måndag 30 januari 2012

Nackad!

Har blivit nackad, bokstavligen! Fått en välbehövlig massage idag och skillnaden från sida till sida var stor. Vet inte vad jag pysslade med igårmorse, men nåt hände tydligen i sänghalmen... Har mest setat still och vilat nacke, värme och voltaren har varit mina vänner. En sväng till stallet och sedan iväg till Aerostep för att endast agera DJ på passet idag, skittrist. Hoppas på bättring imon, men blir hemma en dag till. Detta rekommenderades även från massören då lyft och vridningar inte är att rekommendera. Ny massage på torsdag. Fy f-n, bara skit med kärringen, är det åldern???

söndag 29 januari 2012

Beslut...

I slutet på veckan fick jag en operationstid för mitt finger. Redan om drygt en vecka ska jag opereras. Har väntat i 8 månader på en tid. Detta medför att det blir svårt att genomföra ett lopp på skidor så detta avgör nog min relativt stretiga kamp med skidåkningen. Som det känns nu så ställer jag nog in mitt lopp och opererar mitt finger istället.

Inatt har jag sovit som en stock efter att jag kommit hem från galan, men vakande imorse med en rejäl nackspärr. Hoppas verkligen på bättring tills imon, aj,aj!

Idrottsgala i Hofors

Fredagen avslutades med spinning och core, skön start på helgen.

Lördagen startades upp med en kort löprunda. Det går riktigt tungt nu i löpningen, men sen har det ju inte hunnits blivit många rundor. Ska fortsätta med korta rundor för att hitta tillbaka till formen för ett halvår sen. Dock spökar det onda i bröstet så det finns väl inget annat än att ta det lugnt och låta det ta tid.

Enda sättet att träffa dottern denna dag blev att gå hem till hennes kompis där hon sovit och dricka en kopp kaffe medan hon åt frukost. På em kom min snälla arbetskollega hit för att fixa en frisyr till kvällens idrottsgala. Snabbt gjorde hon under med min risbuske och jag tackar så hjärtligt, tack Lena!
Resultatet blev som nedan efter att krypit i festblåsan och ge sig iväg för lite trevligt samkväm innan gala.
Kvällen till ära var vår förening Aerostep co nominerad till årets förening vs Hofors ridsällskap. Lite kluvet för mig, men en måste ju vinna. Vinnare blev iaf Aerostep co och jublet sköt i höjden!
Rolig och bra arrangerad gala med god mat och trevligt folk. Hoppas på en repris nästa år!

fredag 27 januari 2012

Träningshandväskan

Gör en Marre, med (hand)väskan med på träning, dock i något mindre format! Men ändå tillräckligt stor för att glömma den tydligen...


torsdag 26 januari 2012

Kontrollfreak-jag???

Måste lära mig att släppa kontrollen över vissa saker.

Kanske världen fortsätter snurra utan att jag måste vara med och röra i grytan. Många gånger måste man ge andra ansvar och släppa efter själv. Men hur vet man då att det blir riktigt gjort? Tänk om det inte ens blir gjort? Nä, det vet man inte förrens efteråt, och om det inte blir riktigt gjort, kan det ändå bli bra gjort på ett annat sätt? Kanske det blir jag som får ändra mitt sätt till det andra sättet just därför att jag vågade släppa taget och låta nån annan få det gjort på sitt sätt? Det är bra att inspireras av någon annans sätt! Samtidigt är det svårt att släppa ett sätt som är bra!

Nu lindade jag in mig rejält i funderingar! Men det handlar bara om att släppa taget och kontrollen om så för ett yttepyttelitet ögonblick. Jag har blivit bättre på att släppa, iaf lite grann. Jo, det har jag faktiskt, litegrann...

Kram






onsdag 25 januari 2012

Coreträning är bra!

Artiklar om löpning finns det en uppsjö av. Det senaste är att man ska "löpgå", gärna de första 6 månaderna om man är helt otränad. Det viktiga för att orka löpningen är kanske inte konditionen till en början utan att man även har styrketräning som grund. Plankan är bra och även benböj och crunches, alltså ren core-träning. Vilken tur att jag har tränat upp detta lite nudå så man kan ta tag i löpningen när kroppen känns relativt bra. Nu gäller det bara att fortsätta jobba med konditionen och hoppas på att skadorna håller sig borta. Ska hålla mig borta från elektricitet.

I helgen ska jag ge skidåkningen en chans till. Urban har sagt att han ska åka med mig genom hela halvan-loppet, men det känns inte rättvist med tanke på att han har så mycket mera av "allt" än mig och kan prestera bättre än hans då 40-åriga fru. Men, han gör det väl såklart av kärlek, kan inte hitta någon annan anledning...34 dagar kvar...

Ikväll blev det ett Body combat-pass. Huvudvärken som spökat sen i måndags gav vika efter passet, slog och sparkade väl ur mig det onda. Imon öppning på jobbet och till kvällen middag för oss som gjort kommunklassikern. Trevligt!

tisdag 24 januari 2012

Vab och ridtur

Är hemma dag 2 med dotter som har feber. Verkar vara som halva byn ligger i feber eller halsont. Jag bara väntar på min tur, för jag kan väl inte klara mig...

Eftersom Ida är hemma så måste någon ta hand om hästen (till Idas stora förtret...). Någon fick igår bli jag. Jag tar gärna hand om den söta ponnyn. Igår när Urban kom hem från jobbet tog jag mig till stallet för en ridtur. Det blev en underbar tur i skogen med stora snöflingor som dalade ner, snön hängde på träden och en fin vinterväg framför oss. Ett otroligt lugn, allt var tyst och stilla. Vågade t om på mig en galopp, lugnt och fint, han är otroligt snäll Leon. Det enda orosmomentet var mörkret som sakta la sig över oss. Det blir fort mörkt, riktigt mörkt i skogen ochså. Ikväll blir det en till tur till häst, men då nöjer jag mig med en skritt i Silver walley.
Mörkrte föll över skogen
Snabbt hem för lite mat och vidare till Aeerostep för ett core-pass. Gry var sjuk så jag körde passet själv. Många deltagare och flera nya som ville prova på, roligt. Dusch, fruktsallad, jordnötsringar och Beck-film avslutade dagen.

Utmaning

Fick denna utmaning från Maarit så jag hakar jag väl på.

1. Vad gjorde du för tio år sedan?
Jag var hemma och njöt av att vara mammaledig med Ida. Linus var även han hemma. Allmän förskola hade precis startat och det var dax för Linus att börja efter att varit hemma med mig i 8 månader. Inget hit direkt, han skulle INTE börja på förskolan utan skulle hellre vara hemma med mig och Ida. Många promenader med Mari och Linn, vi provade de flesta vägar och stigar, vet att vi fick bära vagnarna på vissa ställen. Här snackar vi multisport med barnvagn!

2. Vad gjorde du för ett år sedan?
Det första som slår mig är att jag nötte längdskidor,nöte, nötte, nötte. Vi hade teknikträningar för Jansa som var mycket bra för min teknik eftersom jag hade en viss passgång att jobba med. Hann även med spinning och löpning och testade Body attack på Hälsocenter, som jag fastnade för, jätteroligt. Var på 50-års fest hos Janet och firade Anna som fyllde 40! Vi hade hand om Tham som Ida åkte av efter att en cross skrämt honom, idiot! Jag sov dåligt och målade om ett skåp som hamnade i vardagsrummet. Är nog nöjd med detta...

3. Fem snacks du gillar
Bara fem!!!!! Ok, tar de jag är mest besatt (och beroende) av: Mjölkchoklad, smågodis (hallon/lakritsskallar, banan/cola godisar, småplatta chokladisar som ska tas samtidigt som banana/cola) Pistagenötter, Polly (ljusa) och något som jag iof kommit ifrån vilket jag är evigt tacksam för, Brago kex, dessa tog ett tag över hela mitt liv, iaf nätterna. Kunde vakna mitt i natten och bara måste ha Brago, snacka om rubbad och rubbad sömn blev det ochså.

4. Fem sånger du kan hela texten till
Kommer inte på nån just nu, men kan ju sjunga med i måååånga. (Ush, va tråkig jag känner mig...) Drar till med Främling iaf då.

5. Fem saker du skulle göra om du blev mångmiljonär
Mångmiljonär, herregud tankarna bara rusar ivaäg, men om jag skulle välja ut vissa saker från här och nu. Resa såklart, tror jag skulle sluta jobba, eller kanske nån timme här och där för att inte bli helt socialoanpassad, rusta huset eller kanske köpa en hästgård och hästar, sen skulle det nog inhandlas div onödiga saker, kanske ett hembiträde som städar och lagar mat. You know, dream on!

6. Fem dåliga vanor
Tyvärr sockerberoende, har otroligt dålig karaktär, kan inte låta bli. Jag är en kontroll människa (har min kalender i huvudet, ALLT finns där, oftast iaf) Pedant (men för tillfället har jag släppt allt, vet inte vad det är med mig, brukar ha var sak på sin plats, annars mår jag dåligt och blir stressad men nu, ja, jag vet inte, Svårt att säga nej. Kan ibland stressa upp mig, enligt Urban.

7. Fem saker du gillar att göra
Träna, sova, umgås med familj och vänner, vara i stallet, glädjas med min familj och vänner.

