tisdag 23 augusti 2011

"Svenssons" antog utmaningen

På Aftonbladets kan man läsa om två Svenssons, tjej och kille som utifrån där de stod i träningen i juni startade Powerade utmaningen- att träna för lidingöloppet 24 sept.

Andreas-27 år. Mest ägnat sin träning åt styrketräning och lite erfarenhet av långlöpning.
Emelie-27 år. Styrketräning och simning har stått på hennes tränings schema och har som längst sprungit 15 km. Första kvinna som antar utmaningen.

De får hjälp av 4 elittränare som ska ge dom verktygen till löpningen för att fixa Lidingöloppet.

Man kan på Powerade genom Aftonbladet följa deras bloggar om deras hårda träning. Där får man även följa löparskolan med div tips och ideér.

På deras sida kan man även följa banan "steg för steg". Dessa "höjdpunkter" har jag att se framemot i sista milen.

Aborrebacken: 5 km
Backen är brant och lång. Beskrivs som ett tufft parti i loppet. Det känns som om backen aldrig ska ta slut. T om kenyaner har fått tvingats stanna. Tänk positivt och korta ner steglängden- Låter ju underbart, eller hur tjejer. Tänk positivt, ye men!

Golfbanebacken: 8 km
Helt plötsligt dyker den bara upp. Den är inte så lång, men ack så brant. Bitihop en sista gång, gå om du måste och tänk på målgången. Efter denna backe är det utförslöpning in till mål-
Den sista meningen föll mig i smaken, nedförslöpning in mot mål. Backarna verkar skrämmande och otrevliga. Bara sätta igång med backträningen nu bruuuds. Hua!

Men hoppas väl att de resterande km bjuder på fin natur och glada löpare.


" Ta alltid sikte över krönet och inte på krönet"


Såhär ser den glada banprifilen ut:




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar