lördag 30 juli 2011

Äppelbus

Äppelbus!

Ett äppelkrig har startat på Latrinvägen. Vi har våra misstänkta...Fint var det iaf!

SOMMAR

fredag 29 juli 2011

Katten har sovmorgon, men inte jag!

Jodå, även denna morgon slog man upp ögonen kl 06. Konstigt eftersom vi gick och la oss sent. Jag har nu hunnit cyklat och matat katt, gosat och läst tidningen. Missen ville inte kommma in igår kväll, så hon kom in nu på morgonen och tar sig nu en välförtjänt sovmorgon. Har även hunnit varit upp till posten och hämtat mitt nya körkort och nu står äggen på kokning.

Kusinen med familj kom hit igår för att hämta husvagnen och det blev grillning och sedan mys vid brasan med grillning av marshmellos i lekparken med grannar.



Livskvalité vid brasan!

Moppisen blev glad att se mig imorse och tyckte nog att jag var lite sen eftersom hon tillbringat natten ute. Iof, klockan var ju 07,15! Nu ska jag se till att få liv i huset, tre tonåringar på nedre våning, Urban och Ida på övre och en familj i husvagnen.


Ta hand om varandra!

torsdag 28 juli 2011

Morgonstund har guld i mun...

Visst är det så, men inte när man precis har somnat och sen vaknar igen. Tittade sist på klockan och då var den 01,15 och nu är klockan 04,39, jodå 3,5 h timmars sömn, oj oj, det blir ingen trevlig Mallan att ha och göra med imorgon. Men kan ju inte sova!!!

Igårmorse var jag uppe o6 och målade i garaget kl 06,30, det gäller att ta tillvara på tiden när man har semester. Det roliga var att jag la mig ute på min favvosoffa och "slumrade" vid 08 och vaknade 10,45 av att det var så varmt, konstigt, det var ju för faen mitt på dan och ingen hade väckt mig!!!

Mitt målarproject har bestått av att förvandla vår "fula" men braiga tv bänk i björk till vit. Nu är det klart och kanske lägger jag upp före och efter bilder, men har inte riktigt funnit harmoni i projectet och vet inte om jag tycker det är snyggt. Den blev betydligt snyggare än förut, men fortfarande inte Wow-känsla!!!

Igår em fick jag trevligt besök av Rosa, det var ett tag sen vi sågs och vi hade mycket att prata om, rätt som det var hade det gått några timmar för "prata ikapp snack". Tusen tack för besöket vännen och nu ska det inte dröja tills nästa gång vi ses, så säger man alltid och sen bara springer tiden iväg...Man måste helt enkelt boka in träffar nu för tiden, helt galet vilken stressad värld vi lever i.

Jag drog iväg på svettigt Combat-pass som Carina hade och hon körde stenhårt (som vanligt). Även denna gång kom Mr Sparrow på besök och igår kunde jag hålla reda på hö och vä och fick till hela låten så man slapp skämmas för Mr...Provade även benen genom att jogga hem och de höll hela vägen och aldrig har väl en dusch och pizza smakat så bra.

Nu ska jag prova sova en stund till eller varför inte göra något effektivt när man ändå är uppe...Men besparar nog min familj humöret som kommer infinna sig mot em och går och provar att sova. Solen har gått upp och det ser ut att bli en fin dag.

Kram och godnatt eller morgon eller vad säger man...

onsdag 27 juli 2011

måndag 25 juli 2011

Borta bra, men hemma bäst!










En dag tidigare åkte vi hem från Rullsand, som detta år inte bjöd på det bästa!


Började med att sätta upp förtältet i regn och firade att vagnen var på plats med att äta på Dragon Gate, himmelskt gott. Buffé med olika delikatesser och där man väljer själv vad man vill ha på sin tallrik och sen skickar in den för wokning, det måste testas om man inte varit där tidigare. Garanterad proppmätt!




Eftersom vädret stoppade oss från strandhäng fanns det inte så mycket annat än att slappa och umgås med vänner. Och handla mat, för är det något man gör på husvagns semester så är det att äta, hela tiden. Och konstigt nog så är man iaf sugen när det är dags för nästa matintag, då oftast grillning, alla grillar på en camping och dofterna börjar sprida sig tidigt på em. De slinker även varje dag ner något rött, gult eller skummande i glasen, det tillhör ochså campingens liv.


Lägg till härliga kvällspromenader längs stranden i solnedgången. För att sitta i förtältet en hel kväll och surra är inte min grej. Antingen släpar jag med mig Urban eller en glad hund på promenad. Att uppleva stranden är inget man gör hemma i ett ögonblick så man får passa på när platserna och tillfälle ges finns.


Man kan även roa sig med att ta en löptur. Det finns lite olika vägar att välja på, skogsvägar, asfalt, stigar eller sand. En fin väg att springa är ut till Billudden, där man har havet på båda sidor när man springer. Underbart! När man kommer tillbaka från turen svettig och trött är det faktiskt skönt med ett dopp i havet och lite sand mellan tårna.



Mallan på tur. Urban (nästan) alltid steget före så han t om hinner ta bilder!


Imorgon har jag ett litet målarproject på gång, vi får väl se hur det slutar!


Kram på er!


Gick tyvärr inte att fixa styckedelning på detta inlägg, vet inte varför! IRRITERANDE!

måndag 18 juli 2011

Modeller i Vansbro!

Hemma

Efter en härlig vecka på Gotland är man nu hemma i regn och rusk. Men vad gör väl regn och rusk, man har ju semester!

Gotland bjöd på fint väder och även en regndag. Vi har hunnit med Visby ett par gånger, Blå lagunen, Kneipbyn och Tofta strand mm. Tofta bjöd på kanonväder, men dock kallt vatten. Vi blev luskammad x flera då lössen spökade, dock tog inga fäste i mitt hår och det beror väl på att de kör ihjäl sig i kurvorna, ha ha. Mycket skratt och tokigheter som vanligt med Fam Nilsson och ett och annat gott i glasen.

Hann även med ett par springturer på strandpromenaden i Visby och i Gotländska skogarna. En vurpa i skogen med skrubbat knä hann jag ochså med, lika chockad varje gång man ligger där...Hemma väntar nu tvätt och nedvarvning, vi åkte från Gotland 03.30 så det blev att kliva upp mitt i natta.


Två strandnjutare i Tofta


Igår körde jag ett efterlängtat combat-pass, jag måste verkligen prioritera tiden så fler combat-pass hinns med, det är ju så fantastiskt roligt. Svettigt, fartigt och jobbigt, speciellt för roooompan denna gång. Passade även på att varva ner med ett yoga-pass efter combaten, riktigt skönt fast på lite skakiga armar efter combat.


Idag verkar det bli en perfekt film-dag med soffläge eller mysa ner sig på altanen med tända ljus eftersom regnet fullkomligt öser ner, det är ju som sagt fortfarande semester.

fredag 15 juli 2011

Luskammning.se

Mallan BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

onsdag 13 juli 2011

Högt över havet och bort emot land...

Just så är det. Högt över havet finns det höga Raukar, riktiga bumlingar högt, högt. Sen ner på land igen, denna ö bjuder på storslagen natur och underbar stad. Små hamnar och även ett Pippihus som självaste Pippi bor i, henne hälsade vi på igår.


Visby, rosornas stad!

Kalkbrott med höga stup, Linus hoppar från 6 m (galning)!


Landning i grönt vatten.


Nu vankas en kort löptur, fast jag precis blev serverad ett kallt glas rose. Ibland är det svåra val i livet...

måndag 11 juli 2011

Morgonlöpning i Visby



Morgonlöpning längs Visbys strandpromenad.

Etapp 3; Vansbro simning

Simning stod det på schemat på lördagen. Närmare bestämt 1 km plaskande med "några fler" plaskande tjejer. Hade provat simma i en sjö några dagar tidigare så det skulle väl gå, eller?


Hämtade upp klassikerkompis and off we go, mot Vansbro.
Stämmningen var hög och det var mycket folk på tävlingsplatsen. Vi tittade på målgången eftersom tävlingen redan var igång, lite läskigt såg det ut, och långt. Men på med våtdräkten och i plurret. Trångt, trångt, trångt...Spark, spark, spark i huvudet och i bröstet. Men tog mig igenom den värsta klungan och simmade på. Simglasögonen immade igen, av med dom fortsatt simma simma. Det gick oväntat bra och jag började t om simma om på vänster sidan och där höll jag mig, fast mannen frenetiskt vinkade från land att jag skulle in mot bryggorna där det var mindre strömt. Ibland är det toppen att ha coaching, men ibland lite irriterande ochså, tolka det som ni vill...

Alshammar eller Olsson?

In i mål kom jag iaf på tiden 23, 15, mitt mål var 40 min så jag var nöjd med att tiden förkortades lite, kanske berodde det på coachningen från land , vem vet.



Lönen för mödan, medaljen!

