söndag 31 mars 2013

lördag 30 mars 2013

torsdag 28 mars 2013

Glad påsk

Idag fick Findus och barnen fint främmande hemifrån gården. Tuppen Jussi gal på förskolan.

Nu kan påsken börja!

tisdag 26 mars 2013

För en gångs skull starkare!!!

Ingen vidare bloggerska ja elä. Tiden, orken och motivationen har inte funnits liksom.

Hur som helst jobbar och känner att orken börjar komma, jippie!I helgen körde jag och mannen mitt core-pass på hallen. Var ju ett tag sen jag körde passet nu och kände mig aningen "ringrostig". Passet satt fortfarande och även magmusklerna lyckades jag leta fram. Kändes otroligt roligt att träna och jag körde helt slut på mannen som inte verkade hitta sina magmuskler, hrmff!!! Härlig känsla, jag älskar när jag är starkare än han!!!!!! Han såg INTE lika kaxig ut efter passet som på bilden kan jag lova.

Igår körde jag passet på riktigt och det kändes riktigt bra, så roligt att vara tillbaka på banan och köra med min kollega och deltagare igen.

För övrigt så har vi världens keligaste isbjörn för tillfället, han ägnar just nu hellre tiden med att bli kliad och pussad på än att kasta sig över maten. Idag körde Ida och Dip backträning (förra inlägget) med puls och klättring i backe, bygga muskler på både häst och ryttare. Det måste ju även finnas muskler hos ryttaren för att orka hålla den korrekta sitsen, dessutom fick Idas ben sig en genomkörare idag. Själv agerade jag fotograf och statist som social träning i skogen som började skymma.

Nedan jag och prinsen agerar modeller, fint med vinter, men nu vill jag ha vår!

Foto: L Högnelid

Backträning

...och puls för Ida och Dip!

onsdag 20 mars 2013

Mot ljusare tider

Jag vågar knappt skriva det...men...näst intill ingen huvudvärk på två dagar. Så skönt! Fick tips om cortisonspray idag för bihålor som jag nog ska införskaffa. Nu håller jag alla tummar att jag håller mig på den friska banan så jag kan köra corepasset på måndag. Var ett tag sen nu och saknar magmusklerna och corekollegan. Saknar verkligen träningen, hoppas kunna mjukstarta lite så jag slipper gå hemma och tröstäta chokladkakor och ALLT annat som är onyttigt heeeela tiiiin!!!

Nu har Dip äntligen fått en utprovad hoppsadel, vilket känns otroligt skönt. Sadlar är ett sattyg som brukar sluta med en dyr historia. Sadeln ska ligga rätt, vara rätt uppbyggd för både häst och ryttare. Och svåra att hitta, speciellt om man har en arabrygg tydligen. Spelar egentligen ingen roll, häst = dyra pengar! Men ett fantastiskt roligt intresse så jag klagar inte, jo lite kanske, hade ju gärna viljat haft den där mouantinbike cykeln, men men den sitter Ida istället i på hästryggen.

Snart kan man iaf plocka fram racern och nöta torra asfaltsvägar. Nu går vi mot ljusare tider mina vänner. Idag är det ju vårdagsjämning även om det blåste isiga snöstormar idag. Men snart, snart är värmen och vitsipporna här... Snart!

Längtar!

Vinterglad häst















lördag 16 mars 2013

Ska tydligen va så



torsdag 14 mars 2013

Så är det

Förut prydde jag mitt hem med inredning, nu pryder jag hästen med saker. För visst är det väl helt normalt att ha sadeln som prydnad.



21 år med älsklingen

Har bestämt mig för att jobba imon, om jag nu inte skulle få feber ikväll.

Provade att ta en promenad idag med den lydigaste hunden i världen, Aska! En lugn och stilla prommis upp för att kolla till prinsen i stallet som kom in igår och hade varit i strid...Nej, inte vet jag, men han hade några skråmor ovanför ögat som jag har svårt att tänka mig att han fåt dit själv. Lite avskav i isbjörnspälsen och öm, men annars rätt ok tror jag.

Han var mest irriterad att jag kom och klämde och hade mig mitt i hans lunch. Solen lyste, men inte var det nå varmt heller, men Aska var överlycklig att få springa och hon är nu en fullfjädrad stallvovve som hittar direkt till Dips box och lite överallt i stallet.


Firar 21 år med med älsklingen, som jag kallar honom, han kallar mig för "Loveklump" han har t om en bit refräng på en låt där jag är omnämd till just detta. Romantiskt va! Hursomhelst han får väl kalla mig vad han vill, rosor hade han med sig på lunchen iaf.

Puss och tack för rosorna!
LK

onsdag 13 mars 2013

Pussat på prinsen och prinsessan hälsar på

Varit ut och fått lite luft. Såklart blev det en tur till stallet och pussa på den vita isbjörnen som numera fäller päls, jisses, vad små vita hår det blir.

Så skönt att andas lite stalluft kände mig faktiskt genast lite piggare. Passade även på att titta efter kometen på den stjärnklara himlen, men var nog försent ute eftersom man lättast ser den strax efter skymning.

Ikväll kom även Aska hit och stannar några dagar, hon livar upp en sjuklig (snart frisk hoppas jag) Mallan!

Bigfot- jag vill bli frisk!

Började denna dag med Tjorven och Skrållan på tv, helt ok faktiskt med sprakande brasa.

 
Börjar känna mig bättre i kroppen, men inte ok, orken tryter det lilla jag än ska göra. Längtar efter utedagar, våren, värme, vitsippor och löpning på leriga vägar med bajslukt i luften, men framförallt uppleva detta och vara PIGG! Har i helgen bara tittat på solen inifrån och varit bitter. Har verkligen tröttnat på att vara hemma nu, kollat igenom typ hela internet, film, sovit och börjar bli mer och mer rastlös.
 
Löser mysterier som Bigfoot - finns den bepälsade varelsen som går som en människa? Det finns alltså människor som tror stenhårt på teorin att det finns en sådan. De knackar i träd för att få till någon form av kommunikation.  
Testa själv, 5 knackningar...vänta....5 knackningar till. Skrik sedan som Ralf Gyllenhammar och invänta något sorts tecken, bedöm själva om det är Bigfoot, Yeti, Snömannen eller Bambi som svarar!
 
Fick iaf penicillin igår så det borde ju gå åt rätt håll kan man ju hoppas. Både jag och kollegan satt i väntrummet tillsammans och fick ett besök hos samma pillemariska doktor. Samma förskolebacill kanske...
 
Snart vår, Snart sommarbukett i vas! Längtar!



måndag 11 mars 2013

Asco konventet närmar sig

 
 
 
 
Klicka på länken för mer info
 
         Aerostep company

fredag 8 mars 2013

En dag under täcket

Idag har solen lyst från klarblå himmel och det droppar från taken.

Det är fredag med en skön helg som väntar, fredagsmyset knackar på...

Tyvärr knackade febern på även för mig igår så idag har mannen och jag legat tillsammans under täcket och kollat film, b la American Pie -the Reunion, vilken dråplig och rolig film. Tänk vilka situationer vissa stackars människor kan hamna i.

Igår var jag på hjärt-och lungräddningskurs. Något man borde få göra oftare, man borde repetera oftare. Bra kurs, samtidigt som man känner ett viss ansvar när man har fått kunskapen av att faktiskt kunna rädda liv. Detta kan ju hända i en miljö där du befinner dig och du kan hjälpa till om det ofattbara skulle inträffa.

Själv hoppas jag verkligen jag blir bättre tills imon då det vankas mello med härliga vänner, måste, måste piggna på mig!

Idag har ju även en mycket omtyckt ridskolehäst få lämnat jordelivet för ett friskare liv på de gröna ängarna, usch så sorgligt. Dessa djur ger starka känslor

Nu galopperar en fin vän på de evigt gröna ängarna

Fina George.

tisdag 5 mars 2013

söndag 3 mars 2013

Fortfarande vill inte kroppen som jag vill!

Helgen startade med en tur på STORA Lorden i skogen tillsammans med Ida och Dip. Det var en pigg Lorden och det fanns tydligen mycket läskigt i skogen. Båda hästarna var pigga och Lorden gjorde "luftsprång" och blev stark i galoppen. Tydligen dök det upp något farligt i galoppen och en tvärnit med efterföljande kast åt sidan höll på att kosta mig en avsittning. Alla som varit med om detta vet att det blir en rejäl pulshöjning innan man kommer på plats igen i sadeln, ganska hög fallhöjd om jag skulle gjort en tjusig avsittning. Lorden mäter en mankhöjd på 180 plus.

Lördagen startade med "Tina" dressyrträning för Ida på fm. Denna gång gick det mycket bra för Ida och hon var nöjd och glad.

På em var det planerad familjetid. Planen var skridskor på Edsken, bowling och restaurang. Det sket sig lite eftersom mannen vaknade med feber och sonen inte var hemma.

Jag, Ida och Aska (som tillbringat sportlovet hos oss) åkte upp. Jag hade lånat långfärdsskridskor och det var riktigt roligt att susa fram. Solen värmde, dock blåste det en aning, men riktigt roligt.

Sedan blev det bowling där jag glänste och gav barnen en riktig match minsann. Detta följdes av restaurang. En  sen kvällstur ner till Dippen för nattning innan man äntligen kunde landa i soffan, lagom till Jöbacks skönsång.

Imorse var planen att sitta på en spinning cykel och cykla på Aerostep samtidigt som man följde vasaloppets topp på storbild. Blev ingen spinning då jag inte alls är riktigt pigg i kroppen. Konstig dag, trött hängig och orkeslös. Huvudvärk och rasslig i halsen. Förutom en solig promenad med Aska i skogen har soffan varit  min bästa kompis...Nu vill jag ha tillbaka min ork, slippa huvudvärken och gärna en stor dos energi, tack!

lördag 2 mars 2013

Bra dag!











fredag 1 mars 2013

Lite jag faktiskt