måndag 29 april 2013

Ny vecka

Nu kör vi!

Helgen

Lördag, Ida hade dressyrträning för Anna Malmberg med programridning. Ida ska starta en klass på hemmatävlingarna. Gick ganska bra, fokus på bättre ridvägar bara, skönt att tränarna säger samma sak som mamman. Nästa träning 1:a maj för Tina Lundin.

Hann med att kolla lite handboll också, mannen var lite trött efter att spelat poker hela natten (verkar vara jobbigare än spela handboll) Cykel åkte iaf ut i söndagens kvart fast de spelade helgens bästa match.

Utgång på kvällen, fick röra på kroppen i discodans minsann. Känns som kvoten av utgång är uppfylld nu, utgång en gång per år räcker gott och väl.

Bra eller dåligt, bestämde iaf att det cyklas kl 10 på söndagen. Sagt och gjort, uppställd och klar gav Kicki och jag oss iväg. Blåsigt var det och kvällen före gjorde sig påmind, men ändå fin runda med glass stopp.

Hem och iväg och hämta Ida som var på hundträning med Aska. Snacka om att vovven var fokuserad. Hade inte tid med mig utan hade stenkoll på vad som hände, coolt!

Fix hemma och en sen promenad till prinsen fick avsluta kvällen innan soffa, glass och sova.





fredag 26 april 2013

Mamma/Ida dag

Idag har det varit Ida och jag. Hämtade upp henne efter skolan och drog direkt till Valbo.

Där skulle Ida köpa löparskor. Det gick ju som smort det förutom att hon tyckte mamman och killen som hjälpte oss var något pinsamma när vi skulle placerade oss käckt efter "löparbanan" inne på Stadium och tyckte hon skulle provspringa där. Vi tyckte bana 2 såg bra ut att testa och skulle ställa oss strategiskt utställda på två ställen för att hejja på...Blev inget med det, Ida gav både mig och killen arga blicken så vi tog ner det till en mer lämplig nivå...

Hon köpte skorna och skulle prova lite annat. Nu vill jag egentligen inte förstöra denna fina dag med att klaga...men...herregud vilka familjer det finns.

I provhytten bredvid oss var en tjej (typ 7 år) med sin mamma och mormor. Lite ur deras diskussion var följande:

Mormor: Men den här då? (visar en bikini)
Flickan: Aaaaldrig, den passar inte i final!!!!
Mormor: Ok, nehej, men den verkar ju bra.
Mamman: Det funkar inte, låt henne (flickan) bestämma.
Flickan: Jag SKA ha den där i final, och den där i final (två olika) de andra SKA jag ha ändå!
Mormor. Jamen, den här verkar ju bättre.
Mamman. Låt henne bestämma, vem passar bäst?
Flickan: Alla, MEN, dom SKA jag ha i final!
Mamman börjar vela: Men kanske bara den då?
Flickan: ALLA!
Mormor: Vi åkte väl ändå hit för den här...
Flickan: ...tjurig...: Dom i final!

Jag log lite för mig själv när Ida kom ut ur hytten supernöjd och även hon smått förvånad över vilken bortskämd liten unge det var. Men vem vet hon kanske var elitsimmare (fast då har man väl baddräkt?) eller modell av något slag...final skulle hon till iaf...eller så kanske det bara var en mycket målmedveten vinnarskalle dom hade att göra med där i hytten!

Väl hemma blev det en löptur med Ida i slingan innan vi tittade på Urbans handbollsmatch där de utklassade de andra laget totalt.


Suddig Ida med nya löpardojsen på.
Hemma blev det ansiktsmask, jordgubbar med smält choklad i soffan. Vilken härlig dag. Ja, just nu verkar allt vara härligt! Men fantastisk låter ju ännu mera överdrivet. Ok, en mycket bra och trevlig dag...skitsamma. Mamma/dotter dag blev det iaf och vi är så nöjda!

torsdag 25 april 2013

Första turen på racern

Varm dag bitvis idag. Härligt jobb man har som får vara ute :-) Idag har vi varit ute hela dan, gick bara in när det kurrade i magen. Konstigt att den gör det (magen alltså) för man fyller princip på med något att äta hela tiden.

Imorgon fredag t ex
Frukost: Fil, flingor, smörgås, kaffe och ägg.

Fm: Fredagsfika. Alltid något gott som frestar en, kaffe. Klämmer in en fruktstund där också.

Lunch: Vet inte matsedeln för imon, men lunch smakar alltid bra med salladsbuffe.

Mellis: Smörgås, dryck. Just mellis står mig ändå upp i halsen, inte bra att mata i sig mackor, bläää. Byter ut mot keso eller nåt för att variera. Kruxet är att smyga i sig keson utan att barnen ser det ( ORÄTTVIST) men blir jag ertappad brukar skylla på doktorns ordination när jag ska träna, kaffe!

Ganska fullproppad hela dagen alltså med tillägg för ett par koppar kaffe däremellan.

Efter jobbet var det tänkt att städa. Sket i det och gjorde hemlagad pizza och gav med ut på cykeltur med brudarna ist.

Första racerturen, härlig cykling med vårkänslor. Kändes bra i benen trots 2 spinningpass tidigare i veckan. Vi visade även att girlpower äger då vi fick meka lite med min cykel på slutet.

Väl hemma drog jag igång med den försenade städningen. Gick fram som en virvelvind med en skräckslagen familj i soffan. Efter dammsugning och nytorkade golv och även en ren diskbänk kröp jag upp i soffan med äppelpaj och vaniljvisp. Ganska nöjd med mig själv och familjen vågade sakta börja röra sig igen!

onsdag 24 april 2013

Löpning för ALLA!

Gjort vaniljvisp nu och ska värma på äppelpajen, jag menar, det är ju dumt att den slängs bort eller ännu värre blir gammal för ingen har ätit upp den!!!

Ikväll har vi kört ännu ett par timmar på grönt kort kursen. Nyttigt att gå igenom tävlingsreglementet, som alla andra regler är det ju tänkt att de ska följas och det är nyttigt att höra om episoder där det motsatta görs. På kursen har vi en klenod som kursledare. Denna man var min första ridlärare när jag började som liten tösabit i stallet, då kan ni ju tänka er att han sitter på några historier.

Efter jobbet blev det "Löpning för alla" som Aerostep anordnar. Idag blev det teknik och fartlek. Detta kan jag verkligen rekommendera för ALLA!!!! Vill du komma igång med löpningen är detta ett gyllene tillfälle att få "hjälp på traven" Mycket bra övningar som ska göra din löpning lättare, enklare och roligare! Just do it, jag lovar du inte ångrar dig, inte ens när träningsvärken kommer.
Onsdagar kl 17 med start från Aerostep.

tisdag 23 april 2013

Min tavla är på tv

Somnade sent igår, jättesent, klockan var närmare midnatt, på tok för sent för mig. Dessutom hade jag öppning imorse. Ingen bra start på morgonen. Startklar kl 06.10 är mina nycklar borta, finns inte. Väcker Urban, men han vet inte alls vad det handlar om. Shit, åker till jobbet och hoppas att inte vår städerska är sjuk, hur gör jag då? Dessutom skulle jag ha praktikant med mig, bra Malin!!! Ska jag stå med ett gäng morgontrötta barn ute och kanske starta upp en lek, jippie vad roligt 6.30 på morgonen.

Städerskan var där, puh! Hittat nycklarna också!

Kollar på härliga Gynning på talkshow på tv. Hon är nog ett hata/älska objekt, själv tycker jag att hon är sådär härligt spontan, precis sådär som man själv kan känna ibland. Hon kläcker ur sig det hon känner och kanske tänker efter lite sent, men ändå så härlig. En sak hon sa idag var ett sant erkännande, hon sa "Jag har lärt mig leva med mina sidor" härligt att erkänna för sig själv att Thats me, simple and clear! Roligt också att min tavla från Gynnning var med i tv.

 
Ikväll har jag hunnit bakat och ätit paj och även klämt in ett intervall pass på spinning cykeln och tränat uthållighet med kettlebellskulan. Tack för det Kicki och Maarit!


måndag 22 april 2013

I love cackbooks...

Engelskan sitter som en smäck när Hellström svarar Skavlan vad han tycker om kokböcker och "Den nakna kocken"!

Cackbooks???? My good!

Välkomnade våren i helgen!

Nyss hemkommen efter lite träning på bästa Aerostep. Spinning puls och sedan vårt core-pass med många deltagare som kämpade på med mage/rygg, riktigt kul, bra ork idag också.

Helgen som gått var bra. Fredagen började med grönt kort kurs, många timmar som ska betas av. På kvällen fick vi oväntat besök av Aska som kom som en virvelvind, vilken gobit!

Lite sovmorgon på lördagen sen upp och titta på "mina" barn från förskolan som denna lördag simmade med flytväst på simskolan. Hade lite smått lovat att komma och titta och det gäller att hålla sina löften. Duktiga barn som simmade på.

Hemma tändes grillen med grannar och det blev en lunch ute. Tänk att det är så gott att äta ute.

Med mat i magen gav Anna och jag oss iväg på våra nya nyinköpta kompisar. Började med asfalt sedan grusväg. Underbar vårdag med sol och tussilago och sippor längs vägkanten. Detta visade sig inte vara jättebra när man har en trädgårdsfantast med sig. Hon koncentrerade sig lite väl mycket på det vackra på kanten och glömde bort att det faktiskt fanns bensindrivna motorfordon på samma väg. Hann med nöd och näppe rädda henne från närkontakt med denna...Sedan blev det stigåkning med blöt snö där vi bitvis fick gå. Grusväg och asfalt de resterande sträcka. Riktigt roligt, träna mer på att bli tuffare så blir nog det här great!

Det är inte Polly än så länge i munnen...
Efter cykling ungdomskonsert i kyrkan , schlager och poplåtar presenterades av ungdomar från byn, verkligen duktiga och modiga.

Kvällen avslutades på bästa vis med middag och vin med bästa Kicki. Så värdefullt att få tanka positiv energi. Tjejsnack och träningspepp is da shit!


Söndagen var minst sagt seeeeg, huvudvärk, pga detta blev det en lugn söndag med trädgårdspyssel och vi städade även undan på altanen och kunde t om äta lunch där. Härligt!

Ett trasigt staket, gör att man fåt gulligt besök!
Avslutade dagen i stallet med en mycket lerig häst som tydligen haft spa i hagen. Lera är ju bra för päls och hud.

torsdag 18 april 2013

Tröttspöken!

Idag hade jag några tröttspöken som jag försökte skrämma bort. Först efter lunch som vanligt, känner mig som en pensionär fram till mellis där jag idag motade bort dom med keso.

Sedan hälsade en annan sort på när jag körde Kettelbell, lite svårare att skrämma bort dom. För att avsluta med att köra över de sista med spinningcykeln!!!

De senare spökena hälsar på lite för ofta, tycker jag, men det är väl bara att gilla läget, tids nog ska de väl iaf bli färre...kan man ju hoppas! Shaaaaas!

Avslutade kvällen i stallet, nu har man tur att mörkret infaller senare och senare så man inte behöver vara rädd för spökena där eller ska jag? Lite läskigt är det ju, vill helst inte vara ensam där... med spökena!

onsdag 17 april 2013

Löpning för alla idag

Foto: Christian Länk

tisdag 16 april 2013

söndag 14 april 2013

Överaskning

Helgen till ända med avsnitt av Solsidan och tända ljus innan bingen.

En bra helg kan jag summera med goa vänner. Det är just detta som berikar livet. Ta vara på tiden med nära och kära, på senaste tiden har det blivit lite tid att umgås. Men trevligt när vi väl får till det. Tack vänner!

Lördagen blev överaskningsdag. Mannen och jag iväg på morgonen mot något jag inte visste något om. Spännande! Turen slutade i Smedjebacken vid en cykelaffär. Glad som ett litet barn klev jag sedan ut ur butiken efter att provcyklat några cyklar med en Merida mouantinbike. .

Idag har jag hunnit tagit premiärturen på nya kompisen, roligt, men jisses vad lera och grus kan suga.

Några promenader med prinsen har det blivit eftersom han fått ett skavsår och haltar. Tråkigt, han var bättre idag så jag hoppas det vänder

Nu sova sen ladda om för ny vecka och startar upp med långdag och core.



torsdag 11 april 2013

Konvent Asco 2013

Började dagen tidigt eftersom jag skulle hjälpa till på fm.

Folkan fylldes snabbt med träningsglada människor och även dagens första stjärnor anlände, paret Sjöö. Hela hon liksom sprudlade energi och glädje, han var liten, men stoooor om ni förstår vad jag menar!

Annica började med dagens första pass, Sh`bam, deltog inte eftersom jag jobbade, men har provat det förut. Kikade lite och blev alldeles yrslig av alla höfter som rullade i salen.

Annica Sjöö, Skiner som en sol.
Sedan anlände dagens andra stjärnor från Les Mills och i täten då "SnyggFredrik". Som alla har pratat om denna atlet. Mina förväntningar var minst sagt höga. In kommer han då...med keps på huvudet och woodtröjja med huvan uppfälld, va fan, show me, show me!!! De försvann in i logen (alltså inte hölogen utan, byta om logen, öh)

Mitt första pass blev Body Attack, har testat förut så ingen nyhet. Roligt pass med ett bra upplägg. Klev av efter 40 min då jag ville vara med på det mesta jag kunde under dagen och inte kommit igång efter sjukdom.

Nästa pass blev Sport Motion, ett eget komponerat pass med Annica och Michael Sjöö. Passet var upplagt efter olika idrotter som vi fick genomföra. Trodde det skulle vara jobbigare, men mycket bra med funktionella övningar för hela kroppen.

LUNCH!

Sedan dags för dagens grispass med "Snygg Fredrik", jamen äntligen! Sticker inte under stol med att han var snygg på alla sätt och jisses som han svettades. GRIT Strength, högintensivt pass med styrka och kondition. Stång, bräda och vikt. Nära kräk var det, jisses vad jobbigt! SnyggFredrik kunde peppa och drilla en till max. (han gjorde tydligen andra saker med...)
Snyggrumpa
Nästa pass, CXWORX, jobbig coreträning med gummiband.

Dax för Body Balance. Inte alls samma känsla som förra gången, tyckte han som körde hade jobbig röst att lyssna på, men bra nedvarning innan...

...Grand Finale, Body Combat. Hängde på 40 min innan kroppen tyckte det var nog.

Summering. Kanondag!

onsdag 3 april 2013

Bra påskhelg och krock i helgen

Riktigt rolig helg blev denna påsk. Har hunnit kollat dressyrträning för Ida, middag hos mormor, Stockholm med vän, solig dag på sjön och avslutade med en tripp till Västerås och hälsade på släkt. Ledighet ger mersmak, inget att hymla om!

Börjar känna mig bättre och provade spinna igår och hade förhoppning om en kort löptur idag. Tyvärr hanns inte det med då jag glömt bort att vi hade hästägarmöte idag efter Ida´s lektion. Hemma sent, kallt ute, mannen inte sugen (på att springa...) väldigt många bortförklaringar som tog över och hamnade i soffan. Kanske, kanske hinner jag med en kort tur imon innan jobb, kanske...

Har äntligen påbörjat en Grönt kort kurs, något som är ett måste om Ida ska kunna tävla. Även Ida ska gå kursen, men måste ha målsman med eftersom hon är under 13 år. Lite hektiskt eftersom kursen nu gått 2 dagar dagtid och jag jobbat då, imon går dock kursen på kvällen så då hinner jag vara med, men antar att jag har ganska mycket att läsa igen.

I helgen kör det ihop sig med krock av hinderbyggarkurs, stalltjänst och konvent. Ska jobba på konventen och försöka hinna med byggarkursen också, stalltjänsten lämnar jag över till Ida och Urban som även ska delta i byggarkursen. SM stundar ju till sommaren på Hofors ridsällskap så många hinder ska byggas, på rätt sätt!