torsdag 26 augusti 2010

Pelargoner, ridskola och tips från coachen!

Har man gröna fingrar eller vad? Kolla mina pelargoner som var yttepyttesmå när jag köpte dom och nu är de mäkta skönheter. Riktigt stolt faktiskt! Nu till problemet, hösten kommer med vintern snabbt därefter. Hur ska jag få dessa att överleva vintern? Inget jag lyckats med tidigare, men kan ju liksom inte låta dom gå till spillo. Någon som har gröna tips kanske? Kanske får ta dom till jobbet där en massa barnprat kan få dom att må toppenbra.

Annars idag en regnig och grå dag med jobb i ottan, matlagning och ridskola för Ida. Hoppning stod på schemat idag och det gick bra. Dessa dagar kan tidningar som Topp Hälsa ge tips på att få vardag och träning att gå ihop. Coachen Mikael Södermalm tipsar om hur man blir mental stark i sin träning i olika lektioner:

1. Lär dig slappna av (Ja, låter som ett enkelt fenomen, men hur får man till det?)
2. Sätt upp mål och sätt igång (Det där med målsättning är här hemma en uttjatad diskussion)
3. Vänd motgång till framgång (Det är ju underbart att naturen kan ha sådana höjdskillnader och att man faktiskt kan besegra dom med ett par Asics fastsnörade, pust och stön)
4. Så blir du en vinnare (ingen kommentar...kanske återkommer)
5. Få lyckliga relationer (Många gånger kan löpning med äkta hälften vara allt annat än trevlig av olika anledningar, så varför inte träna med polarna istället och på samma gång genomföra terapisamtal om det behövs)
6. Coacha dig själv till topphälsa (Hejja Mallan, öka lite till och chokladkakan väntar därhemma, förena nytta med nöje...)
7. Bli hjärnstark och hitta fokus (Ibland kan det vara jobigare att motivera hjärnan under löpturen än benen och flåset. Fokusera på det positiva, du tog ju dig iaf ut idag Mallan)
8. Det sitter i huvudet (Helt rätt, det är inte tungt idag utan det är rödvinet sen igår som sitter i huvudet)

Tänk så enkelt det kan vara :-)

Tjillevippen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar