tisdag 26 februari 2013

Godnatt

Hästen sover förmodligen, katten nattad och nu ska även hund, barn och jag sova.

Nämen



söndag 24 februari 2013

Tävlingsdag


Uppe tidigt och först på plats i ett mörkt stall. Ida och Dips första tävling borta och  de startade en klass.

Dip vägrade ut sig i första omgången, men sedan tog dom sig igenom banan och en nöjd Ida.

Själv återupplever jag mina tävlingsnerver sen min tid på tävlingsbanan. Så roligt med tävling. Jag är relativt lugn om man jämför med mannen som inte är riktigt kontaktbar vilken tävling det än gäller, spelar tydligen ingen roll om det är han själv eller dotter som tävlar. Mer träning mentalt för honom vad gäller tävlingssammanhang med andra ord.

Nu ser vi framemot fler tävlingar i vår!


torsdag 21 februari 2013

Me & Ipren

Det var en j***a tråkig huvudvärk. Jag och Ipren jobbar hårt emot. Tydligen finns det förkylning med "bara" huvudvärk i all denna djungel av influensor.

Sonen hann vara i skolan 1 dag innan febern kom igen. Även dotter och man är rassliga och till råga på allt verkar jag fått en släng av uvi. Livet leker inte just nu :-( De antal timmar sömn jag fått som bonus denna vecka borde ju räcka att kurera flera veckor framöver. Hoppas man klarar sig utan att febern ska hälsa på också.

Ikväll försökte dottern och jag skrämma iväg (eller välkomna nya) bakterierna med en bastu, men blev inte så mycket bättre av det. Visst är det gnälligt? Håller med, Godnatt!

Det enda braiga med att vara sjuk. Skid VM!

Soffläge för min del. En Mmmm M....skulle sitta fint, men NEJ!
 
 
De åker 1,5 km, de snittar HÖG hastighet, 3,20 på kuperad bana. Stina Nilsson, Charlotte Kalla och Ida Ingemarsdotter vidare till semi. Yiiiihoooooo!

onsdag 20 februari 2013

Nattätande och begär

Somnade 20.30 igår och sov fram till 03, huvudvärk, lika bra att gå upp!

Kanske ett par bullar och mjölk skulle sitta fint, så fick det bli. Bullarna satt som smäck, och jag somnade som ett barn efter nån timme.

Undrar om jag hade somnat om utan att ätit bullarna? Troligtvis a big YES på den frågan. Det är bara min, för tillfället, dåliga karaktär som ställer till det. Visste att det inte fanns annat än bullar i frysen som kunde locka. Varför bemödar man sig då mitt i natten att tina bullar i mikron när man hellre kunnat ligga kvar i sängen?

Skyller denna gång på huvudvärken (precis som om bullar skulle ha samma effekt som Ipren typ) bättre att gå ner än att ligga kvar och grubbla.

Men egentligen har det inte med huvudvärk att göra utan en viss besatthet att bara måste ha. De senaste veckorna har mitt "måste ha" begär verkligen tagit över. Chokladkakor är en annan last, sent på kvällen smygstartas bilen (så inte barnen hör, vilket de iaf gör) och en tur till Arne för att sen få avnjuta några minuter med choklad i soffan, det tar inte längre tid än så, sen då? Bara illamående.

Nä, NU ska det bli andra bullar, jag menar choklad, eller vad jag menar är att avbryta begäret!

Idag ska jag plocka ihop halvtimmes programmet i core som jag ska köra imon sen har vi stalltjänst ikväll, imon ska jag jobba, trist att vara hemma. Blääää! Men ska nog passa på att sova en stund nu...

tisdag 19 februari 2013

Mitt huvud & jag

...är inte överens!!!

Jag vill vara alert, pigg, på...
Inte av!!!

Det konstiga är, att jag tror när huvudvärken kommer att nu tar den med sig sin kompis febern också, men den envisas med att jobba solo. Hursomhelst, tröööökit.

Sonen och jag hemma!

Missa inte! Årets konvent på Aerostep company

 
Mer info här:Aerostep company

söndag 17 februari 2013

Helgen

Startade fredagsmyset med att köra core-boll puls med mannen. Det slutade med att han nästintill ramlade av bollen för att magen skrek, härlig känsla, iaf för mig, hehe!

Härligt soffmys blev det på lö fm med vinterstudion. På em gav vi oss iväg på vinterlöpning i skogen med vår lånehund Aska. Inte direkt lättsamt att springa i mjuka skoterspår, jisses vad jobbigt.

Em fortsatte med tjejkväll och bastu. Sedan fylldes mitt lilla kök av matlagande tjejer och vi avnjöt sedan god mat till mello. Skön och avkopplande kväll, skönt att bara vara. Tack för det!

Idag är det min födelsedag. Planen var lunch för släkten, men fick ställa in firande då sonen är sjuk, vill ju inte smitta ner dom med elaka baciller. Själv har jag inte heller varit i form idag, huvudvärk som attan, fick bli soffan efter stallet och prommis med Aska. Fick gummiband av familjen så nu ska det töjjas, sträckas och jobbas och det ska jag göra i mina snygga träningstights, även de present, jihaa! Ska även hitta välbefinnande med min yoga bok som jag fick av fin vän.

Till kvällen blev jag överaskad av stallbrudarna som kom med pizza och sen blev det ponnyakuten. Gulliga dom.

Nu har jag promenerat hem med Aska som "flyttade" hem och nu ska jag  lägga lockarna på kudden och hoppas huvudvärken gett sig till imon.

Presenter från familjen.

Present från fin vän

onsdag 13 februari 2013

Med Kärlek!


söndag 10 februari 2013

B-fit eller paj???



fredag 8 februari 2013

Målinriktning!

Alla har vi olika mål här i livet. Även små delmål kan bli stora, det minsta målet kanske t om blir det största.

Det beror helt var målet är, kanske väldigt nära, med lite ansträngning, jättenära. Eller långt bort med hård ansträngning och svår klättring som startar om och om igen.

Vad vi än har för mål så måste vi hela tiden ge oss själva en klapp på axeln emellanåt.

Vid tävling gäller det bara att ha den rätta inställningen, precis som Häxan Surtant :-) eller nåt!

torsdag 7 februari 2013

Inte lätt att bli ensam pedagog kvar med barnen...



CXWORX

CXWORX™ - ett nytt koncept från Les Mills!

Ett funktionellt och effektivt coreprogram som stärker mage, rygg och säte/höft. Vi jobbar med motstånd i form av gummiband vilket gör det möjligt att anpassa belastningen och samtidigt utmana kroppen maximalt.

Så lyder beskrivningen av passet jag var på i tisdags. Mycket bra pass, men svåra tekniska övningar som var svåra att hålla. Pratade med insrukören efteråt och hon sa att det inte var många som hade blivit godkända på utbildningen för detta passset.

Core låter väl inte så jobbigt, några situps upp & ner än sen då. Tro mig, det är mer än så och så effektiv träning. Det enda negativa med förkoreogrferade pass är väl muskiken. Jag vill ha musik man blir peppad till och som gör att man "dras" med och gärna kämpar lite extra. Detta är bra då man sätter ihop ett eget pass. Just detta pass CXWORX finns med konventet som Aerostep anordnar den 6/4 på orten.

Provade även att gymma lite eftersom vi inte fick plats på spinningen, men får verkligen ingen "Yes" känsla av att vara på gymmet, provade även för några årsen och köpte en kort, men måste nog kanske ge det fler gånger. Trivs så bra med gruppträningen på Aerostep, men det kan ju va bra att få varierad träning med hjälp av redskap. Trodde allvarligt jag inte skulle kunna gå pga träningsvärk sen tisdagen, men känner endast av ryggen lite. Därför kör jag på med lite träning idag med, satsar på combat och core till kvällen.

Men först...stänga på jobbet. Usch, inte min grej, men idag har mannen lovat att komma upp och göra mig sällskap med att släcka och låsa. Mörkrädd, jag, inte alls!!!


söndag 3 februari 2013

Härliga soliga vinterdag

Kan inte klaga. Vilken fin dag idag. Begav oss till Edsken där de har ett underbart skridskor/promenad stråk på isen.

Blev en promenad med familjen och Aska. Vi grillade även lite korv, tänk vad det är gott att äta ute.

Åkte sen till stallet för att gosa med vår isbjörn. Kärlek!

Nu avslutar jag söndagen med yoga med god vän. Imon ny vecka där idrottsgalan går av stapeln till helgen.





lördag 2 februari 2013

Mystjej, mysvovve



Allvarligt

...vad lite vin och öl sänker kroppen. Mådde inget vidare imorse när jag vaknade och detta pga vad några glas kan göra.

Kände mig inte jätte vass när jag skulle köra ett core-pass med ridtjejerna idag. Men på nå vis kommer energin flödande av musik och taggade deltagare. Roligt och bra pass idag :-)

Spa är bra för kropp och själ

Oh, ja vilken underbar dag med tjejerna på spa igår. Chokladinpackad Mallan blev min behandling. Skönt med vit choklablandad lotion efteråt.

Efteråt blev det middag ute med trubadur. Tack brudar för en mysig em/kväll <3 br="">