torsdag 23 augusti 2012

Det här med häst...

Vår nya familjemedlem sätter verkligen sina spår, både i hjärtat och ekonomin. Att starta upp ett "hästliv" från början kostar både tid och pengar. Det är absolut en rolig och lärorik tid i stallet för oss och det är så roligt att fixa, umgås och pussa upp den lilla gomulen. Man får inte vara rädd för att fråga om det är något man undrar över, vilket jag inte är rädd för att göra, stackars Ronja blir pepprad av frågor och funderingar samtidigt som hon är underbar med Ida både med ridning, pyssling och även tiden utanför stallet.        TACK BÄSTA RONJA!

De förra ägarna har vi bra kontakt med och de är intresserad av att höra hur allt går och de ställer villigt upp på alla frågor. Även fast man är inbiten hästmänniska finns det saker man måste ta itu med nu som man inte kommit kontakt med tidigare. Börjar här en liten berättelse om vårt hästliv och börjar med foder.

Foder:
Kraft, en ädel arab kräver sitt när det gäller foder, han har inte likt mig lätt för att gå upp i vikt och vi har verkligen sökt med ljus och lykta efter återförsäljare av de foder han åt hos sina förra ägare. Nu har vi äntligen hittat en försäljare som t om kan frakta det till Falun så vi kan hämta det där. Yes! Ett foder han verkar må bra på.
Betfor, mer som godis och energi till hästen (socker). Men han äter inte på saltsten så vi blandar i salt i betfor plus lite vitaminer och olja som smörj för magen :-) Men nu helt plötsligt vägrar han betforen och bara nosar och tar en mun lite då och då. Provar nu att bara blanda enbart betfor utan något annat i får se om det kan vara mer lockande då. Finsmakare?!
Hö, vi använder oss av klubbens hösilage. Han använder det till att äta och strö runt det i boxen och när han gjort det vill han inte äta det (man äter väl inte maten man står på heller). Vi mockar ut mycket "gammalt" hö. Köpte igår en höpåse att ha i boxen så han kan äta där ur iaf på nätterna.Var upp imorse och det såg ut som det hade gått bra inatt, nu bara lite hö nedanför påsen.
Godis, i form av morötter, äpplen, päron mm. Jo, det går minsann i det, inga problem. Fast banan är inte till belåtenhet.

Ja, det är verkligen mycket att tänka på, men så roligt. Igår kom vi från stallet vid 21.40, lite väl sent, och det ska inte bli nån vana. Men vi hade ju varit till Hööks (där vi numera är stammisar) och inhandlat, just det saker till Dip därav blev vi sena kvar i stallet. MYCKET tid går åt, men som sagt, rolig tid och mycket annat får komma sen t ex hemmet, inte riktigt sig likt hemma nu, men försöker att kolla med ena ögat och tänka på det roliga vi gjort istället, träningen, inte ett digert antal timmar på Funbeat registrerade, men vaddå, fatta att mocka en box var och varannan dag och att spänna varenda muskel i kroppen och framförallt pulshöjningen i samband med Idas hoppträning. Tror det kallas alternativ träning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar