fredag 30 november 2012

torsdag 29 november 2012

Min STOOORA kompis

Katten envisas med att leka "supercat" i Dips hö. En farlig och utmanande lek. Men med dom bedjande ögonen så kan ju inte hästen mer än gilla läget!

Vab

Vi kör på nostalgitidning idag. Så här tycker Ida om denna dag!

tisdag 27 november 2012

Skogrået på Latrin!

I tid innan snön...hade jag tänkt gå ut i skogen och plocka mossa till advent...Idag kom snön och nu ikväll var jag i one piece ute i mörka skogen med ficklampa och plockade den förbenade mossan! Alltid ute i god tid, joråsatt!

Tidigare var jag till frissan och hann med ett besök på Ikea. Det går ju åt lite ljus i denna mörka månad.

Hem och till stallet en sväng där mannen agerade "cafeteria tant" han kunde lika gärna stå resten av kvällen så då tog jag chansen att åka och träna. Spinning och kettlebells med bästa Kicki stod på schemat och det var tuffa pass idag. Snart sängen, men först lite Vänner!  

Oj, vad laddad man kan vara då!
 
Spinningglad instruktör
Skogrået på Latrin

Hon ser mycket vacker ut framtill och är ofta vackert klädd.
Men hennes baksida är inte lika vacker... I Götaland och södra Svealand
har hon en ihålig rygg som mest liknar en rutten trädstam. Längre norrut
har hon svans, oftast kosvans eller hästsvans, men även rävsvans har det
berättats. Men hennes skönhet är i många fall falsk. Exempelvis har man
lyckats observera att vissa skogsrår her en näsa så lång att hon kan använda
den som arbetskrok och att nävarna är så enormat långa och krokiga
att hon brukar dem som räfsor eller krattor.

Vilken oreda katten Findus!

Tänk vad en liten busig katt kan ställa till med under natten!!!

måndag 26 november 2012

Både ja och nej, kanske, jodå, nja...


Skulle jag vilja befinna mig på denna bild? Jo, jag skulle vilja vara där på Bora bora och bara njuta, sola, bada & dricka drinkar. Kruxet är bara hur tar man sig dit? Undrar om man kan lifta med Peter Pan eller nåt för att flyga känns inte så lockande med min flygrädsla. Fast nog är det en bra lockande bild i denna gråa och trista november månad!!!

Men man får göra det bästa för att liva upp det gråa, varför inte förgylla tillvaron med lite core ikväll på Aerostep, jag lovar det blir lika svettig som om du låg och gassade i solen på bilden :-)

lördag 24 november 2012

fredag 23 november 2012

Träningsvärk-deluxe-redan!

Mina ögon dom glittrar
min mun den ler
men TRÄNINGSVÄRKEN i axlar
är det ingen som ser...

Är redan efter morgonens stenhårda crossfit-pass helt väck i axlarna. Var ska detta sluta? Kommer inte kunna röra mina armar imorgon. Vilket är lite synd (iaf för mannen) eftersom vi har stalltjänst imon med uppställning kl 07 hos hungriga hästar. Vet inte hur det ska gå om jag inte ens kan peka med handen! Tur jag har en barsk röst att ryta med!

Ikväll ska vi fira mamsen på hennes födelsedag och jag tror jag hittat den perfekta presenten. På jobbet har 2- åringarna redan lärt sig kalla mig
M-aaa-lin Jöback, undrar hur det kommer sig!!!

Trevlig fredag alla!


Aj, aj, aj, aj, aaaaaj!

torsdag 22 november 2012

Vab

Framåt em började Ida piggna på sig och detta blev resultatet. Mums!
Cupcakes med dumle!

onsdag 21 november 2012

Bästa mormor

Gahhh, varför finns inte fler timmar på dygnet? Denna vecka har hittills gått på 200%!

Jobbet, måste ju hinnas med även om man gärna skulle behöva sluta tidigt på dagarna denna vecka...

Hästen ska täckas varje morgon, denna vecka...

Väckning av barn (seeeegt) varje dag, denna vecka...fast har nog inte piggare barn nästa vecka heller!!!

Skjutsa hit och dit, denna vecka...

Och detta och lite till bara för att mannen är borta på kurs, denna vecka. Tackar bästa mormor för att hon ställer upp helhjärtat, varje vecka!

Beundrar verkligen alla ensamstående som pusslar med detta utan att huvudet spricker itu av stress och huvudvärk och detta varje vecka...

Men mitt i allt detta har jag lyckats fått till lite träning, myseldat, och sovit! Ikväll har jag även en kväll med film och kladdkaka med glass att vänta med barnen :-)

Ska bara fixa klart i stallet och titta på Idas lektion, sen så!...och sluta klaga lite också, nästa vecka!

måndag 19 november 2012

5 veckor kvar...

söndag 18 november 2012

Snabba helg

Jisses vad man kan fylla en helg snabbt. Varför finns det inte Söndags-dag eller "för Fredag"= LEDIG!

Hursomhelst denna helg har fyllts med många timmar stall. Ridning, skospromenad med häst och hund, kvällsfix med lindning av häst, tidiga mornar med avlindning och påtäckning (!!!) dressyrträning, köra sand, tippa sand, kratta sand...

Nu har Aska (hunden) flyttat hem och det blev tomt i huset, inga bedjande ögon, förutom mina som jag hoppas har samma effekt som hundens då jag hoppas att en Marabou är på ingång...:-)

lördag 17 november 2012

Aska flyttar in

Igår flyttade Aska in då hennes matte & husse är på trevligheter över helgen. En riktig mysvovve är hon.

Hon fick igår göra debut som stallvovve, första gången i stallet. Lite läskigt var det med dessa stora djur som frusta och lät. Men lydig som hon är så följde hon glatt med. Roligaste var nog att busa i ridhuset. Idag blir det prommis i skogen med Ida och Dip.

torsdag 15 november 2012

Breaking down- part 2

Kanske höjde medelåldern lite, men bara lite ikväll i salongen.

Helt klart bra film, jag älskar sådana slut som denna film gav.

Nu fick man äntligen se lite humör hos den annars så tillbakadragna och i mitt tycke, gråa tjejen. Tänk att hon skulle behöva bli blodsugare för det, hon hade lätt kunnat fått en kurs i humör svängningar hos mig och även hennes mystiska snygga man hade kunnat få en kurs fast då i annat sammanhang...Dock har han nu bevisat att han har resurser minsann...!

Dax att sova. Godnatt Edward...jag menar Urban. ( Fast han är ju lite av en vampyr min man ochså, detta har han ju bevisat nattetid...)

Pannkakstårta

Idag på jobbet gjorde barnen pannkakstårtor till katten Findus stora glädje. Vilka duktiga barn och vad goda dom blev, mums, sa katten med grädde på nosen!

onsdag 14 november 2012

Fruktansvärt orättvist!

...tycker dottern om att överklagan om lägre åldersgräns inte gick igenom på Breaking down- part 2.

Detta betyder att imorgon har 3 vampyrstinna mammor en kväll på biografen för sig själva. Dax att se om den tillbakadragna flickan klarar livet som vampyr!!! Detta ser jag framemot och har lovat dottern att inte vara alltför överväldigad!!!

Laddar för detta genom att läsa Hästfokus och värma mig framför brasan. Jobb imon!

Blääää!

3:e dagen i soffan :-(

Fick en felgood påse av vän igår, tack! Det hjälper en trött, glåmig, omotiverad kropp att må så mycket bättre. Kram till dig <3

söndag 11 november 2012

Söndag kväll, laddar för ny vecka

Fartfylld helg till ända. Har fisit hela dan efter mexikan middag igår, så himla gott, fortfarande mätt, känns så härligt att träffa vänner som gör en glad i hjärtat. Tack tack tack!

Nu hemkommen från stallet där Frida hoppat Dip, duktig tjej! Ätit mat med familjen och Billy och nu kryper vi upp i soffan med en film, får se hur länge man håller dig vaken...

Lite dödskallegäng kanske håller mig vaken! Kanon rulle!

Fars dag

Har täckat, mockat,och maten är fylld. Varit upp och tänt ett ljus till pappa på hans plats, samt handlat.

Nu dax att väcka familjen för mysfrukost och fira fars dag.

torsdag 8 november 2012

Stjärnklar kväll

Just hemkommen från en sen löptur i en kall och stjärnklar kväll. Denna vecka har jag hunnit med lite träning och det har känts bra.

Ikväll har även Urban och jag promenerat med Dip eftersom Ida hade roligt med kompisar. Pyssel och fix i stallet som tar sin lilla tid, men rolig tid och det är så roligt att höra Urban diskutera med Dip! Undrar vilka svar han får?

Idag hade vi spökfest på jobbet och det fungerade riktigt bra förutom att jag fick en mugg kastad i ögat som gjorde aningen ont. Bjuder på en bild på häxan som hälsade på idag.

Trevlig helg som väntar och startar med gofika med fin vän, personalfest och middag med vänner :-), avslutar med farsdag. Och appropå gofika, dax att ta ut pollykakan till jobbarkompisarna imon.

Kram och godnatt

tisdag 6 november 2012

lördag 3 november 2012

Tidig start denna lördag

Denna lördag är fylld till varje minut.

Började dagen med klockan på ringning för att upp och täcka Dip. Härlig känsla att kliva in i stallet tidigt och höra alla tuggande hästar.

Mannen och jag hade bestämt att vi skulle ta en löptur tillsammans idag. Men när jag kom hem från stallet (07.50) och både mannen och dottern (sonen på lan) snusa och sov bestämde mig för att ta en löptur själv innan frukost.

Brukar inte springa före frukost då det känns bättre när man fått i sig lite energi. Pigga ben och bröst till en början, sprang lugnt eftersom det var över en månad sen jag sprang sist. Kände mot slutet av bröstet och fick dra ner tempot.

Hem och in och hämta två trötta lanande tonåringar från Sandviken. De behövde hem och sova för att orka en natt till.

Sen drog jag och dotter upp till stallet och ut i skogen. Jag på promenad och Ida red.

Nu fix och trix innan kvällen då det blir mat och bastu med goa vänner

Ha en bra allahelgona dag och tänd ljus för dom som ej längre finns hos oss.

fredag 2 november 2012

Här och nu, ta vara på det!

Har ikväll varit på kyrkogården och tänt ljus. Det var som att kliva in i en annan stad när man klev in på kyrkogården. Alla ljus som var tända ingav ett lugn och samtidigt en sorg.

Så många ljus tända för människor som är saknad, som har betytt så mycket och gett så många fina minnen.

Många som fick lämna oss alldeles för tidigt med den ständiga frågan varför! Man kan hoppas att våra nära kan känna sig trygga där de är nu och att vi som är kvar tar vara på livet och vad det har att ge HÄR OCH NU!

Ta hand om varandra, var rädda om varandra och tänk på att fånga dagen!

Kram

torsdag 1 november 2012

Fina häst!