fredag 5 november 2010

Alborgen

Tänk er att inte kunna orientera er i tid och rum och hamna på ett ställe där ni inte känner igen er och inte människorna omkring er heller, och dessutom inte veta hur ni hamnat där...

Visst låter situationen hemskt, inte en situation man vill hamna i. Igår på jobbet kom det en dam som var i den situationen, förvirrad och helt utom tid och rum. Hon visste inte var hon var och inte hur hon hamnat hos oss heller. Hon var trött och törstig. Ett detektivarbete startade eftersom hon sa sig heta olika namn beroende på när man frågade henne. Det hela slutade med att jag fick ringa polsen som även de efter lite omfrågningar fick tag på damens dotter, som säkert var utom sig av oro. Damen var från Falun och hade troligtvis tagit sig till Hofors med tåg och hon hade troligen en demens som spökade. Hon fick iaf åka med poliserna för att möta upp hennes dotter och komma i trygga händer.

Lite sen hem väntade ett gäng tävlingsugna deltagare och färden gick mot Alborgen. Tjejer against grabbar och målet var att denna gång fixa MINST 7 stämplar, kan väl inte vara några större problem. Lite svårare än så var det, konstigt, alla hade vi varit där tidigare, alla utom Lilla O:et så det var väl ingen match.

Vid fikat 2 timmar senare hade vi inte fixat EN ENDA STÄMPEL, vi låg nog lite efter! Men 15 min senare tog vi vår FÖRSTA stämpel, jippie, nu var vi på "g". Det hela gick väldigt segt fast vi kämpade så svetten lackade. När tiden var ute efter 4 tim hade vi lyckats få ihop 4 st stämplar!!! Grabbgänget hade fått ihop 9 stämplar så det var väl bara att känna sig besegrad :-( Som pris har de att vänta en middag med obestämd meny.

Peppade före förlusten!

Som avslut blev det Mc Donalds för barnen och Ikea för föräldrarna. Det bjöds även på en shoppingtur med inhandlande av div ljus för tt lysa upp novembermörkret.

Tack för härlig kämpaglädje, nästa gång tar vi dom...!

Idag står hårklippning, shopping, kyrkogården och troligtvis badhuset på schemat för jag har sem idag. Ha en underbar fredag alla vänner.

Kram och tjillevippen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar