söndag 18 augusti 2013

Första Fälttävlan

Det gällde för mamman och pappan att hålla sina nerver i schack. Det man är rädd för är besvikelsen som kan komma...

Lastade 04.45 och var framme vid 07. Startanmäla, gå igenom dressyrprogram och gå hoppbanan. Liten tävlingsplats och på hoppbanan stod typ massor av hinder, överallt var det hinder till olika klasser. Hjälp, vad skulle vår prins tycka om alla läskiga infångare och utsmyckning?

Lasta ur och rida fram till dressyren, kavajen hade vi glömt hemma så vi skulle invänta Maja som var på väg. Tyvärr skulle inte Maja hinna fram och lite panik då då. Fick tag på en kavaj till slut. Dressyren gick bra förutom att ena kortsidan var typ "farlig" och även domarbordet till en början. Ida vet nu även att smackningar ger avdrag...

Hoppningen gick bra, ett stopp. Skönt nu var hon vidare till terrängen.

En del väntan, men en snäll Dip i transporten. Gå terrängbanan på banvisning och en gång själva. Veterinärbesiktning ok och dax att börja tagga terräng. Jag var så nervös, men Ida lugn. Fick stöd av världsvana Hoforsbor som stöttade. Start!

1.2,3 felfria sedan följde 4 stopp på olika hinder, hindrena vi trodde skulle bli problem var inga problem. Hon fick fullfölja banan och gick i mål. Besviken till en början, men sen glad och nöjd att de tog sig runt.

Mamman summerar hög puls och rolig tävling.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar