måndag 31 oktober 2011

Njupeskär och Nipfjället

Anlände på lö em till Särna. Väl framme var det dött på campingen bokstavligt talat. Ringde ett nr och en tjej svarade bekymrat. De hade "glömt" att vi skulle komma, men vi var bokade!!!! Hur som helst så hamnade vi i det stora huset i lägenhet, lite läskigt, ist för stuga, för stugan var inte uppvärmd.

Söndagen bjöd på fint väder fast med stormvindar. När vi kom fram till Mörkret sken det upp och en fin vandring väntade upp till Njupeskär. Har tagit många bilder och här kommer några urval.

Underbar syn

Inte helt lätt att ta sig upp.
Framme


Mäktigt

Hittade en raststuga och eldade fart i en kamin och gjorde lite mat

Family 4


Måndagen vigdes åt Nipfjället och Trollvägen där man kunde uppleva en synvilla. Man gjorde precis som skylten visade. Och tametusan så rullade bilen bakåt uppåt, märkligt. Det fungerade även åt andra hållet fast inte med samma rull.
Vi gick vidare upp på Nipfjället. Mäktiga vidder utanför trädgränsen och en härlig syn med Städjan framför oss. Där upplevdes det häftigaste (!) en lämmel kom knatande framför oss med en hiskelig fart. Har aldrig sett en lämmel förut och den var underbart fin, fatta en lämmel! Även där blåste det rejält, men det gjorde liksom inget.
Vidare därifrån hittade vi en rastplats där vi eldade och gjorde mat. Tyvärr så gjorde Urban illa ryggen på lördagen så han har ju inte galopperat precis. Vi valde att åka hem idag när vi gjort allt vi skulle så Urban slipper gå nåmera, för gå var han ju tvungen att göra, det var ju därför vi var där, ingen semester inte!


Inga svåra instruktioner precis

Dit upp skulle vi

Brant på vissa ställen

På toppen, oj vad det blåste
Finsate middagen ever!

Nu blev det mesta skrivet i bildramen, men det bjuder jag på. Snyggare så! Not!

Detta gör vi garanterat om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar