torra, även om jag var så sugen att va med.


Gunther eller Borat, kärt barn har många namn...


Dax för etapp 2


Efter detta, lunch ute och vila. Tydlingen för lång vila för många hamnade i paltkoma. Nä, dax att väcka de stela kropparna för ett helt annat pass, Functional Moves med Monster Maarit, ni hör ju, inget att leka med!!! "Vissa" åkte till detta pass med inställningen att hur jobbigt kan lite "fjollgympa" vara!!! Tror att "vissa" har en helt annan uppfattning om detta nu. Nu skulle jag vara med ochså, första träningen på 5 veckor. Jag fick slita som ett djur, svetten flöddade, mjölsyran gav benen spagettikänningar och pulsen var hög, men så skitroligt! Alla var helnöjda med passet och ville t om prova fler gånger.


Nu hägrade bastu, dusch och grillat. Barnen blev hämtade och vi dukade långbord ute och njöt av en god middag och dricka och sen Mello. Tusen tack alla för en rolig dag och för presenterna. Två är kvar, men en är tom, ni får själva gissa vilken!





torsdag 12 maj 2011

tisdag 10 maj 2011

Problem

Är skitförbannad! Inget funkar som det ska, bloggen lever sitt eget liv. Den hoppar, byter plats, lägger till och tar bort! Får inte till den som jag vill och layouten nu har den fixat dit själv, fiffigt va, nej inte alls! Inget för en kontrollmänniska som mig.


Igår provade jag mina inköpta cykelsaker. Det fick bära eller brista, jag tog mig en cykeltur i finvädret efter 11 timmars jobb. Den första turen för i år, och jag kan meddela att jag lever idag med. Hela utstyrseln på och jag kände mig en aning löjlig. Som värsta elit cykelåkaren fast det var min 3-växlade pärla jag rastade. Har nu fått grannens racer fixad idag så jag får väl testa den nästa gång.


Med hjälm på, som jag för övrigt aldrig använder annars, men som kändes ganska ok ändå, glasögon, har jag bekant varje dag, men inte lika coola som dessa, men perfekt i det soliga vädret, cykelbyxa, med vaddering för krusifikabahognyhyshan, kändes faktiskt riktigt bekvämt fast en aning kinky , cykelvantar, nja, provade dom bara ett kort tag, men säkert bra vid längre turer.


En härlig tur i perfekt soligt och varmt vår/sommar väder. Hann hejja på Urban efter vägen som var ute på långpass, men som inte ville stanna och prata med frugan. Fullfjädrad cyklist, iaf till utstyrsel




Tur det finns stoppskyltar med tid för vila



Backar...

April 2011

Core, 2,20 h
Body combat; 2 h
Crosstrainer; 30 min
Spinning; 1 h

söndag 8 maj 2011

Bra och trevlig helg!

Vilken helg!
Denna helg har verkligen varit fullspäckad! Fredag kväll var Fam Hiller här. För att få till en trevlig kväll tillsammans krävdes en planering på ca 8 veckor! Jobb och annat har kommit emellan hela tiden och det verkade hopplöst att få till en träff där alla kunde vara med. Men äntligen, fredagen bjöd på trevligt sällkap med mat och lite vin och jag och Fian hann t om med en kort prommis. Kram på dig vännen!

Lördagen startade med kanonväder. På lördag fm kom världens sötaste granntjej hit och skulle stanna medan hennes föräldrar pysslade med annat. Hon är så söt och go så man fullkomligt smälter, roligt att få skämma bort den lilla sötisen. Vi sålde även husvagnen under denna dag.

Efter lunch sladdade kusin in med familjen och stannade över natten. Em började med kolbulle ute sen tillbringades även resten av dagen ute. Med mat, vin och stim. Senare kom även en till kusin med flickvän hit och kvällen blev natt.

Idag har vi varit till Eltebo i Torsåker där min kusin Fredrik tillbringade större delen av sina somrar hos sin farmor, som tyvärr inte lever nu. Men släkten fanns iaf kvar och det blev ett kärt återseende med både skratt och tårar. Väldigt fint där ute med kossor och hästar i hagarna. Ett avslappande ställe för stadsmänniskor med van att ha puls.


Nyfiken kossa med enorma tuttar

Ikväll har vi varit och köpt en husvagn som vi hämtar på onsdag. Äntligen blir det camping med egen vagn, känns riktigt bra!


Träningsfronten är lika med nada, sipp, zero! Fortfarande inte bra i halsen, men nu har den värsta paniken inför Göteborgsvarvet lagt sig. Jag kan ju tydligen inte skynda att bli frisk så det är väl bara att acceptera att det inte alltid blir som man tänkt sig. Har inte tagit ett löpsteg på 1 månad nu och att promenera varvet varvat med något löpsteg verkar ju bli min grej. Skittrist, men faktum. Nu hoppas jag att jag är någorlunda tills på lördag när vi ska ha träningsdag med glada stefett-laget. och då VILL jag vara med!!!

DagenscitatfrånSara:

"Städa inte bortdittliv"Låter väl som väl valda ord, det finns ju så mycket annat att ägna vår dyrbara tid på.

Bjuder på bästa partydängan som spelas här hemma för tillfället med Jo Lopez
http://www.youtube.com/watch?v=t4H_Zoh7G5A

måndag 2 maj 2011

Döööööv!

Suget efter någon form av träning är stort. Jag vill testa mina nya löpardojjor, jag vill prova den lånade racern, jag vill skutta runt i combat, jag vill delta i maj-utmaningen och jag vill yoga min stela kropp!!! Det sista skulle jag väl gott och väl fixa, men NEJDÅ! Jag ska hålla mig lugn...iaf ett par dagar till, sen...

Istället vinkade jag av mannen på en löptur och tog tag i något betydligt jobbigare...Nämligen tonåringens rum!!!

Passade på när han inte var hemma och gjorde ett djupdyk med cyklop, handskar och syre på ryggen:) Jag sög, torkade, slängde och svor! Sen gjorde jag en sak till...Tänkte väl att så farligt kan det väl inte vara,så högt kan det väl inte låta, sneglade länge, sen tryckte jag lite lätt på knappen. Jag mer eller mindre flög bakåt av en decibel som var öronbedövande hög och blev sittande och ångrade djupt att min nyfikenhet tog över. Tryck ALDRIG på ett signalhorn inne ämnat för typ fotbollsmatch ute, det låter hööööööögt!!!!!!!

söndag 1 maj 2011

Sippor!

Tog en kvällspromenad med Linus som behövde lite friskluft efter en raggatur igår och därefter en LAN-natt. Vi hittade massor med vitsippor och passade på att ta en bild på tonåringen i det gröna. Älskade unge som blir 14 bast snart, tur att jag inte blir ett dugg äldre!
Passade även på att testa nya löpardojjsen, fast nog hade det varit roligare
att få springa med dom.

Imon ska jag jobba och nu håller jag alla tummar i världen att det håller!