torsdag 31 maj 2012

Dumma cykel

BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

onsdag 30 maj 2012

Vad?

Har idag varit på flera restauranger, dessa läckeheter
serverades på en av dom.

På lördag är det dax för Siljan runt. Tyvärr känns allt bara jobbigt och tveksamt. Cyklingen känns sådär, motivationen sådär, planeringen: out of buisness. Vet inte vad det är med mig, men jag glömmer, tappar bort saker, letar efter ork och motivation.

Försöker få ihop logistiken till lördag vilket säkert inte är så svårt som det verkar. Kanske är det jag som gör det svårt, men det känns som jag inte har kontroll riktigt, jobbigt!

Har iaf städat ur vagnen nu ikväll, ett steg närmare. Hoppas jag hittar motivation om inte annat kan det ju vara skönt att komma bort över helgen. Men först ska allt packas, maten ska lagas, jag ska jobba, hinna med ditt och datt. Hmm, är det verkligen skönt att komma bort? Kanske lika bra att stanna hemma eftersom verkar är så jobbigt...

Sen oroar jag ihjäl mig över Leon, hur ska det bli? Ledsen dotter, ledsen jag...

tisdag 29 maj 2012

Gomule!

Gomule! BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

söndag 27 maj 2012

Snabba veckan

Lördag 19/5
Resa till Gran Bergia med Kaskela Airways. Tryggt och bra bolag som bjöd på storslagen vistelse.
Pinglorna i natten. Förbereder sig för promenad
hem i varg och björnskogen.

Hade Stig-Helmer som granne i bussen. Han testade
naturligtvis juicen....

Söndag:
Kändes konstigt i kroppen av någon anledning. Dagen vigdes åt soffan och Leon.

Måndag:
Atg-kliniken med Leon och Majken. Jobbigt besök som tyvärr inte lyfte några förhoppningar. Men vi håller ALLA tummar för vår prins. Core på kvällen.

Tisdag:
Drog på en cykeltur efter jobbet. Ensamcykling är jobbigt för Mallan då hon hamnar på ensliga vägar.

Onsdag:
Terrängritt för Ida och...för mamman med! Helt otroligt vilken energikick. Så häftigt att susa fram i galopp över ängarna och hoppa hinder hit och dit. Så häftigt! Meeeeeraaaaaa!!!!
Ida och Windy på terrängen.
Torsdag:
Hade vigt em till frissan och Valbo. Det visade sig att frissan hade väntat mig för 2 veckor sedan...Hade turen att få en tid innan sommaren ändå. Hann hem och se Ida på sista hindret på terrängen även denna dag. Pyssel med Leon <3

Fredag:
Slutade tidigt och hann med handling, plantering, rengöring av utemöbler, stallet. Försökte få in en envis Leon som lekte jaga med mig. Han ville inte in. Fick stanna ute då...Promenad med Lilla O:et.

Lördag:
Träningsdag med Team Hofors. Började med löpning i terräng efter snitslad bana. Verkligen terränglöpning. Inga björnar, vargar eller galningar och löpningen kändes ganska ok. Lunch, sedan moantaincykling, debut för mig. Från Wij mot malmjärn där dryck och energi delades ut. Sedan vidare upp på Klocksbergs snirkliga stigar, roligt och jag höll mig på cykeln hela tiden. Alltså behövdes ingen grundkurs på gräsmattan...Fortsatte sedan på vägar mot Torsåker och stannade vid Torsåkers idrottshall där vi vann en match volleyboll. Jiiiihooooo!

Dock ramlade jag utanför idrottshallen efter chokladinköp, stannade för fort och hann inte klicka ur utan ramlade rätt på asfalten. Skrek på hjälp och fick det av både Magnus och Micke, idag har man en blå och öm vad.

Cyklade tillbaka till Wij efter match, dusch och bastu. Grill och god dryck. Tack Micke och Magnus för väl utvalda sträckor som gav mersmak. Tack Mari för lån av cykel. Suverän dag med andra ord med kanon väder.

Lite pirr i magen för färden på
mouataincykel.



fredag 18 maj 2012

Imon lyfter vi...Säkert bolag eller?????????

Kvällen har tillbringats i Valbo tillsammans med Ida och Kicki. Kändes aningen bakvänt att leta charterkläder, för det var vad vi gjorde. Hittade tillslut vad vi tror att vi letade efter. Kicki ville naturligtvis även slå en kik på JC-Jonas när vi ändå var där. Ida tyckte vi var aningen pinsamma när vi stod och smög bakom hyllorna för att spana in honom och talade högt och tydligt om att hon minsann skulle skvallra för pappa om den skäggiga mannen...

Snabb middag i lekparken med grannar, några på rutchkanan, några på studsmattan och några i sandlådan! Kanske låter obegripligt, men det är sånt vi grannar sysslar med på fredagkvällarna...

Sedan en tur till bästa Leon för mys med gomule. Han blev glad att det fjäskades med äpple på kvällskvisten.

Imon väntar stalltjänst sedan är det dax för förfest på terminalen innan avfärd. Jag måste iaf inta div lugnande medel om jag ska klara av min flygrädsla, inget känt bolag man flyger med heller så nerverna är ju mer på utsidan om jag säger så. Måste komma ihåg flygbiljett, pass och zinkpasta ifall man bränner näsan. See you!!!!
Någon som känner till detta bolag och har flygit med detta förut????????

torsdag 17 maj 2012

Ida och Junior hoppar bana på morotsdagen.



Idag var det morotsdag för alla skötare. Hopptävling ordnades och Ida var med på Junior eftersom Leon tyvärr är halt. Det gick bra för henne och de andra tjejerna.

Vi kanske oroar oss i onödan, men en halt häst är så oroväckande. Vi hoppas verkligen veterinären har något positivt att säga på måndag och att det hela löser sig. Hoppas, Hoppas, HOPPAS!!! BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

onsdag 16 maj 2012

Mallan testar

Mamman testar

Chokladen: Neeeeeej, iiiinte lakrits och choklad tillsammans med Marabous underbara smak, 2/10
Vinet: Umbala, yeeeees, ooootroligt gott! 9/10

BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

tisdag 15 maj 2012

Mallan testar

Mallan testar BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop
Chokladen: Nja, original ska va original, men helt ok, lite söt bara.5/10 Marabou Loka: En varm sommardag med is , läskande och gott, annars även den lite söt i smaken. 6/10

måndag 14 maj 2012

Svettigt värre

...var det idag efter spinning och core, men jag hade iaf knäna bakom tårna och armbågarna under axlarna!

torsdag 10 maj 2012

I´m on fire-eller nåt

Igår började dagen med cirkelträning med några morgontrötta brudar. Lite segt, men kroppen väcktes ganska snart och bara på´t. Styrke/konditions stationer och avslutade med lite spinning. Bra morgon, dock lite stressigt! Till jobbet med Gainomax i handen.

Efter jobbet hade Ida hopplektion, först på banan där hon flög av och slog i sidan, men upp igen och ut på terrängen. 2 hinder i fullt fart. Duktiga är dom tjejerna.
Ida & Windy över Ovakohindret
Hem för att få i oss lite mat sen upp igen och då var det min tur. Denna gång hade jag mer fjärilar i magen, kanske berodde på lite andra hoppövningar. Jag har alltid tyckt det varit läskigt att galoppera in över bom och sedan även bommar efter hindret innan nästa hinder. Hjälp för både ryttare och häst, fine, men tänk om bommarna får rull... Hursomhelst över kom vi och jag är mäkta stolt att jag hoppar och faktiskt lite höjd på hindren ochså. Men det var hur jobbigt som helst, låren skakiga sen morgonträningen och jag höll fullständigt på gå upp i kok. Det är himla jobbigt att rida!!!

Idag håller jag tummar och tår för kär vän och du ska se att det ordnas till det bästa. Stor styrkekram!

söndag 6 maj 2012

Träningsvärk.nu

Igår em drog ett glatt gäng från Aerostep iväg mot Falun för träning, planering och hotellnatt.

Träningen bestod av crossfit där vi jobbbade i 8 olika stationer med olika rep. Trodde hjärtat skulle hoppa ur kroppen mot slutet och pulsen sköt i höjden. Men som alltid, skönt efteråt.
Nästa pass var Free power. Ny upplevelse och nya övningar. Lite skum musik och man rörde sig lite som en indian runt elden. Men roligt med nytt på träningsfronten för min del. Må Bättre förklarar passet såhär.
Free Power
En enkel body & mind klass som passar alla. Träningen övar medveten närvaro och ska ge ny mental energi. 3 olika delar: Första delen är Flöde, vi lär oss ta kontakt med andningen och vår egen rytm. Andra delen är Kraft, en blandning av skarp kampsport och frisläppt afro gör att vi vågar uttrycka styrka samtidigt att släppa taget. Tredje och sista delen är Stillhet, där arbetar vi med långsamma meditativa övningar och lär oss vila och lyssna inåt.

Själv gillar jag den frisläppta afron där man släppte alla hämningar och gav kroppen en chock av afropower!!!
Burpees, kan ge kräkeffekt.
Idag har jag varit i stallet och kollat upp ponnyn som tyvärr var halt igår och inte riktigt ren (alltså inte skitig, utan inte helt ohalt = hästfolks språk) idag heller. Håller tummar och tår att det går över. Lilla skrutten.

Nu ska jag sova för det blev inte mycket sömn inatt inte, det berodde dock inte på alkoholintag utan det typiska för mig på senaste tiden när det gäller hotell, omöjligt att sova. Core-kollegan sussade så sött så, så sött och tyst att jag ett tag var tvungen att kolla om hon andades...jodå, hon andades och sov. MEN INTE JAG!

torsdag 3 maj 2012

Nykter-check!

Fångad av polis ikväll, 2 gånger. Kändes skönt att deklarera att man var laglydig minsann.

Kvällen har tillbringats i stallet då Ida hade hopplektion. Hade mina förhoppningar att hinna med polarn på Bs/Core, men fick avboka då tiden i stallet gärna rinner iväg.

Vad sysslar man med i stallet då? Jo, på söndag är det fältavlan och terrängbanan ska fixas, detta hade förberetts med traktor på åkern. Tyvärr fastande traktorn och en traktor är tung så spåren skulle täckas igen. Har i 2 tim öst grus med spade i skottkärran, dragit den över gräsåkern, som var sumpig och tung att köra på för att tippa ur kratta ut grus, tillbaka! Alternativ träning!

Imon slutar jag tidigt och det verkar som jag lyckas övertala dottern att få låna ponnyn. Hoppas hon inte ångrar sig och hoppas vi slipper snö!!!!

Ida & Kasmir

onsdag 2 maj 2012

Han är smidig, lätt och snabb som en vessla.

Han är även high over the floor...
Bild hämtad från fb "Orken"

Redo för fight!

Redo för fight! BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

tisdag 1 maj 2012

Tromb på ridskolan

Gårdagskvällen tillbringades med våra kära grannar med grill och eld i lekparken. Några av oss fick leka brandmänn då Nilssons lilla gran höll på att fnutta eld, läskigt. Underskatta aldrig en klotgrill med gamla briketter i.

Vilken härlig sol dagen idag bjöd på! Sol och värme och en underbar dag i stallet. Ida hade dressyrträning och det var talang inventering för juniorer. Mycket fina hästar att titta på, duktiga ekipage.

Fick även vara med om ett naturfenomen, en tromb gick rakt över ridbanan. Verkligen häftigt när det gäller på den "lilla" nivån. Den hann skrämma upp 2 hästar och en keps på Siri cirkulerade upp i luften innan tromben cirkulerade vidare över ridbanan. Den snurrade upp massor med grus och papper. Kan ju tänka mig vilken kraft de större har.
Siri var en stolt liten ryttarinna idag.
Duktig och modig tjej.
Em bjöd även på en tur på racern med mannen, Idag var det tungt, orken följde nog med tromben tror jag. Satt idag fast med clips för första gången, lite läskigt, men ingen vurpa. Tar väl några vändor att vänja sig, men vilken skillnad!