söndag 9 maj 2010

Carmen sjuk

Idag efter lunch åkte vi ner till Carmen. Gården där Carmen bor är ett helt underbart vackert ställe, en riktig idyll i mina ögon. Ett STORT vitt hus med röda knutar är det första som skådar ens öga när man svänger ner på den lilla grusvägen. Kantrat av stall, ladugård, hagar och sjön bländande vacker som bakgrund till det stora hela. Såå vackert!

I vintras blev det något galet med Carmens mun, hon dreglade hela tiden och liksom tuggade. Carmens ägare ringde veterinär och tillsammans kom de fram till att hon nog hade ätit av råddjurs fodret, rymmare som hon är. I fodret finns något enzym som tydligen inte är bra för hästar. Hon blev bättre och det gick över.

Tills idag, nu var det samma sak, hon dreglade och tuggade. Vi tog ut henne på gården och tog slangen och spolade ur munnen på henne. Maken till snällare häst kan inte finnas, hon är hur tålmodig som helst och gapade nästan som hon var hos t-läkaren. Vi fick tag i tungan på henne och till slut kunde vi se att det var liksom ett extra veck nedanför tandköttet på ena sidan. Det såg inte ut så på andra sidan! Troligtvis är det detta som är obehagligt för henne. Så nu blir det en tur till veterinären med damen.

Det blev en tur för dottern ändå på åkern intill huset. Där fanns även ett par hinder uppbyggda. Carmen tyckte det var såå kul att springa runt på åkern och galoppera med dottern på ryggen, rena ponnygaloppen, tjohoo, vad fort jag kan springa. Dottern tyckte däremot att det gick lite för fort och ville inte galoppera lika mycket som Carmen. Plus att en tjatig mamma står bredvid och försöker styra upp det hela. Nej, idag var hon inte på humör inte dottern. Nu blev det bestämt att Carmens lilla matte på torsdag ska ha lektion för dottern på en ridbana. Det tror jag blir kanon det, så slipper hon höra min tjatiga stämma.

Resterande dagen blir till att måla i hallen, alla karmar, lister och trösklar ska målas om plus att byrån ochså ska få sig en sista strykning. Även trappen ska på få smaka på den nya kulören.

Igår kväll blev det grillning hos kusinerna. Himmel va gott det var. Satt länge och njöt. Blev lite vin till maten ochså, det var ju inte heller helt fel. Jag känner fortfarande att jag inte är helt kry i halsen så träningen har legat på hyllan denna vecka, tråkigt. Gick igår i reklamträsket och köpte mig halstabletterna som apoteket säljer, 60 sek!!! Fy f-n, va dyrt återstår attse om de är till nån nytta!

Tjillevippen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar