torsdag 30 maj 2013

tisdag 28 maj 2013

Gaaahhhh!

Måtte maj och halva juni vara slut snart! Det är SÅ mycket nu!

Mycket roligt att se framemot och det är jag glad för. Men även mycket saker som ska ordnas, man ska vara med på det ena och det andra, visst, mycket roligt även där, tillika ska det planeras, betalas, anmälas, skjutsas, hämtas...logistik, hela tiden! Vara trevlig!

Håller fortfarande på med grönt kort, som verkar ta en evighet. Många timmar går som man egentligen inte har tid med.

Skulle behöva vara på flera ställen samtidigt. Hemmet har kraschat för länge sen, berg med disk, dammråttorna attackerar, smutsigt och fy f-n. Skulle behöva en städerska, fönsterputsare, tvätterska, vikatvätterska, läggainigarderobenska, handla-lagamaterska.

Hinner inte träna som jag vill, hinner verkligen inte, frustrerande! Mannen fattar ingenting, om det är så jobbigt tänk bort några saker då... Hur svårt kan det va??? Jo, det ska han veta, j*****t svårt, ibland stört omöjligt!!!

Har inte haft den bästa dagen på jobbet idag heller. Det är sånna här dagar man inser vilket ansvar man har som pedagog när man jobbar med barn. Många tankar som virvlar runt.

Men jag kan bocka av en grej som hängt över mig, dotterns examenskläder ( skräcktimmar i Affärer), check, klart, YES :-) Fast det gick ovanligt bra och fort hatar jag Valbo idag också, vill helst slippa stället. Insåg idag att jag varit till Valbo/Gävle 5 dagar av 8 den senast veckan, helt galet! GALET!

Snart har halva juni gått och det är sommarlov och inte jättelångt till semester. Imon kväll får jag även pussa på sonen lite eller kanske inte. Han kommer iaf hem och det känns bra <3

måndag 27 maj 2013

Sonen på vift

Igår åkte sonen till London med klassen.

Inte ett ljud sen han kom till London, för enligt rykten har de kommit fram...

Men nog borde väl han sakna mamma liiite grann iaf. Såg iaf på instagram att han verkade ha det bra. Men nog skulle jag vilja att han hörde av sig och tala om att han saknar oss (mig) lite... Tomt är det hemma...

Läskiga hängamplar

Idag var det träningstävling för Ida och Dippen. Bra ordnat och fin tävling.

Ida startade 60 och 70.

I 60 var det tydligen väldigt farligt och de vägrade ut sig på 5:e hindret. Ett läskigt plank med infångare där det hängde amplar med blommor i...
Fick ny startsignal och då var det helt plötsligt inte lika farligt utan arabprinsen kunde hoppa felfri runda.

Felfri runda i 70 också då amplarna inte alls var lika farliga och Dippen sprang fort.

Jag körde även transport dit och hem, det tar sig minsann.

Vi hade även en bra hästskötare med oss. De verkar trivas ihop grabbarna :-)



söndag 26 maj 2013

Hur coolt är inte detta!!!!!!

Andersén sjua i CCI***


Fälttävlan  Frida Andersén och familjeuppfödningen Herta slutade sjua i franska Saumurs CCI*** på söndagen.

Herta (e Cortus-Krius xx) avslutade tävlingen med åtta straff i banhoppningen, men låg ändå kvar på den sjundeplats hon hade efter lördagens felfria terrängrunda. Ekipaget var det enda svenska som fullföljde tävlingen efter att Hannes Melin strukit sig.
Klassen hade ett välmeriterat startfält och segern gick till Nya Zeelands Bill Levett och den irländska sporthästen Shannondale Titan (f 2003 e Limmerick). 34 av de 46 startande fullföljde. 
 
Grattis Frida och Herta

torsdag 23 maj 2013

OPS!

Dottern ringer till jobbet och talar om att hon glömt sina extrakläder hemma, de skulle paddla kanot idag, så det kan ju behövas ombyte om det typ skulle bli ett ofrivilligt bad.

Fick smita från jobbet och körde med racerfart hem för att hämta upp väskan.

Hemma har sonen inte masat sig till skolan än utan står i duschen som vi har utanför bastun. För att ta sig dit går man genom altanen. Var in snabbt och morsade på sonen och drog sedan upp till Ida vid sjön.

Hinner nästan ändå upp till Ida när en desperat son ringer:
- Hallå, kul att du låser altandörren!
Jag:
- Öh, vaaa!!??
- Du har ju låste mig ute och jag står här i bara kallingarna nu!!!!
Jag har alltså i all hast och av ren rutin låst altandörren med Linus fortfarande i duschen.
SHIT! Blev några samtal och mannen kunde åka hem och släppa in honom... Han kanske frös en aning sonen...

FÖRLÅT!
Ännu ett förvirringstillstånd alltså...

Idag ska vi springa vårruset dottern och jag och några stalltjejer. Tur banan är snitslad så man inte irrar bort sig där också.

Sonens inlägg på instagram...

söndag 19 maj 2013

Träningsdag med Team Hofors

Helt knäckt!!! Är det åldern, är det stressen, är det... VAD?????????
För 2 veckor sen jag fick mitt nya mastercard eftersom mitt förra var...borta. Nu är hela plånkan...borta...igen!!!!

Blir galen, så frusterande...så enerverande...så...Har brutit ihop hela dagen...i omgångar- SKIIIIIT!
Tröst äter chips, jag som inte ens tycker om chips!

Igår hade Team Hofors sin årliga träningsdag. En kanon dag med otroligt somrigt väder.

Mountainbike, orientering och avslutade eftermiddan med crossfit/löpning.

Tyvärr fick jag ont i ryggen när jag cyklade, det är vekryggen som spökar, måste träna mer rygg!
Nyttig och bra cykling.

Efter cykling, orientering. Jag och Ann drog iväg med karta i hand. Vi tyckte väl efter ett tag att vi hade tagit oss väldigt lång mot första kontrollen, men men, vi stannade flera gånger och kollade in kartan och tyckte det var lite konstigt att inte grabbarna kom ikapp!!! Vi hade just ingen koll alls, utan hade sprungit förbi kontrollen med 1,5 km...insåg vi tillslut! När vi väl kom fram till  första kontrollen ringde de och efterlyste oss. Banan skulle fågelvägen bara vara 3 km. Vi hann 1 kontroll, The one and only!

Sedan ett jättesvårt cykelparti (för mig) med mannen för att plocka ner kontroll. Där lyckades mannen ramla i ett dyhål och det brast fullständigt för mig vilken inte var uppskattat...

Lunch!

Sedan löpning/cykling till slingan där vi körde funktionella övningar varvat med löpning. Lite trötta var vi och det blev många skratt mellan övningarna. Vi håller alla tummar och tår att humlan hämtat sig från kraschen. Triceps dips/ hand release pushups, mountains  climbers/ cross-fit situps, utfallssteg x20/burbees x5 x 4, sidoplanka/statsisk raktabata.

Bastu, dusch och hockey- Transport till Vitsippan med grillning och mello.

Mycket bra dag. Tack paret Karlsson och grill hos Gustavsson/Berggren (fortfarande så långt att skriva dubbelnamn...)

Vet ni...tog en paus i bloggandet och letade desperat efter plånbok...jag hittade den, JAG HITTADE DEN! Tack för det!

onsdag 15 maj 2013

Så häftigt, hääääftigt!

Det är sån adrenalinkick! Det är så läskigt! Det är så roligt!

Idag gjorde jag det jag egentligen inte vågar, ja vågar lite grann då...

Ut på terrängen med en pigg Collin. Vi hoppade stockar, vatten, bryggor...

Vilken kick! Yes, yes!

Även Dip var ut på sin första tur på terrängen idag. Det gick fort, typ lika fort som ärevarvet... Annat bett kanske är en bra idé... Jag hade nog samma puls som när jag red, om inte högre av att titta på Ida!





måndag 13 maj 2013

Jag och Dip njuter av skogen i försommarkväll



Dip fyller 11 år

Igår fyllde även Dippen 11 år. Han firades med tårta.

Dressyrtävling

Cyklade till stallet med en dotter som hade lite fjärilar i magen, inte så många fjärilar, kanske hade mamman flera...

Idas första dressyrtävling med Dip. Dip var sällskapssjuk när vi kom, han hade ju stått inne hela morgonen. Några "fjollbollar" hade han tydligen ruskat ur manen, men det hade Ronja redan fixat. Så han stod där och väntade!

Fixa med lite borstning och titta på några ekipage som red före hann hon med. Sedan sadel på och ut. Jag höll mig denna dag lite i bakgrunden, ville liksom inte säga "fel" saker och orsaka något som ponnymammor lätt kan göra.

Framridning och in på banan. De gjorde en fin ritt och blev placerad på 2:a plats.

På ärevarvet visade Dip att han minsann kunde springa jättefort och även hoppa! Ida fick styra in på dressyrbanan (hoppa över dressyrstaketet) och ut från banan (hoppa ut över dressyrstaketet) detta moment ingår INTE i ett ärevarv. Men är man ädel arab måste man ju visa upp alla kvalifikationer: springa fort, hög svans och även hoppa lite...

Foto: Bella Stor



lördag 11 maj 2013

Koutsläpp

Tänk er att stå inne hela vintern. Sen äntligen bli utsläppt till publikens jubel. Då snackar vi glädje, bocksprång, stångning och gniiiida huvudet i gräset.

Livet som kossa kan vara great!

Hittade en kalv som hade ett hjärta i pannan. Så söt!





fredag 10 maj 2013

Svettig start på fredagen

Startade upp denna fredag med "fredagsmys" på Asco. På schemat stod stationsträning, låter kanske simpelt, men noooot!

Det hade satts ihop 10 stationer al`a 2 varv. 45 sek på varje. Detta bjöds det på:

1. Thrusters med kettlebell. Körde 12:a båda varven, tungt för ben och axlar minsann. Brände bra andra varvet.

2. Rusch i Trx-band. Första gången, och ja, det var spänst på väg tillbaka. Höll på hamna i väggen fast jag blev varnad. Bättre andra varvet. Superbra träning!

3. Båt med vikt. Kan väl inte vara så påfrestande att sitta i en "båt" kan man väl tycka. Men lägg på vikt 5-10 kg och sidorotation så får du se hur magen hantarar detta. Jihhaa, bränner fint i magen. 5 kg första varvet 10 andra.

4. Utfall från bänk. Satte upp ett bra tempo (enligt mig själv) när jag väl gjorde rätt. Fick dock minska på det "upphottade" tempot efter ett tag, ett ganska kort tag, då mjölksyran gav sig till känna!

5. Burpees mot medicinboll. Tänk vad många varianter av burpees det finns. Denna var med pushups mot boll och sedan ta med bollen upp istället för klassisk klapp. Fuskade med det sista momentet, men blev snabbt tillrättavisad av sträng...finsk...fröken!!!!

6. Löparruscher. Tur man var uppvärmd, annars hade en sträckning lätt varit ett faktum. Inte mycket att säga förutom att pulsen steg ännu mer än tidigare.

7. Frivändningar. Tekniken finns inte där hos mig. Hjälp!

8. Hopprep. Jobbigt jobbigt, tur jag hade den lilla sportbh:n på mig. Studar rätt rejält dom små lökarna, alltså finns dom. Yes!

9. Tar det aldrig slut...???? Nej, någon form av crunches, hade ett namn, men vet inte vilket. "Plattfötterna" ihop iaf and up we go!

10. Spänsthopp på bräda. Samma sak där, går ut hårt till en början för att sen nästan go ner på "sleepläge". Tufft för benen, jättetufft!

11. Armhävningar med boll. Ja, alltså ena handen på bollen den andra i golvet, hävning, bytahand (helst i luften med en snärtig klapp emmelan...öh) byta hand...over and over again. Tur jag visste att det var sista stationen och att Bryan Adams sjöng bara för mig.

Klart slut!

onsdag 8 maj 2013

Prinsen



Nada cykelben!

Igår snackade vi sommarvärme. Så underbart härligt!

Slutade tidigt och åkte direkt ner till Prinsen. Igår stod det bygga muskler på hans schema. Detta gjordes i sandbacken ovanför stallet. Jobbigt, tyckte han, men bra för hans nätta rumpa. Han slog även på stort genom att gå igenom vattenhindret, bra för den "kan ju vara farligt araben"

Redan på morgonen bestämdes att mannen och jag skulle på en cykeltur till kvällen. Laddade från 17 för att komma iväg. Vi kom inte iväg förrens vid 20 efter mek och irriterad man. Kände direkt att det INTE var en bra dag för att cykla. Solen gick även i moln. Trampade på, men bestämde ganska snabbt att avbryta vid den redan satta kaffepausen. Där blev jag kvar och drack kaffe och t om ett glas vin medan mannen cyklade hem och hämtade bilen.

Blev även smygfotad under turen.





söndag 5 maj 2013

Mammans kupp

Åkte tidigare till stallet än dottern och kompisen imorse. Hittade denna kille i stallet, en av dom "kända från PA" Vi gjorde en kupp tillsammans, skickade denna bild till Ida med orden...Martin hälsar! Sen väntade vi på ett samtal...tog inte lång stund kan jag lova...MEN MAMMA! Fråga om autograf!!!!!!
Autograf fick de senare och även en pratstund. #fnittriga tjejer#

Fortsatt städdag, långtur till häst, långkalsonger av, underbart väder!

lördag 4 maj 2013

Alla ser dom olika ut...

...hjälmarna alltså!


Tv- kändisar på ridskolan

Startade helgen med att vara vikarie på coren igår.

Sedan hem för mys med fam.Virén, hämtmat och film. Så skön avslutning på veckan, soft rätt och slätt! Fick även hem en något uppspelt (minst sagt) Ida som kom från stallet. Där var det weekendläger och med som deltagare var 2 killar som varit med i Ponnyakuten , programmet där Tobbe Larsson tyglar problemstinna hästar. Ja, ni fattar hur coolt som helst! Killarna verkade ta det hela med ro att det fnittrades runt omkring dom och att det togs ex antal bilder.
                                                                                                                                                                                  
                                        
Imorse uppe med tuppen och var i stallet till 07. Stalltjänst och anläggningsdag. Hel dag ute och vi fick ganska mycket gjort. Nu väntar nattning av hästar sedan blir det soffan med familjen och Filippa.
Ny favorit för tillfället, jordgubbar doppade i choklad, lite nyttig, fast dyr för säsongen. Men ooooh så gott!

fredag 3 maj 2013

onsdag 1 maj 2013

Valborg 2013

Började denna överaskande soliga valborg i stallet. Lite pyssel med prinsen sen drog vi ut i skogen. Jag löpandes och Ida ridandes. Ganska bra draghjälp måste jag säga dock lite orättvist fördelat då det såg ganska lockande ut att sitta på hästen i galopp medan jag flåsade efter.

Efteråt stod vi ute länge med Dippen som bara njöt i solen och verkligen älskar att bli ompysslad ute.

Hemma väntade det marinerade köttet och det blev grillspett på grillen. Som alltid är vi nere i vår lekpark och "firar" valborg med grannarna. Dock insåg vi att det är betydligt lugnare tillställningar nuförtiden än förr. Fanns ganska många historier kring just detta firande konstaterade vi. Vi har blivit äldre och även barnen, som kanske behöver tillsyn på annat vis...

1:a maj, upp kl 07, smsväcka dotter som sov hos kusin. Hämta upp henne och upp till stallet och bygga dressyr bana. Sedan hade Ida dressyrträning för Tina Lundin. Denna tränare är verkligen helt underbar. Pedagogisk, rolig och saklig och kan lägga sig på alla ryttares nivåer. Uppmuntrar och berömmer samtidigt som hon förklarar när det blir tokigt. Mycket bra. Ida var nöjd och man kan se en utveckling framåt :-)

Efter lunch skulle MTB cykeln rastas på en tur. Det visade sig bli en rätt jobbig tur. Backträning (tufft), nedförsåkning i hög hastighet på grusvägar, läskigt vad fort det gick. Jag var tvungen att bromsa då rädslan eller förnuftet tog över. Sedan stigcykling där det krävs att man kan växla minsann, detta behövs det tränas mycket på. Inser att min syn inte är den bästa utan glasögon heller, inget jag tänkt på när jag kör racer, men här blev det mer tydligt. Kanske linser vore något.

Avslutade denna dag med att natta prinsen.

Cykelkompisar