torsdag 29 mars 2012

Leon visar sin bästa sida!

En titt i förskollärarens vardag...

Vet inte om jag har förmedlat på bloggen vilket omväxlande jobb jag har. Det hinner liksom hända mycket på kort tid eller samtidigt! Tänkte dela med mig av en händelse i mitt jobb.
Barnen älskar just nu spel, i alla former. Det är ju perfekt då de får träna matte, färger, motiv, vänta på sin tur mm. Ett spel som spelas mycket är fia med knuff, det klassiska ni vet. Det kan vara ganska omtumlande att vara med om en omgång. Kan tillägga att är det något jag är stenhård i så är det spel både på jobbet och hemma, inget fusk accepteras!

En tjej (1) frågar mig efter frukost om vi kan spela Fia med knuff, såklart svarar jag, fråga om nån fler vill va med, en tjej till nappade (2).Vi var 3 när vi startade. Jag blev tilldelad färgen gul, helt ok och vi satte igång. Tjej nr 2 slog till med 6:a direkt, varpå tjej nr 1 redan då började muttra. Efter något varv hade även jag fått ut min spelare och det suckades på andra sidan bordet och pratades om att kanske man skulle göra något annat, peppning peppning!

Hon fortsatte, varpå hon fick en 6:a och då även knuffade ut tjej 2. Ingetont öga från 1, hon hade minsann fler spelare på plan. Genast satte en strataegi igång att till varje pris knuffa ut fröken, de samarbetade. Jag som faktiskt ibland kan tänka utanför tävling för att inte knuffa ut de små, ändrade även jag min strategi, hårt mot hårt!

Det muttrades, knuffades och skrattades under spelets gång och fortfarande var det frökens spelare som var måltavla. Tjej nr 3 kommer in, får jag va med? Meeeen, vi har ju kommit så långt, du får va med nästa omgång, svarade 1 &2. Pedagog som jag  är sa jag att hon och jag kunde spela ihop, hon slog tärning och jag hoppade och vise versa. Gick bra, en annan pedagog kom och pratade och jag tappade fokus på spelet för ett kort ögonblick. Nästa gång var helt plötsligt alla mina spelare bortknuffade,  och tjej nr 3 var bestört. Det ordnade till sig, för det var ju inte på allvar, även om mina  spelare kanske fick en sämre position. Kille (nr 4) kommer och vill va med, så nu slog han tärningen och 3 hoppade med mina spelare. Spelet drog ut på tiden och det hann serveras  frukt under tiden.

Så under spelets gång händer följande: Nr 1 hämtar en apelsinklyfta mella varje slag, nr 2 står på stolen och sjunger vi gratulerar...Nr 3 sitter snällt kvar medan killen hjälper till med skönsjungandet på sin stol, en ny apelsinklyfta hämtades, telefonen ringer, det kommer  fler in i spelet, tjej 2 hoppar av och tjej 3 blir sur för att mina medspelare vinner. Som sagt en alldeles vanlig dag på jobbet!

Men vilket roligt och omväxlande jobb jag har!



tisdag 27 mars 2012

Det glomorösa hästlivet!

Bara gilla läget!

måndag 26 mars 2012

Mammalycka!

Helgen

Vilken helg!
Fredag:
Slutade tidigt och hann med både det ena och det andra innan vi drog till stallet. Ida hade dressyrträning för Lena och Ida var nöjd, Leon låg och sov när vi kom så jag vet inte om han var lika nöjd, stackarn. Hem till god middag. Tre stalltjejer sov över och det var fnittrigt värre, tills jag tröttnade vid halv tolv, sen blev det tyst...!

Lördag:
Klockan ställd tiiiidigt! Började flytta åt mamsen vid 8, bubba, bära, lyfta. Vek av vid 10 för att träna Bodystep. Gick betydligt bättre än första gången även om armarna nästan slår knut på benen när det gäller kordination. Fartigt, jobbigt och svettigt, men helt klart roligt!

Hem, snabb dusch. Till stallet för att mocka, sniffa stalluft och gotta sig med kaffe i solen medan Ida red ut i skogen. Till kvällen blev det grillat som smakade underbart gott.

Söndag:
Även denna dag ställdes kl tiiiidigt! Jag ställde den på 6 eftersom jag inte hittade någon inställning på ifånen, så tänkte jag att då är ju kl 7. Nuförtiden sköter tydligen telefonen detta själv och jag var alltså uppe och rantade kl 6. Tyckte väl att Ida var otroligt trött trött när jag väckte henne 6.20.

Var iaf i stallet vid 8 och tog en tur i skogen på George tillsammans med Ida, Camilla och Filippa. Ingen björn i sikte, men våren hade verkligen kommit med stormsteg. Mycket bra start på dagen. Hem och fortsatte sedan till Valbo med mannen. Cykelskor, cykelglasögon och hjälm till mannen inhandlades. Hann även handla en tröjja som jag bytte efter 20 min, ingen tröjja för mig alltså. Urban skapligt matt. Försökte söka tröst hos JC-Jonas, men har va ledig. Kände väl på sig att jag skulle komma...

Kvällen avslutades med ett svettigt spinning-pass och sen nedvarvning med yoga!
En bra helg med andra ord.

fredag 23 mars 2012

Fredagstopp


Sommar med Hellström, Jola-så-att!

Fredag



Tycker denna kombination känns bra, lägg till sockerkaka i ugnen ochså, snacka om husmoderspoäng så här på fredan. Har för tillfället mycket energi och har lust att ta tag i saker som är mindre roliga, som städning t ex. Kan det vara vårsolens strålar som fyller på med energi.

Har hunnit med lite träning nu de senaste veckorna och börjar sakta hämta tillbaka lite kondiditon. Detta bidrar säkert till mer ork. Ny realise på Bodycombat och har hunnit provat det nya i Hofors, nämligen Body step. Fick förmånen att va med på genrepet vilket var tur för på premiären var det knökfullt så risken att bli utan bräda var nog stor. Roligt pass med kondition och styrka, sen är jag verkligen askass på kordination, får jobba så det ryker ur öronen för att få till steg och hopp hit och dit, lägger jag sen på armar är jag lost! Har sjungit mig hes på spinningpassen som innehåller så mycket bra musik, riktigt bra pulshöjjare! Givetvis har det blivit core med norska kollegan, förra veckan var även mentorn med och vi fick lite feedback, vilket är suveränt bra. Jag kanske även skulle behöva en talpedagog för att rätta till mina ibland " avanserade övningar" där kombinationen av kroppsdelar gör rörelsen mer eller mindre omöjlig att göra men som deltagarna ändå gör..Smått förvirrade!

På em står stallet på schemat och Ida har dressyrträning för Lena. Detta är 3:e dagen i rad med lektion så vi får se hur mycket ork det finns! Ha en fortsatt bra dag och jag ska nog avsluta kvällen med det röda i glaset på bilden. Kram på er



måndag 19 mars 2012

Träningsweekend

I födelsedagspresent fick jag av mannen en weekend bestående av hotell, god mat, vin och lite träning. Idag fick jag sms om att programmet var klart av den galna finska träningsnörden som ska piska mig genom helgen och gömma rödtjutet. Har funderat vilka pass det kan tänkas bli och hur schemat ser ut. Vilken glad överaskning, snacka om helspäckat schema med blandade träningsformer, jamen så skiiiitakul!

Vad sägs om Body combat, Bodyattack, Core, Box, yoga och tydligen löparträning med teknik (kanske kan jag få hjälp med min löparrädsla och lära mig andas rätt och hitta tillbaka till motivationen) är några av de pass som erbjuds. Detta ser jag verkligen framemot och jag hoppas jag kan klämma in någon skön massage eller nåt ochså. Alltså en en helskön helg med ordentlig träningsvärk, jo, jag tackar och vill gärna fylla 40 vaaaarje år!

Bakslag, var e våren???

Vart tog våren vägen? Nu när äntligen våren anlänt i form av "vårlukt" kommer bakslaget. Ärligt så är det svårt att slita sig från det våriga stallet med lukten av lera och hästskit. Varje årstid har verkligen sin lukt, men våren är ju nå speciellt. Jag är en doft människa, känner igen lukter och kan "lukta" mig till saker, låter scary, i know, men så var jag nog hund i mitt förra liv ochså. Idag avslöjjadde jag en sjuklig last jag har på jobbet vad gäller lukt, men det håller jag för mig själv med tanke på kollegornas reaktion...

Nä, nu vill jag ha sopade gator, tussilago i diket och knoppar i träden...



söndag 18 mars 2012

Nostalgi på hög nivå!


Några saker fanns det sparat hos mamsen fast hon hade rensat ur det mesta. Några gobitar fanns kvar och det är inte lätt att kasta minsann. Men jag gick in med mottot att inte spara på saker som ändå bara kommer att ligga. Vissa saker svårare att kasta än andra. Detta är några saker som fanns bland kartongerna.

När man kommer till kläder blir man ju grinfärdig hur de spökat ut sin dotter. Kolla in samemössan med en större tofs än mitt huvud, mycket stickat blev det. Är man född på 70-talet hör ju liksom orange färg till modet. "Malin" tröjjan är en bebiströjja och jag måste ju ha varit hur "inne" som helst. Dockan med den smala midjan minns jag och även nallen, den blåa filuren har jag sytt själv (näha...) och den minns jag och var stolt. Imperiet på kasset-band är ju ochså en klassiker, fast i i äldre ålder.
Nostalgi...

lördag 17 mars 2012

Mysfredag

Kompade ut en timme tidigare för att styra mot stallet där Ida skulle vara med i klubbtävling i dressyr. Ganska nervös tjej hade fått hjälp av snälla kompisar och Leon var stylad och klar.

Leon har en viss tendens att fatta fel galopp i vä varv, något som Ida inte riktigt fått till än. På framridningen fattade han helt korrekt galopp och galopperade lugnt och stabilt, inne på banan fattade han typiskt nog fel galopp, men galopperade lugn och stabilt, vilken rackare. Annars skötte de sig bra inne på banan. Mötte upp henne ute och hon såg så besviken ut...Ok, dax för peppning alltså, hennes kommentar:

-Det var ju INGEN som applåderade åt mig!!!
- Nä Ida, i dressyr brukar man inte applådera, ingen annan har fått applåder!
- Näha, men va roligt det var!

Inte lätt och vara 10 år och bli besviken när man inte har publiken med sig :-)

Alla fick rosett, vilket är stort när man är 10 år
Kvällen fortsatte med hämtmat och mys med godis i soffan, vilken härlig mysfredag.

Idag startar projekt flytt från barndomshemmet och jag ska nu bege mig till mammas lägenhet och rensa saker. Troligtvis kommer jag både få skratta och gråta över alla minnen som väntar mig.

torsdag 15 mars 2012

OPS!

Kan till mitt försvar till bilden bara tilägga att jag hade en stressig dag.

Mannen och jag firade 20 år tillsammans igår :-) Jag hade förberett med film och lite gotta till myset till kvällen. Före den sk romantiska myskvällen stressade jag hem när jag slutat 16.30 (hann hyra film och köpa godis ochså på hemvägen) slängde i mig mat på stående fot för att hinna till Idas hoppträning 17.10. Den slutade strax efter 18 då jag kastade mig i bilen till Aerostep för ett fantastiskt roligt spinning-pass 18.15, med Matilda. Som körde så sjukt bra musik igår, Darin och Loreen var några av dom, sååå kul!

Klev av passet, en banan i magen för att köra nästa pass, combat. Och inte vilket combat-pass som helst utan en ny realise. Mycket folk och fullt ös hela tiden, underbara insrtuktörer, svetten sprutade och hög puls. Efter passet, hämta Linus och hem.
Hemma hade Ida två kompisar varav den ena skulle stanna tills hennes mamma slutade 21, viss fördröjning på myset alltså. Den romantiska filmen startades vid 21.30 och jag hetsåt pistagenötter så jag storknade och ramlade i sidoläge, förberrede Urban på att jag nog inte skulle orka se hela filmen...

Jag vaknade på soffan imorse och insåg att jag inte sett filmen alls, vilket mannen minsann påpekade när jag ömt väckte honom uppe i sängen. Ops! Bevisen var många, 10 min filmtittande sedan snark...Han spelade upp en sekvens på mobilen där någon ...snarkade högt och ljudligt samtidigt som denna bild visades, jag kom alltså inte undan.

tisdag 13 mars 2012

Facinerande

I mitten av bilden ser ni Jupiter med sitt klara sken och strax under/bredvid Venus. Nu är bilden tagen med mobilen ikväll, men jag kan lova att dom lyste upp på himlen. Detta är så häftigt, så facinerande, det var 12 år sen senast detta uppenbarade sig förra gången. Jag är imponerad av det stora ovanför oss!

måndag 12 mars 2012

Mogen

Svettig och dan efter core och combat. Herrrrrrrrrrrrre gud, vilken blek och rynkig människa. Men så har man ju klivit över strecket ochså. Blivit mogen så att säga. Blir inte bättre än såhär. Men vaddå, man har ju inte roligare än man gör sig, och ikväll har jag haft moget roligt! Mogen, vilket vuxet ord, undrar om jag är vuxen nu eller?

Carina, din bild kommer en annan dag, så lätt kommer du inte undan!!!

söndag 11 mars 2012

Monkey head!

Igår startade jag min dag tidigt med en tur till häst med Ida, tyvärr är det ju isgata överallt och man är livrädd att hästarna ska göra sig illa. Dagen till ära red jag en d-ponny med driv i. Inte helt fel att bli ponnyryttare igen.

Dagen fortsatte med taxiverksamhet innan jag kunde landa på Aerostep på medlemsdag. Första passen var Brazilian dance workout med Pilar Matta som hade rytmen i kroppen minst sagt, jisses vad häftigt. Jag kände mig inte lika häftig i mina höftvickningar måste jag säga, men det var ett pass med hög puls och svår koreografi.

Nästa pass var kettlebells som Magnus Lindroth höll i. Mycket bra pass med tydliga instruktioner och nya tips och ideer och den träningen gav verkligen effekt, baksidan av låren är lite ömma idag. Han fortsatte sedan med en form av poweryoga och där imponerade han stort. Killen hade (på sin muskulösa stora överkropp...behöver inte säga mer) en otrolig koll, han vred, skruvade, lyfte kroppen på det mest otänkbara sätt. Coolt!

Han fokuserade stort på andningen, in-och-ut andningen, hur man lär sig fokusera på andningen. Tänkvärt är att männsiskan tar sitt första andetag genom in-andning och det sista sker genom ut-andning. Han förklarade hur han kämpat med yogan och sig själv från början och hur han hade ett "monkeyhead", apor som hoppar från träd till träd, alltså svårt att släppa livspusslet medan han tränade yoga. Där kände jag igen mig helt, men att det blivit bättre. FOKUSERA, heter det visst!

Dagen har bestått av dressyrträning för Ida och lite träning för mamman. Imon, ny vecka med nya tag och den startar vi väl med core-träning, visst då?

fredag 9 mars 2012

Klepto-Mallan

Ikväll har det varit spa med käraste kollegorna, vi tackade av en kollega som tyvärr slutat hos oss. Mysfredag på spa med andra ord, så skönt. Det tränades både skrattyoga, vattengympa och core...

Alltid eller flertalet gånger har det hänt att jag bara måste få med mig en penna från vissa ställen, typ Ikea, någon mässa eller om det står pennor att låna, lite spännande liksom. Som typ när jag och kompisen var på mässa, hon kom ut med flertalet reklamblad och jag hade en insidertävling om hur många pennor jag lyckats få med mig ut. Lite sjukligt, i know... det bara är så, en souvenir eller vad man ska säga. Denna gång hittade jag ingen penna nånstans, men hittade denna!!! Tror ni jag kom ut obemärkt?????

torsdag 8 mars 2012

Hårig bak

Två minst sagt hektiska dagar på jobbet. Idag har vi haft det årliga Tigerrännet, men fick detta år ta ett springlopp istället för skidor eftersom det endast var hård is på planen. Humöret på barnen var iaf på topp och de sprang flera varv med gott mod. Sen kom ju tigern och hälsade på också, roligt tycker en del, mindre kul tycker andra. Men i det stora hela så verkade det vara en snäll tiger som kom på besök detta år :-)

Har även hunnit med lite träning denna vecka. Har t om haft träningsvärk sen mitt eget core-pass i måndags, hoppas deltagarna också har det ;-) i tisdags kämpade jag på med kordinationen på stepup-passet med Carina. Tänk att det ska vara så svårt att få armar och ben sams, gick dock bättre denna vecka, men jag får nog jobba på med det ett tag. Nu kommer ju även Bodystep att finnas på Aerostep och har hört att det är väldigt jobbigt, ska iaf bli spännande att prova. Igår körde vi piraten på combat och det är ju alltid lika roligt, ska bli roligt med en ny realise nästa vecka.