Min bästa kompis hela loppet!

fredag 8 juli 2011

Välkommen till världen

Igår var vi ner och tittade på ett föl som hade fötts på natten, åhhh men gud, hur kan man vara så underbart fin. Fölet var ca 16 tim när vi var ner och det var nyfiket och väldigt socialt. Stoet var ochså hur coolt som helst, förstföderska och allt. Hade stenkoll på fölet samtidigt som det inte brydde sig att vi fick gosa. På vingliga ben åt och princip sov det om vartannat.Kvällen tillbringades med goa vänner och surr med gotta och lite vin, åhh, vad härligt det är med sommar och semester. Låt det aldrig ta slut...

torsdag 7 juli 2011

Laddar för Vansbro

Njuter av semester och fint väder.Träffar vänner och familj och har det utomordentligt bra :-)

Har några slödagar nu och laddar för simningen på lördag. Temperaturen för tillfället i Västerdalälven ligger på 18,7, överkomligt, tycker jag. Soligt med något moln och 21 grader i luften är prognosen på land på lördag.
Igår hade klassikertjejerna date. Jag och Linda utgick från henne och sprang upp till kanotstadion där vi hoppade i våtdräkterna och i plurret.Det var bra att springa med henne för hon springer betydligt snabbare än mig så det gällde att ta det långa före det korta, men på slutet fungerade hon mer som draghjälp och draghjälp är ju alltid bra att ha :-) Det var första riktiga simningen för mig med våtdräkten på. Det gick bra och det fanns inga tankar på panik under hela simturen så det blev en lugn fin simtur i härligt svalkande vatten, som behövdes efter en varm löptur.


Jag och systrarna glad efter simtur!


Igår gav sig även Urban med polare ut på sina nyinköpta moutain cyklar, en snabbare vända skulle det bli. Efter 2 timmar började jag fundera var de höll hus eller om de kört omkull. Strax efter bromsade de in på gården full i skratt. De hade kört vilse och fått burit cyklarna i ca 45 min i skogen. Men roligt verkar de ha haft iaf med en och annan omkullramling (orutin!)

Herrarna i hagen!

Dax att stoppa något i magen eftersom det blev tidig frukost, kan inte sova på mornarna, vilket iof är bra för man hinner ju ta reda på dagen. Imorse t ex hann Urban och jag med en kort löparrunda och sedan hälsa på både svärföräldrar och föräldrar och bror, det är värdefull tid det.


Ha de bra i solen!

måndag 4 juli 2011

222...

222, nejdå, inte djävulens siffror, men bra nära ändå. Punkt 222 som siffrorna visar, 222 m över havet, en djävulsk backe att springa. Mitt måtto för dagen var att hålla kroppen i gungning i något som liknar mer jogg än gång uppför hela backen. Jag klarade det med nöd och näppe och mycket för att min något snabbare man stod för otrolig peepning vid toppen, nästan så man blev irriterad för det lät så glatt och för att han stått där ett tag och väntat in en flåsande Mallan med maxpuls. Vi lyckades ta fel stig hemmåt ochså så ett tag hade vi inte en susning var vi var, men ner kommer man alltid.

Väl hemma körde vi på med 15 minuters tufft core program och där kan jag säga att jag fick peppa honom för där ligger han låååångt efter mig i styrka, så det så!!!

Festlig helg

I helgen firades våra kompisar som fyllt 40 år med party som börjades redan kl 15 på em. Hör och häpna så tranporterades jag m flera till mötesplatsen i en raggabil, ja, ni läser rätt! Bland det mest pinsamma jag vet är dessa högljudda bilar och att då dessutom sitta i en finns inte på min tankekarta. Men med en rom och cola i magen och grupptryck så hamnade jag iaf i baksätet och kom fram helskinnanad.

Väl framme fylldes det på med mera sportdryck (!?) och lagindelning. Vårt lag var starkt redan från början och att tanka hem så många poäng som möjligt och en snabb runda med äventyr, var vårt måtto. Det blev många äventyr på vägen och vi kom fram till målet först (en liten parantes...vi startade även som första lag) detta medför ju att vi hade hållit en bra och jämn takt hela tiden.

På toppen av slalombacken, laget som kom först!


Kvällen fortsatte med god mat, flera liveuppträdande, 40-åringarnas Mästarens mästare och mycket dans mm. Frammåt 03 snåret gick resan hemmåt. Rolig kväll med roliga människor. Det tackar man för.

Juni 2011

Cykling landsväg; 18,1 mil
Löpning; 18,1 km 4 pass
Core; 30 min
Functional Moves; 2 h
Body combat; 1 h

fredag 1 juli 2011

Min duktiga tjej!



Grattis till Ida och Rocky som gjorde en jättebra ritt idag på hoppbanan!