måndag 21 november 2011

Vuxenhelg


Fredag och jag slutade tidigt, härligt! Helgen skulle spenderas i i trakten runt Noppikoski i svärföräldrarnas stuga. En vuxenhelg med bara avkoppling. Kom fram vid 18 tiden och synen var verkligen skrattretande. Stugan såg ut som en iglo, helt igenisad. Sågade ur isblocken och tog oss in, yes -3 grader kallt, brrr! Startade operation eldning, och det tog sin lilla tid att värma upp iglon, men vi tinade snabbt upp med glögg i trevligt sällskap.


Efter lite sovmorgon och långfrukost på lördagen tog vi bilen för att bestiga Pilkalampinuppi eller noppi som det uttalas på finska (hade levande finskt lexicon i sällskapet) Hela 644 m över havet. Dock inte speciellt långt att gå efter bilfärden. Himmelsk utsikt med klarblå himmel och någon varmgrad. Fanns även ett utkikstorn!!! 
Underbar utsikt med 2 glada turister

En promenad ner till en tjärn i ljungen, där för övrigt björnen gått före oss. Frusen mossa, men otroligt fina lavblommor, ser nästan ut som sommarblommor.

På sjön låg en hinna med is och vi bestämde klart och tydligt reglerna innan vi kom till tjärn, ingen går ut på isen för att vara våghalsig!!! Väl nere upptäckte vi att det verkligen var tjock is och några av oss vågade sig fram. Häftigt att se livet under den klara isen samtidigt som det var läskigt. En härlig dag med lunch ute och kanonväder, snacka om att samla energi.

I stugan väntade en härlig kväll med mycket skratt.

Vill även upplysa om att man knackar i plump ifall någon missat det och att det var en enkel seger för oss brudar i Kampen...Och att det var judarna som tog barndaghemmen i akt, man låter musklerna förtvina om man ligger på soffan, har man tur och är vältränad kan man t om slå en SM 3:a!!! Det måste ju vara bättre för rumpan med en tjockare sadel, eller hur flicka lilla!!!

3 kommentarer:

  1. Å Noppi vilket mys! Då förstår jag att ni hade det härligt :-)

    SvaraRadera
  2. Jeezus, vilken helg. Många sanningar och annat. Och jag ska kolla om er mat är färdig men det tror jag inte. Kan meddela att jag knackade så hårt att jag hade ont i knogarna några dagar. :)
    / Marre

    SvaraRadera