Men den hårigaste träningen fick jag idag. Tjatade till mig att rida Leon eftersom Ida hade lektion. Tog en baracka tur. Jisses, hade halkiga byxor och jag kom på mig själv att krampaktigt spänna mig för att hålla mig kvar. Kanske inte låter jobbigt, men det var det verkligen. Ville ju inte ramla av och få gå tillbaka. Undrar hur insidan på benen känns imon. Hårig bak fick jag iaf.

Imon freeeedag, då väntar spa med arbetskollegorna. Härligt! Lördag mellofinaaaal!

tisdag 6 mars 2012

Sötaste step-up-erskan

måndag 5 mars 2012

Schlager-Malin

Vilken kanondag igår, solen sken från klarblå himmel. Åkte till stallet före lunch för fix med Leon innan Idas dressyrträning för Lena. Ett konstaterande är att rida för mamma och rida för tränare är STOR skillnad. På lörd hade jag lektion med dotter och lyhördheten var väl inte på topp sen kan man lätt sakta av när det blir för jobbigt. Men rider man för tränare ger man järnet och biter ihop, även fast hon sa efteråt att helst hade jag velat skritta mot slutet för jag var så trött... Stor häst och liten och späd dotter gör att hon minsann får jobba, jobba, jobba. Något som i längden ger resultat som med all träning!

Stall och frisk luft gör Mallan trött och jag somnade på soffan vid 17, en liten lur var det tänkt. Som tyvärr blev längre än jag tänkt och "sov över" träningen. Sur som en ättika var jag, vilket skit! Som tur var lättade en söt tjej upp mitt humör när hon levererade ett paket. Ett paket från Aerostep med detta i paketet...
...

...ett schlager-kit! Boa, lösögonfransar, mick mm. Vilken schlager pingla jag blir! Namnet schlagerMalin kommer från ett av mina barn på avselningen för några årsen och det hänger fortfarande med. TACK så mycket, ska göra mitt bästa för att inta rollen som schlager drottning.


Nu blir det sova efter ett core-pass. Kram alla!

lördag 3 mars 2012

Halkigt

Helgen startade igår med att jag slutade tidigt och passade då på att ta en ridtur med Ida. Väglaget är enbart is, så det gick enbart att skritta. Stackars Leon fick trippa på tå och även fast George hade skor och brodd runt om så gick han ner på knä. Livsfarligt, då hästarna lätt kan åka på en sträckning när de halkar omkring. Hann även kolla på lite hoppträning och Ingelas tös var med, det hade hänt mycket sen sist jag såg henne och hon fullkomligt flög över alla hinder. Ingela satt tryggt på läktaren och hade en annan som red, gjorde hon helt rätt i, tycker jag.

Hann även med ett combat/core-pass med grannen. Jisses, vad trött jag var i kroppen mot slutet, Armarna darrade, magen skrek och benen hade samlat på sig rejält med mjölksyra. Precis som det ska va! Hem och huset fullt med 10-åringar och ton-åringar. Taccopaj och soffan där man somnade skönt efter godis.

Idag har stallet hägrat, ett dressyrpass med Ida och Leon har blivit av med lite man. Soligt och underbart väder. Ja, det verkar som att våren är på väg med stormsteg.

torsdag 1 mars 2012

Saknad


Igår var vi ner till Catrin för att prova kavaj och ridbyxor till Ida. Första gången vi åkte ner sen Carmen försvann. På vägen ner kommer både jag och Ida på oss själva att vi glömt morötter till Carmen. Hon var verkligen saknad när vi kom ner. Hon fattades verkligen den lilla rymlingen.

VÅR!

Idag var det verkligen vår när man promenerade. Små bäckar efter vägarna av smältsnö och fåglarna överröstade varandra. Vår!