8. Fem saker du aldrig skulle köpa eller klä dig i
Hmm, annars brukar jag ju alltid säga, det där skulle jag aaaaldrig sätta på mig, men nu idetorka. Men polotröjja, är jag inte så förtjust i, päls, never in my life.

9. Fem favoritleksaker
Min telefon, dator ...

10. Fem personer jag vill se göra den här utmaningen
Carinas träningsblogg
Äta träna kämpa
Sofie Eklund shopping inredning vardag & familjeliv



söndag 22 januari 2012

Konvent med Aerostep 2012

Baksidan på låren och rumpan är inte och leka med idag, det kallas träningsvärk eller mer förtydligande T R Ä N I N G V Ä R K!

Igår hade  Aerostep co sitt årliga konvent med gästinstruktörer. Det var mycket bra ordnat med allt.
Jag hade Kettlebells som mitt första pass

Kettlebells: Hade förstått att svinga denna betongklump skulle vara vara jobbigt. Det var det ochså. Vi delades in 2 & 2 och jobbade mot varandra. Den ena jobbade med "kulan" och den andra jobbade med div andra roligheter som t ex burpees och benböj. Vi hade 6 kg på kulan och det räckte gott och väl första gången. 45 min

Schlagerspinning: Ni hör ju bara på namnet, vilken pulshöjjande och rolig träning och dessuom med schlager quiss, tävling alltså. Hade fördelen att hamna bredvid grannen, som ochså är schlagernörd! Hade fullt sjå att fundera ut vilken nästa fråga kunde vara medan jag pulsade på. Vinst blev det såklart med vårt Carola-lag. 45 min

Efter detta lunch på Sportringen och jag hann även klämma in en massage med Maja från MÅ bra i Torsåker. Nu stod föreläsning med Elin Widgren på schemat, en duktig och meriterande träningstjej.
Sedan körde hon ett E-FIT-pass.

E-FIT: Ett pass på endast 10 min. Jo, det skulle man väl fixa. Lägg på uppvärmning och genomgång av övningarna. Det 10 minuter långa passet var riktigt skitjobbigt, helt slut efter. Fyra övningar skulle göras gånger flera under dessa 10 min. B la fällkniven och burpess, i det sista fullkomligt sprutar mjölsyran. 40 min

Em fortsatte på badhuset med 30 min Aquabike och  30 min vattengympa för att på darriga ben avsluta med 30 min yoga.

Mycket rolig dag med roliga träningskompisar och välordnat från konvent tjejerna.

fredag 20 januari 2012

Premiär på laggen

Veckan har bestått av smitta hos barnen på jobbet. De hostar, bajsar löst, snorar, kräks, är prickiga och har huvudvärk, flera har ringts hem med feber och ont i halsen. Och mitt i allt står vi som mittfältare och försöker parera alla baciller så gott vi kan. Hjälp, vill inte bli sjuk! Båda kollegorna har/är sjuka så det är väl bara att vänta...Run run away!

I måndags hade jag och Gry vårt första core-pass. Pirrigt i magen, men bara passet komigång fanns inte tid att vara nervös. Kändes bra och roligt!

Sen har det varit stall och gos med underbara hästen Leon. Hopplektion och dressyrträning, hon är duktig min lilla dressyrbrutta till dotter. Snart dax att införskaffa pannband med strass till Leon :-)

Igår tog jag mig runt 3 km springandes. Tungt och jobbigt. sökkondition.se. Min tredje löptur sedan Vasastafetten i aug och denna gång kändes det ganska ok i bröstet, bara kämpa på Mallan! Fortsatte em med att träna med min mentor på http://www.aerostepcompany.com/index.html 30 min svettig combat sedan 30 min monstercore. Jisses, vilken underbar träning.
Ikväll har jag även gjort premiär på längdisarna, nja, ingen övermäktig lyckykänsla direkt. Kallt och ingen riktig motivation, men bra vallat och mannen var någorlunda snäll med peppande utrop. Endast en gång mumlade han något om passgång, undrar vad han menar med det?  Hoppas hitta mer motivation till nästa gång. Är imponerad av dig Linda som kavar runt på skidorna själv med pannlampa i mörkret. Tänkte under åkningen att det skulle jag aldrig våga, aldrig!
Imon blir det konvent och träning hela dagen lång. See you!

söndag 15 januari 2012

Ge mig flera dagar i veckan

Kvällarna denna vecka har tillbringats i stallet. Ridlektioner och hoppträningar förgyller min tillvaro nuförtiden, men jag klagar inte. Ikväll har Lilla O:et dressyrträning för Lena, det ska bli roligt att se. I fredags fick jag t om låna Leon av Ida. Rätt fördelning, jag red och hon mockade! Det blev bara en skrittur, men en annan gång ska jag nog trimma lite dressyr.

Annars har helgen gått av bara farten, det skulle verkligen behövas en extra dag på helgen. Helgen startade som sagt upp med en ridtur och sen blev det god mat hos Camilla och Tobbe. Core-träningen fortsatte i helgen och imorgon kör vi realisen på core-nybörjare. Magen vrider sig snart ut och in, men efter imorgon ska den få vila lite. Annat är det med konditionen, den är verkligen i botten, trist. Körde 10 min combat igår och var helt slut. Eftrsom ryggen är mycket bättre kan jag nog börja lägga upp lite tuffare träning nästa vecka.

Hade tänkt mig en löptur idag och var klar att ge mig iväg. Men hade 5 st tjejer här inatt och de roade sig med att titta på skräckfilm (som Ida aldrig skulle titta på annars, snacka om grupptryck). Rädslan kom väl efter så det var bara att plocka av sig pulsbandet och stanna hemma :-(. Då fick jag chansen att bedriva lite planering och administrativt arbete, för tydligen ska någon fylla 40 detta år...
Dax att hoppa i träningskläderna "cruncha" bort det onyttiga godiset...

måndag 9 januari 2012

Livet är gött

Lite segt att kliva upp imorse. Jag blir så bortskämd med att vara ledig. Det är så skönt att kunna ägna tiden till familjen, vänner, träning, häst och bara vara...

Skönt att Thailandsfolket kommit hem helskinnade ochså! Så där skitfult bruna var de ochså ;-)

Idag går tankarna till en person som jag vet grubblar mycket, men som kommer att ha en bra utgång.

lördag 7 januari 2012

Från mobben



Vilket härligt väder det bjuds på. Äntligen något som liknar vinter.

Veckans dagar har verkligen segats sig fram, trööögt! Men så kom då torsdag och jag slutade tidigt. Detta firades med ett besök på Hanssons. Fortsatte em på Aerostep med att piska på Gry eftersom jag inte skulle träna pga ryggen:-(. Hon skötte sig bra under piskan (vågade inget annat)...
Kvällen tillbringades i stallet med ridlektion för Lilla O:et och fika för mig och Camilla, mycket trevligt.

Igår var vi i Borlänge på Aqua Nova, riktigt mys eftersom jag endast höll mig i bubbelpolen och rensade fikaväskan. Vi fick även en nattgäst och kärlek i Forks fick avsluta kvällen.

Idag blir det core på schemat och jag tycker ryggen känns bättre. Får dock ta det lilla lugna och piska på våra oanvända, som Gry kallar våra "försökskaniner", säkert ett begrepp hämtat från Norge ;-) Många roliga uttal och ord hämtade från Norge vilket är så roligt och härligt att höra.

Vintriga kramar och Hoppas bara att inte Ida fryser fast på hästryggen idag.


BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

tisdag 3 januari 2012

Check, check, check!!! Aj, aj, aj!

Jul- check, Nyår- check, Börjat jobba- check...Jisses, vad tiden går fort nuförtiden. Haft en jättebra ledighet så det kändes lite trögt att gå och jobba idag, tur det är kort vecka.

Har som sagt blivit mycket stall på julledigheten. Även jag har pallrat mig upp på hästryggen 3 gånger. Igår red vi ut ett helt gäng då hästarna skulle sättas igång inför terminens start. Det regnade hela tiden och vi var totalt dyngsura när vi kom tillbaka, t om hästarna vände i hagen vid utsläppet och ville in igen.

Dett väder är ju så trist. Tittade i bloggen och för ett årsen hade jag redan hunnit kavat 6,5 mil på skidor och denna vinter har jag inte tagit ett stavtag. Måste verkligen åka in till Högbo eller nåt annat ställe där det finns spår för att kolla hur passgången, eller jag menar tekniken, ser ut sen förra året. Detta år har jag ju en ännu större utmaning att bita i vad gäller skidor eftersom vi är anmälda till Halvvasan. Tur vi har avbeställningsskydd!!!

Sen är ju inte konditionen på topp heller, har mestadels kört styrka under dec främst core. Ser fram emot en rolig termin som instruktör i core på http://www.aerostepcompany.com/. Jag och min kollega har med hjälp av vår mentor, jobbat ihop ett program som kommer bli great. Oturligt nog så har min rygg inte blivit bättre sen mitt missöde som elektriker och gick idag, efter påstötning, till läkaren. Där blev det EKG taget efter "stöten" och jag har även en inflammation i ryggen sen smällen mot soffan. SHIIIIT! Inte nu, inte sen, aldrig! Jaha, värkstillande och Voltaren och endast promenader. Hoppas att det går över fort för jag har verkligen inte tid med detta.

Ta hand om er. Hare gött från "Elektriskan", not!!!!!!